کارشناس مرکز خدمات تخصصی آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اظهار کرد:

کاکل ذرت و تاثیر آن بر جلوگیری از تشکیل سنگ های کلیوی

۱۷ دی ۱۳۹۹ | ۰۹:۴۹ کد : ۲۶۷۱۳
ذرت گیاهی آمریکائی است که بیش از ۱۰ هزار سال به عنوان یکی از اجزای اصلی مواد غذایی مورد استفاده مردم بسیاری از مناطق بوده است . این گیاه در حال حاضر بیشتر در مناطق گرمسیری سراسر جهان کشت شده و طول آن به ۳ متر هم می رسد . خیلی از مردم به دلیل مزه خوب آن در تهیه بسیاری از غذاها مثل انواع سوپ ، کیک و غیره از آن استفاده می کنند . اما بهتر است بدانید که کاکل ذرت علاوه بر اینکه می تواند برای سلامتی شما بسیار مفید باشد ،می توانید از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده کنید .
کاکل ذرت و تاثیر آن بر جلوگیری از تشکیل سنگ های کلیوی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر زهرا ترسلی، کارشناس مرکز خدمات تخصصی آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی درخصوص خواص معجزه آسای این گیاه عنوان کرد، کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است. همچنین عصاره هیدروالکلی کاکل ذرت با کاهش تشکیل کریستال های اگزالات کلسیم موجب ممانعت از تشکیل هسته اولیه سنگ های کلیوی می گردد.

وی درخصوص تشکیل سنگ های ادراری اظهار کرد این بیماری، یک مشکل جهانی است و به هیچ گروه نژادی، جغرافیایی و فرهنگی منحصر نمی شود و سنگ های کلیوی از کریستال های آلی و غیرآلی ترکیب شده با پروتئین ها تشکیل شده اند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد عصاره الکلی کاکل ذرت موجب افزایش تعداد کریستال ها در مقایسه با نمونه کنترل می شود. از طرف دیگر، عصاره الکلی موجب افزایش کریستال های کوچک و کاهش کریستال های بزرگ می شود. بنابراین، تحقیق حاضر، کاربرد سنتی کاکل ذرت را برای جلوگیری از تشکیل سنگ های کلیوی تایید کرده و آن را ماده مناسبی برای درمان این بیماری معرفی می کند.

دکتر ترسلی به اشاره به این‌که از عمده تاثیرات این گیاه  این است که درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد ، افزود کاکل ذرت علاوه بر این‌که سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین  می برد، بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند.

وی از دیگر موارد کاربرد درمانی کاکل ذرت را  در بهبود عفونت مثانه، التهاب سیستم ادراری، التهاب پروستات، سنگ کلیه، نقرس، درمان نارسایی احتقانی قلب، دیابت، فشار خون بالا، خستگی، و کلسترول بالا عنوان کرد.

وی درخصوص خواص روغن این گیاه اظهار کرد، روغن کاکل ذرت حاوی اسیدهای اشباع نشده است که بیماران با کلسترول بالا می‌توانند از آن استفاده کنند و آثار فارماکولوژیک مشاهده شده از آن شامل خاصیت کولینرژیکی آن سبب کاهش فشار خون، اثر دیورتیکی و انقباض مثانه می‌گردد، کریپتوگزانتین موجود در گیاه مانند ویتامین A و تانن‌های گیاه سبب خاصیت قابض گیاه است. بعلاوه اثرات آنتی اکسیدانی عصاره کاکل ذرت گزارش شده است.

این کارشناس درخصوص طریقه مصرف این گیاه عنوان کرد کلاله ذرت در حالت اولیه‌اش قابل خوردن نیست و برای این‌که قابل مصرف شود نیاز به یکی از موارد زیر است:

آن را با آب جوش طبخ کنید و از آبلیمو برای طعم دادن به این غذا استفاده کنید. اکنون می‌توانید آن را در حالت گرم یا سرد میل کنید.

کلاله ذرت را درون شیشه پر از آب ذخیره کنید. سپس آن را به مدت یک روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا آماده خوردن شود. این ترکیب را هنگام عصر با افزودن عسل به آب میل کنید.

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی کاکل ذرت سنگ کلیوی


نظر شما :