رییس جهاددانشگاهی:
تحریف نام خلیج فارس با اسناد سازمان ملل مغایر است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی صبح امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در دوازدهمین همایش ملی علمی فرهنگی خلیج فارس در بوشهر، خلیج فارس را دارای موقعیتهای راهبردی، منابع انرژی، جایگاه تجاری وشاهراه بازرگانی، حجم و ابعاد صنایع مستقر در خود دانست و گفت: آثار و عملکردهای نظامی، امنیتی و منابع طبیعی و معدنی سرشار از گذشتههای دور تا کنون مورد توجه دولتها و ملتهای مختلف است، به همین دلیل این خلیج اهمیت جهانی دارد.
دکتر طیبی با تاکید بر اهمیت ویژه خلیج فارس برای کشور، تاکید کرد: این خلیج برای کشور مانند یک داشته تاریخی، هویتی و حیاتی است. بخشی از نفت و گاز ایران از بستر خلیج فارس استخراج و از همان نقطه نیز صادر میشود. بسیاری از صنایع بزرگ و استراتژیک ایران در این خلیج مستقر هستند، بنابراین خلیج فارس در ابعاد گوناگون به عنوان مزیت و اولویت مطرح بوده و در تعیین رویکردهای ملی و سیاست خارجی کشور و اتخاذ سیاستهای مربوط به آن نقش بیبدیل و مهمی دارد.
وی تصریح کرد: بهتر است در مجامع علمی در کنار تجزیه و تحلیل مزیتهای اصلی و مهم خلیج فارس، برای پاسداشت آن نیز گامی برداشته شود، چون در تمام اسناد، متون تاریخی و جغرافیایی و منابع کارتوگرافیک نام تاریخی خلیج فارس به زبانهای مختلف آمده است.
دکتر طیبی تاکید کرد: فهرست کردن مستندات نیاز به زمانی مناسب دارد. تغییر و تحریف این نام تاریخی اقدامی غیر علمی و ضد تاریخی و مغایر با اسناد سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی است.
رییس جهاددانشگاهی، این نهاد را به عنوان یک نهاد فرهنگی، پژوهشی و آموزشی از نخستین مجموعههای پیشرو دانست و افزود: بنابراین مرکز گردشگری جهاددانشگاهی با هدف پاسداشت نام خلیج فارس و گسترش تحقیقات مربوط به مطالعات خلیج فارس و اهمیت راهبردی که حوزه جغرافیایی خلیج فارس برای کشور داشت، دبیرخانه همایش را در سال ۸۴ راهاندازی کرد تا به شیوه مستند به مقابله علمی با تحریف نام تاریخی خلیج فارس بپردازد و مزیتهای بیشمار اقتصادی، فرهنگی، تجاری، گردشگری و راهبردی خلیج فارس را معرفی کند.
وی خلیج فارس را جزوی از ابزار و فرهنگ و هویت ملی ایران دانست و اظهار کرد: افزایش اقتدار و قدرت ایران در دو شکل سخت افزار و نرمافزار رخ میدهد، در شکل سخت افزاری با ایجاد بنیان دفاعی و در شکل نرمافزاری با توسعه فنی، آموزشی، اجتماعی و سیاسی به صورت هماهنگ میتوان در این زمینه عمل کرد.
دکتر طیبی این توسعه را باعت ایجاد همبستگی ملی و رابطه مستحکم دولت و ملت و توسعه اخلاق و عدالت دانست و ادامه داد: این توسعهها رخ نمیدهند مگر در شرایطی که نخبگان سیاسی، فرهنگی و نظامی زیر چتر ولایت فقیه یک برنامهریزی بلند مدت داشته باشند.
نظر شما :