بازدید معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور
علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش طی نشستی با حضور دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و محمدحسین حسنی، سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور گفت: جهاددانشگاهی در گذر از همه جریانهایی که در طول سالهای گذشته در کشور به وجود آمده است، رویکرد علمی و فرهنگی خود را با اصالتی که داشته، حفظ کرده و توسعه داده است که همین موضوع نقطه قوت این نهاد به شمار میرود.
در این نشست همچنین دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، نیز با تشریح فعالیتها و اقدامات این نهاد به ویژه در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، بیان کرد: در بررسیها و پیمایشهای متعددی که با محوریت علاقهمندیهای دانشجویان انجام دادهایم، دریافتهایم که برنامههای گفتوگو محور و فعالیتهای اجتماعی دو حوزه اصلی مورد علاقه دانشجویان در فضای دانشجویی است. در جهاددانشگاهی و ذیل معاونت فرهنگی این نهاد نیز با توجه به این موضوع، اقدامات و برنامههای متعدد و گستردهای تدوین و اجرایی شده است. در حال حاضر ۱۵۰ کانون دانشجویی محیط زیستی داریم و متوجه شدهایم که بسیاری از دانشجویان عضو این کانونها، به واسطه فعالیتهای محیط زیستی، کسب معنویت میکنند.
دکتر علیزاده ادامه داد: طی جلساتی که با مسئولان و مدیران فضای دانشگاه از جمله رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها داشتهایم، به این مسئله اذعان داشتهایم که نظرسنجیهای ما از بدنه دانشجویی پیرامون فعالیتها و برنامههای فرهنگی نشان میدهد که در رأس علاقهمندیهای دانشجویان به فعالیتهای فرهنگی کماکان موسیقی، سینما و تئاتر قرار دارد.
وی با تأکید بر لزوم اعتماد حاکمیت و سیستمهای فرهنگی به جهاددانشگاهی، اظهار کرد: سرمایه اصلی جهاددانشگاهی نیروی انسانی آن است و معاونت فرهنگی این نهاد نیز جوانترین مجموعه ذیل آن است. بر این باور هستیم که مدیران باید نگرش خود را به فرهنگ تغییر دهند و تا زمانی که این نگرش تغییر پیدا نکند، مشکلات پیرامون مسائل فرهنگی به قوت خود باقی خواهد بود. نباید به وادادگی فرهنگی مبتلا شویم و باید باور داشته باشیم که همچنان فرصت برنامهریزی کارآمد در این حوزه وجود دارد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در پایان با اشاره به اینکه از سال تحصیلی جاری، متولدان دهه ۸۰ پا به عرصه دانشگاه گذاشتهاند، گفت: باید بررسی شود که آیا سیاستهای فرهنگی ما متناسب با ذائقه و تغییرات نسلی هست یا خیر؟ چراکه اکنون عمده دانشجویان فعالیتهای فرهنگی خود را در خارج از دانشگاه دنبال میکنند و در دانشگاه صرفاً پیگیر امور آموزشی و تحصیلی خود هستند و مدت زمان کمی را در دانشگاه حضور دارند.
نظر شما :