در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی انجام شد؛

تکثیر تجاری درخت دارویی ژینکو از طریق کشت بافت

۰۳ دی ۱۳۹۹ | ۱۶:۰۳ کد : ۲۶۲۱۱
درخت گیاهی ژینکو ginkgo biloba در گروه بیوتکنولوژی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی از طریق کشت بافت تکثیر شد.
تکثیر تجاری درخت دارویی ژینکو از طریق کشت بافت

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، ژینکو بیلوبا به عنوان قدیمیترین گیاه زنده دنیا شناخته میشود و به دلیل این‌که برای مدت 270 میلیون سال بدون تغییر باقی مانده است هیچ خویشاوند زنده‌ای به عنوان فسیل زنده ندارد.

دکتر قادر اردشیر قادری مدیر گروه بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی این پژوهشکده درخصوص خواص عصاره برگ ژینکو عنوان کرد: به دلیل دارا بودن نقش درمانی در تنظیم جریان خون مغزی، محافظت در برابر رادیکالهای آزاد و ایجاد تاخیر در پیشرفت زوال عقل و دیابت، در پزشکی مورد استفاده است.

وی اثرات بیولوژیکی نسبت داده شده به این گیاه را بهبود اثرات رایکالهای آزاد، کاهش استرس ناشی از اکسیداسیون، کاهش آسیب‌های عصبی، کاهش تجمع پلاکت ها، فعالیت های ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد پیری برشمرد.

دکتر قادری با اشاره به این‌که در گروه بیوتکنولوژی گیاهان دارویی، پروتکل تکثیر انبوه و سریع  این گیاه ارزشمند با استفاده از تکنیک کشت بافت و تکثیر درون شیشه‌ای بهینه سازی شده است، افزود: براساس پروتکل بهینه سازی شده، این امکان وجود دارد که بتوان ظرف مدت سه ماه از ریزنمونه‌های کوچک (نهایتا 1 سانتی متر) مستقر در محیط کشت، نوساقه و برگ‌های جدید باززا کرد و  مراحل القا ریشه و سازگار کردن گیاهچه ای باززا شده نیز ظرف مدت سه ماه دیگر تکمیل می‌شوند.

وی دست آورد محققان این گروه را تولید حجم بالا از گیاه ژینکو در مدت زمان کوتاه (حدودا 6 ماه) بیان کرد.

این عضو هیات علمی در پایان اظهار کرد مطالعات فیتوشیمیایی نشان داده است که بین گیاهچه های باززا شده از طریق کشت بافت و گیاه مادری از نظر میزان فلاونوئیدهای کل موجود در عصاره برگ تفاوت معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی پژوهشی ژینکو


نظر شما :