اختتامیه طرح‌ «داناب و سواد آبی» در البرز برگزار شد

۰۳ دی ۱۳۹۹ | ۰۹:۴۶ کد : ۲۶۱۸۴ آموزش و کارآفرینی
در مراسم اختتامیه طرح‌ دانش‌آموزی نجات آب (داناب) و گسترش سواد آبی از دانش‌آموزان فعال و کنشگران حوزه آب در استان البرز تجلیل شد.
اختتامیه طرح‌ «داناب و سواد آبی» در البرز برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی البرز، مراسم اختتامیه طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) و گسترش سواد آبی روز سه‌شنبه دوم دی در استان البرز با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز، معاونت آموزشی مقطع متوسطه اداره کل آموزش و پرورش البرز و جمعی دانش‌آموزان و رابطان این طرح برگزار شد. رییس جهاددانشگاهی البرز و جمعی از فعالان این طرح نیز از طریق ویدئوکنفرانس به صورت مجازی در این جلسه حضور داشتند.

 

 

ضعف منابع آبی استان در اثر رفتار غیراصولی

رییس جهاددانشگاهی البرز که به صورت ویدئو کنفرانس در جلسه حضور داشت، با بیان این نکته که اهمیت آب با حیات و زیست اجتماعی و فردی ما گره خورده است، عنوان کرد: ما باید توجه داشته باشیم که در کشوری خشک و کم آب قرار گرفته‌ایم. واقعیت این است که بیشتر کشورهای همسایه به لحاظ فضای سبز و زیست محیطی موقعیت خوبی دارند اما وضعیت کشور ما چندان خوب نیست. باید با نگاه کردن به نقشه خشک کشور، تلنگری به ما وارد شود که نسبت به نگه‌داشت آب تلاش بیشتری بکنیم.

احمدرضا فیروزی ضمن اشاره به صنعتی بودن البرز، افزود: استان البرز ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی دارد. البرز یک استان صنعتی است و باید توجه داشته باشیم که صنعت ممکن است مشکلات و چالش‌هایی را در زمینه آب به وجود بیاورد. از طرفی تراکم جمعیتی نیز در البرز به ویژه مناطقی مثل کرج و فردیس زیاد است. این ویژگی‌ها به ما یادآوری می‌کند که باید هرچه بیشتر در مساله حفظ و نگه‌داشت منابع آبی تلاش کنیم.

وی همچنین گفت: متاسفانه بسیاری از ظرفیت‌های منابع آبی استان به خاطر رفتارهای غیراصولی و مصرف بی‌رویه از بین رفته‌ است. همه ما موظفیم تلاش کنیم که منابع باقی مانده را طوری حفظ کنیم که در آینده دچار مشکلی در این حوزه نباشیم.

 

 

دانش‌آموزان ایده‌های خود را مطرح کنند

مهیار کرمی معاون آموزشی مقطع متوسطه اداره کل آموزش و پرورش البرز نیز با بیان این‌که اهداف طرح داناب باید ادامه دار باشند، گفت: شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا در جامعه باعث شد که ناخواسته بخشی از مسیر آموزش و اجرای این طرح تغییر کند و به صورت مجازی و از راه دور پیگیری شود.

کرمی ادامه داد: نگاه و تلقی در مراقبت از آب، یک اصل در فرهنگ سازی است. فرهنگی که از رفتار مستمر و برخورد ما با منابع طبیعی برگرفته می‌شود. منابع آبی محدوداند و نگه‌داشت این منابع خدادادی یک اصل مهم و حیاتی است. در این طرح تلاش می‌شود دانش آموزان به عنوان یک سفیر در جامعه معرفی شوند و به گسترش فرهنگ حفظ منابع طبیعی کمک کنند.

 

 

جامعه ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفری داناب در البرز

محمود شکریان معاون آموزشی جهاددانشگاهی البرز نیز در ادامه با اشاره به کیفی بودن طرح داناب و تاثیر درازمدت آن روی جامعه، گفت: داناب با استقبال خیلی خوبی از سوی دانش‌آموزان مواجه شد و فعالیت‌ آن‌ها قابل توجه بود. در جهاددانشگاهی برای ۴۰ هزارنفر از دانش‌آموزان البرزی اقلام یادگیری طرح داناب آماده شده بود اما با توجه به شیوع بیماری کرونا و برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی، مسیر آموزش در این طرح نیز دست‌خوش تغییراتی شد.

شکریان ادامه داد: با همکاری سایر دستگاه‌ها، آموزش اصول این طرح در بستر مجازی برای دانش‌آموزان از طریق برنامه شاد صورت گرفت و در طی این اقدام ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر از دانش آموزان، با این طرح آشنا شده‌اند. همچنین ۱۶ نفر از کادر آموزش و پرورش با عنوان رابطین، آموزش دیدند و موظف به فعالیت در راستای این طرح شدند.

گفتنی است، در انتهای مراسم اختتامیه از دانش آموزان فعال در این طرح و رابطان طرح داناب در شهرستان‌های البرز و همچنین برگزیدگان دانش‌آموزی به صورت حضوری و مجازی تجلیل به عمل آمد.

 

کلیدواژه‌ها: واحد البرز طرح داناب آموزشی


نظر شما :