نشست رییس جهاددانشگاهی مازندران با دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازنداران، نشست مشترک احمد مظفری یکم دیماه با حضور در جهاددانشگاهی مازندران با محمدرضا شافعیان رییس این نهاد انقلابی برگزار و درباره مسایل مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی این حوزه، با هم به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
در این نشست احمد مظفری با بیان اینکه «نه» گفتن مهارتی است که باید آن را به جوانان جامعه آموخت، اظهار کرد: بر اساس ارزیابی صورت گرفته، ۶۰ درصد جوانان توانایی «نه» گفتن ندارند و متاسفانه گرفتار اعتیاد به مواد مخدر میشوند.
وی با اشاره به این که نپذیرفتن یک موضوع، نیاز به توانمندسازی و آموزش دارد، تصریح کرد: جلوی بخش اعظمی از آسیبهای اجتماعی با یک «نه» گرفته میشود و در این مسیر جهاددانشگاهی میتواند به یاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بیاید.
مظفری با بیان این که باید بر اساس برنامه ششم توسعه، شاهد کاهش ۲۵ درصدی نرخ مرگ و میر، شیوع و آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد و همچنین افزایش سمنها و مشارکتهای مردمی میبودیم، تصریح کرد: متاسفانه این رویکرد نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایشی نیز شده است.
وی با ابراز تاسف از این که حدود ۳۰ نقطه آلوده در مازندران شناسایی شده است، اظهار کرد: در این دولت تلاش شد تا این مناطق آلوده ساماندهی شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با اشاره به این که در سال گذشته، ۹۵۰ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده بود که بیشترین آمار کشفیات تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود و امسال این رکورد با بیش از ۱۰۰۰ تن شکسته شده است، گفت: در این ۹ ماهه سال جاری ۴ تن و ۵۶۰ کیلوگرم از این مواد مخدر کشف شده مربوط به مازندران بوده است.
مظفری ظرفیت جهاددانشگاهی برای ورود به مسایل حوزه اعتیاد را بسیار کارآمد و مفید ارزیابی کرد و گفت: از جهاددانشگاهی مازندران در مباحث مختلف به ویژه آموزشی انتظار کمک داریم.
وی با بیان این که به دنبال آموزش به نسلی هستیم که هنوز درگیر مسایل اعتیاد و مشکلات ناشی از آن نشدهاند، اظهار کرد: از اعلام آمادگی جهاددانشگاهی در ورود به مسائل حوزه اعتیاد خوشحالیم و از آن استقبال میکنیم.
آمادگی جهاددانشگاهی برای همکاری با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
در ادامه محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران با بیان اینکه ارادهای برای رفع معضل اعتیاد در میان مسئولان دیده نمیشود، اظهار کرد: مسوولان باید بپذیرند که اعتیاد از بیماریهای سخت و صعبالعلاجی همچون سرطان نیز بدتر است و برای آن برنامهریزی درستی انجام دهند.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات معضلی مانند کرونا برای افراد شناختهشده نیست و باید نسبت به آن اطلاعرسانی وسیع و درستی صورت گیرد اما فعالیتهای مربوط به مبارزه با مواد مخدر، با تمام زحماتی که صورت گرفته، شعاری شده است.
رییس جهاددانشگاهی مازندران با تاکید بر این که باید برای رفع معضل اعتیاد در جامعه، عقبگرد انجام دهیم و کار را به جای درمان از مسایل پیشگیرانه آغاز کرد، گفت: در رفع این معضل، باید به جای پرداخت هزینه درمان و داروهای متناسب با آن، برای پیشگیری هزینه کرد.
شافعیان با اشاره به این که توجه به اشتغال افراد و ممانعت از ایجاد حس خودتحقیری به عنوان یکی از راههای پیشگیرانه مبارزه با اعتیاد باید در دستور کار مسوولان امر قرار گیرد، اظهار کرد: تا زمانی که مشکل اقتصادی و آسیبهای روانی ناشی از آن حل نشود، موضوع اعتیاد برطرف نخواهد شد.
وی با تاکید بر این که باید از دبستان، فعالیتهای پیشگیرانه را آغاز کرد، گفت: با برخورد حذفی و تخریبی نسبت به یک بیمار مواد مخدر و نداشتن هیچ راه جایگزین، موفقیتی در این حوزه به دست نخواهد آمد.
رییس جهاددانشگاهی مازندران با اشاره به این که جهاددانشگاهی با در اختیار داشتن مراکز آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در حوزه آسیبشناسی به خوبی میتواند ورود کند، تصریح کرد: جهاددانشگاهی مازندران آمادگی دارد تا با انعقاد یک تفاهمنامه در بخشهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در حوزه پیشگیری از اعتیاد وارد شود.
شافعیان گفت: جهاددانشگاهی در این زمینه نیز آمادگی دارد تا برای خانوادههای بدسرپرست و بیسرپرست ناشی از اعتیاد به واسطه طرح مشاغل خانگی، اشتغالزایی ایجاد کند.
گفتنی است، در این نشست مقرر شد تا توافقنامهای میان جهاددانشگاهی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران در زمینههای آموزشی، فرهنگی و پژوهشی در حوزه پیشگیری از ابتلای افراد جامعه به مواد مخدر منعقد و عملیاتی شود.
نظر شما :