مدیر اجرایی معاونت پژوهش جهاددانشگاهی قم اظهار کرد
جهاددانشگاهی قم به دنبال جهت علمی در زمینه سلول درمانی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد قم هدی فضائلی، در خصوص فعالیتهای بخش پژوهش جهاددانشگاهی قم، عنوان کرد: قسمت تحقیقات معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی قم در دو گروه سلولهای بنیادی مزانشیمی و بیولوژی تولیدمثل فعالیت میکند که این دو گروه تحقیقات و خدمات متعددی را ارائه میدهند.
وی با ذکر این مطلب که با توجه به اینکه محوریت معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی قم با مرکز درمان ناباروری است و سعی شده که تحقیقات و فعالیتهای گروههای پژوهشی در جهت بهینه کردن پروتکلهای موجود در درمان ناباروری هدفگیری شوند، اظهار کرد: ازآنجاییکه امروزه تحقیقات بینرشتهای از اهمیت بسیاری برخوردارند، سعی شده در هر دو گروه با توجه به پروتکلهای درمان ناباروری، طرحهایی کار شود که نتایج باروری در افراد را بالا ببرد.
وی با تأکید بر اینکه از زمان شروع فعالیت این دو گروه پژوهشی هرساله بر سرعت پیشرفت آنها افزودهشده است و نتایجی بهدستآمده از تحقیقات نیز معتبرتر و مستندتر شده است، بیان کرد: در گروه بیولوژی تولیدمثل کتابی با عنوان آشنایی با تکنیکهای کمک بارداری تالیف شده است که تا اواخر امسال چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در گروه سلولهای بنیادی مزانشیمی نیز کتابی با عنوان سلولهای بنیادی مزانشیمی، اگزوزوم ها و miRNA ها ترجمه شده که اطلاعات مفیدی برای دانشجوها و متخصصان فعال در حوزه سلولهای بنیادی به همراه دارد.
وی بابیان اینکه فعالیتهای پژوهشی صرفاً نباید بنیادین باشند و ایده آل برای پژوهشگر این است که نتایج کار پژوهشی عینیت پیدا کند، عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر سعی شده که تحقیقات این دو گروه در مسیر کاربردیتر و محصول محور بودن پیش برود و در همین راستا این دو گروه به سمت تولید کیتهای تشخیصی رفتهاند.
فضائلی بابیان اینکه کارگاهها و دورههای آموزشی متعددی برای دانشجویان و علاقهمندان برگزار میشود، تصریح کرد: اخیراً وبیناری با موضوع طراحی پرایمرها و کارگاه برسی سلامت کروماتین اسپرم برگزار شده است و همچنین کارگاههای متعدد دیگری ازجمله کارگاههای کشت سلول، دوره تکنیکهای ژنتیکی، آنالیز اسپرم و... را تا پایان سال خواهیم داشت.
وی افزود: در گروه بیولوژی تولیدمثل نیزدرباره روشهای کمک بارداری یک نشست تخصصی با همکاری اساتید پژوهشگاههای بزرگ کشور ازجمله رویان و درگروه مزانشیمی نیز نشستی درباره سلول درمانی با اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم و پژوهشگاه رویان تهران برگزار خواهد شد.
مدیر اجرایی معاونت اجرایی پژوهشی جهاددانشگاهی قم عنوان کرد: در گروه مزانشیمی سعی شده بیشتر به سمت درمانهای نوین بالینی یا همان سلول درمانی برویم و این بهخصوص برای شهر قم که مرکز سل تراپی جی ام پی گرید ندارد هدف بزرگی است که لازمه آن انجام تحقیقات در مرحله پری کلینیکال و فراهم آوردن امکانات و ساختارهای استاندارد است که در تلاش هستیم که در آینده نزدیک به این امر دستیابیم.
وی اظهار کرد: درهر دو گروه آموزشی دانشجو و کارآموز پذیرش میشود و خدماتی در زمینهی انجام کار پایاننامه در هر دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه میگردد.
نظر شما :