نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاددانشگاهی مازندران برگزار شد

۲۹ آذر ۱۳۹۹ | ۱۰:۱۷ کد : ۲۵۹۳۳ عمومی
در راستای اجرای تفاهم‌نامه همکاری مشترک دو طرف نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاددانشگاهی مازندران روز گذشته در مجتمه تحقیقاتی ـ تولید جهاددانشگاهی مازندران در جویبار برگزار شد.
نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاددانشگاهی مازندران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاددانشگاهی مازندران، 25 آذرماه در مرکز تحقیقاتی و تولیدی شهید سلیمانی جهاددانشگاهی استان در چپکرود جویبار، با حضور محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی، محمدمهدی عباس‌زاده جانشین مدیر کل معاون آبزی پروری اداره کل شیلات مازندران، روسای شهرستان‌ها و مدیران این اداره‌کل برگزار شد.

محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران در این نشست، اظهار کرد: از زمان مدیریت جدید در اداره‌کل شیلات و تحولات صورت گرفته، بر آن شدیم تا در حوزه شیلاتی، فعالیت‌های مشترک با این اداره‌کل داشته باشیم.

وی با بیان این‌که به دنبال کار علمی و پژوهشی در مسایل حوزه شیلات هستیم، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های جهاددانشگاهی مازندران از طرح‌های پژوهشی کارشناسان شیلات با قابلیت اجرایی شدن، استقبال می‌کنیم.

رییس جهاددانشگاهی مازندران، تصریح کرد: جهاددانشگاهی به دنبال تحقیقات فناورانه و تعامل علمی و دانشی با سایر سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی و علمی است.

وی با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش، تصریح کرد: کارهایی که در مجتمع تحقیقاتی - تولیدی سپهبد شهید سلیمانی انجام می‌گیرد با پشتوانه علمی و تخصصی همکاران و با بهره‌وری بهینه از امکانات و تولید محصول با کیفیت است.

شافعیان با بیان این‌که بیش از 50 هکتار زمین زراعی و حدود 40 هکتار آببندان، آزمایشگاه تخصصی و سالن کشت ریزجلبک از ظرفیت‌های بسیار مناسب جهاددانشگاهی مازندران است، گفت: در حال حاضر در حوزه پرورش ماهیان گرمابی، خاویاری، طیور، برنج، صیفی‌جات و گل نرگس در حال انجام پروژه‌های تحقیقاتی و تولیدی هستیم.

رییس جهاد‌دانشگاهی مازندران با بیان این‌که فعالیت جدیدی در جهاددانشگاهی آغاز شده است و بر اساس این فعالیت‌ها، چندین طرح فناورانه در زمینه شیلات، دامی و مکمل غذایی ارایه شده است، گفت: تولید لارو ماهی سی‌باس یک طرح مشترک فناورانه در جهاد دانشگاهی بوشهر است که از جهاد دانشگاهی مازندران به منظور تامین مکمل غذایی درخواست شده تا با استان بوشهر همکاری کند.

وی نقش پژوهش را در بهره‌وری بیشتر از امکانات موجود دانست، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مازندران با ورود به مسائل پژوهشی به دنبال بیشترین بازخورد با امکانات موجود است.

محمدمهدی عباس‌زاده معاون آبزی پروری اداره کل شیلات مازندران نیز در این جلسه، اظهار کرد: این نشست در راستای تفاهم‌نامه میان جهاددانشگاهی و اداره‌کل شیلات مازندران صورت گرفته تا بتوان در زمینه همکاری‌های پژوهشی و افزایش بهره‌وری اقداماتی انجام داد.

وی با اشاره به این‌که استفاده از ریزجلبک‌ها در تغذیه لارو انجام شده و تا حدود زیادی موفقیت آمیز بود، تصریح کرد: طی بازدیدی که صورت گرفت، راه‌کارهای مناسبی در طرح پژوهش ماهیان خاویاری جهاددانشگاهی نیز ارایه شد.

معاون آبزی‌پروری اداره‌کل شیلات مازندران با بیان این‌که شیلات نیروی کارآمد متخصص خود را به میدان آورد تا به بندهای تفاهم نامه با جهاددانشگاهی مازندران جامه عمل بپوشاند، اظهار کرد: این جلسه، به صورت تخصصی برگزار شده و امیدواریم بحث‌های صورت گرفته در آن، به سمت کاربردی‌تر شدن رفع نیاز صنعت آبزی‌پروری در استان برود.

عباس‌زاده ادامه داد: پس از ارایه مشخصات ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در امور شیلاتی، گروه حوزه آب شیرین اداره‌کل شیلات مازندران، پس از برگزاری جلساتی، به ارایه طرح‌های مختلف پرداختند.

وی تصریح کرد: در این جلسه به دنبال آن خواهیم بود که با توجه به ظرفیت‌های جهاددانشگاهی، چه کاری برای افزایش تولید در سطح واحد با بهترین کیفیت و کمیت داشته باشیم.

محمدعلی محمدنژاد مدیر مرکز تحقیقاتی تولیدی شهید سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران در چپکرود جویبار نیز در این جلسه با اشاره به این‌که جهاددانشگاهی در این سایت، در سه حوزه معاونت پژوهشی، کشاورزی و شیلات در کنار مسایل دامی، در حال انجام فعالیت است، اظهار کرد: در 50 هکتار از اراضی این سایت، کشت بهاره و پایزه انجام می‌گیرد.

وی با بیان این‌که با توجه به وجود ظرفیت بسیار مناسب آب‌بندان‌ در این سایت، فعالیت‌های شیلاتی در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: در آب‌بندان‌های مختلف این سایت، انواع ماهیان گوشتی پرورش داده می‌شود.

مدیر مرکز تحقیقاتی تولیدی شهید سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران در چپکرود جویبار با بیان این‌که در سال جدید 37 هزار بچه ماهی گرمابی ریزش صورت گرفته است، اظهار کرد: در حوزه پرورش ماهیان خاویاری نیاز به تصمیم دقیق و برنامه کاربردی داریم.

محمدنژاد از تولید لارو بچه‌ماهی یک گرمی در این سایت تحقیقاتی خبر داد و گفت: به دنبال راه‌اندازی زنجیره‌ای لارو تا ماهی گوشتی در جهاد دانشگاهی هستیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که از طرح‌های مختلف پژوهشی و اقتصادی کارشناسان اداره‌کل شیلات استقبال می‌کنیم.

فاطمه قلی‌زاده مدیر گروه پژوهشی و عضو هیات علمی جهاددانشگاهی مازندران نیز در این جلسه، درباره فعالیت‌های حوزه پژوهش اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های شاخص این حوزه، تکثیر ریزجلبک‌ها و استفاده از آن‌ها در حوزه شیلات است.

وی افزود: طرح استفاده از ریزجلبک اسپیرولینا به عنوان مکمل غذایی در جیره ماهی قزل آلا در گذشته با موفقیت انجام شد.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی مازندران با بیان این‌که پروژه بهبود جیره غذایی لارو تاس ماهی ایرانی با همکاری و حمایت شیلات استان اجرا شد که نتایج اثربخشی به همراه داشت، گفت: از برنامه‌های آینده این حوزه همکاری در تولید ریزجلبک های مورد استفاده در جیره غذایی بچه ماهی سی باس است.  

قلی‌زاده ابراز امیدواری کرد: امیدواریم همکاری سازمان جهاددانشگاهی و اداره‌کل شیلات مازندران به منظور حل برخی از دغدغه های موجود در حوزه شیلات راه‌گشا باشد.

گفتنی است، در این جلسه، کارشناسان اداره‌کل شیلات و روسای شهرستان‌های این اداره‌کل، به ارایه نظرات خود درباره بهره‌وری مناسب نسبت به ظرفیت‌های بالقوه جهاددانشگاهی در حوزه شیلاتی پرداختند.

کلیدواژه‌ها: واحد مازندران عمومی نشست


نظر شما :