از تدوین سند توسعه فرهنگی تا تحقق اقتصاد دانشبنیان در جهاد دانشگاهی قزوین
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، فرشاد پیلهچی درخصوص فعالیتهای پژوهشی جهاددانشگاهی بیان کرد: در گذشته فعالیتهای پژوهشی جهاددانشگاهی محدود به حوزه درمان بود اما در حال حاضر این فعالیتها گسترش پیدا کرده است و در بخش هنر و معماری و تجاریسازی فناوری برنامههایی داریم. حوزه هنر و معماری پیش از این نیز فعال بود اما طی دو سال گذشته به صورت جدیتر فعالیت دارد و در این مدت با ساختار و رویکرد جدیدی وارد فاز تحقیق و پژوهش و عملیات شده است.
وی اظهار کرد: یک مرکز نوآوری در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری راهاندازی کردیم چون پس از تحقیق میدانی متوجه شدیم که در کشور در این زمینه مرکز تخصصی وجود ندارد بنابراین تمرکزمان را در این حوزه بیشتر کردیم.
تلاش برای تحقق اقتصاد دانش بنیان
وی تاکید کرد: در حوزه تجاری سازی فناوری نیز به صورت جدی ورود پیدا کردیم و تلاش داریم در حوزه اقتصاد دانشبنیان نقشآفرینی کنیم. خلاهایی که در این حوزه شناسایی کردیم عمدتا مربوط به لایه بازاریابی و فروش بوده است.
پیله چی عنوان کرد: در واقع مرکز برای این راهاندازی شد که بتوانیم افرادی که دارای دانش فنی هستند را به بازار برسانیم و با سرمایهگذاری، راهنمایی و پیدا کردن بازارهای جدید در داخل و خارج از کشور دانش آنها را تجاری کنیم.
رییس جهاددانشگاهی قزوین اظهار کرد: ضرورت وجود این مرکز به شدت در استان احساس میشد، پژوهشگران بسیاری توانستهاند دانشهای خوبی به دست بیاورند و نیاز به حلقهای دارند که آنها را به بازار وصل و از موازیکاری جلوگیری کند.
وی گفت: این مرکز ۲ رویکرد کلی دارد، یکی این است که افرادی که با ابزار فناورانه میخواهند کار تبلیغاتی انجام دهند میتوانند جزو ورودی این مرکز باشند و دوم افرادی که میتوانند در حوزه تبلیغات و فروش فناوری و محصولات فناورانه کار کنند وارد میدان شوند.
پیلهچی تصریح کرد: امیدواریم در این مرکز بتوانیم از پتانسیلهای دانشجویی و نخبگان استان استفاده کنیم و اگر کسی طرحی دارد که با استفاده از فناوری به توسعه شبکه اقتصادی کشور کمک کند میتواند در مرکز پذیرش شود و مورد حمایت ما قرار گیرد.
تدوین سند توسعه فرهنگی استان قزوین
این مسوول تصریح کرد: یکی از طرحهای پژوهشی که جهاددانشگاهی قزوین در یک سال گذشته روی انجام آن تمرکز کرده است تدوین «سند توسعه فرهنگی قزوین» بوده که در حال انجام است، این سند میتواند نقش مهمی در تغییر، تحول و توسعه فرهنگی استان داشته باشد.
پیلهچی افزود: اجرای این طرح با مصوبه شورای فرهنگ عمومی و ابلاغ استاندار آغاز شده و با کمک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حال برنامهریزی و تدوین است و امیدواریم بتوانیم افق خوبی را برای فرهنگ استان ترسیم کنیم.
وی گفت: جهاددانشگاهی با فعالیتهای پژوهشی در حوزه نیازهایی که سابقهای در ایران نداشته وارد شده است، به عنوان مثال ما باور کرده بودیم ناباروری غیرقابل درمان است اما به همت جهاددانشگاهی درمان آن اتفاق افتاد. برای قدم برداشتن در حل اینگونه معضلات تلاش میکنیم مجتمع تحقیقاتی – درمانی جهاددانشگاهی استان قزوین را راهاندازی کنیم و چون قزوین در شاهراه غرب کشور قرار گرفته میتواند به استانهای همجوار نیز خدمترسانی کند، علاوه بر این به نظر میرسد شروع به کار این مجتمع تحقیقاتی- درمانی میتواند کمک کند تا قزوین به یک مرکز بزرگ پژوهشی و تحقیقاتی کشور تبدیل شود، با این تفاسیر با توجه به افزایش هزینههای ساختوساز این مرکز از خیران میخواهیم که برای این عمل خداپسندانه ما را یاری کنند.
نظر شما :