سرپرست جهاددانشگاهی استان گلستان:

بیش از هزار هکتار از اراضی استان گلستان زیر کشت سیاهدانه قرار گرفت

۲۴ آذر ۱۳۹۹ | ۱۴:۲۱ کد : ۲۵۷۲۱ عمومی
سرپرست جهاددانشگاهی گلستان در جلسه وبینار تحت عنوان بررسی عملکرد استان گلستان بر اساس ماده ۲۷ قانون ششم توسعه روستایی گفت: امسال بیش از هزار هکتار از اراضی استان، تحت نظر جهاددانشگاهی، زیر کشت سیاهدانه قرار گرفت.
بیش از هزار هکتار از اراضی استان گلستان زیر کشت سیاهدانه قرار گرفت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد گلستان، سیدعزیز موسوی در این وبینار بیان کرد: سند اجرایی آمایش سرزمین استان گلستان، اولین اولیت را به بخش کشاورزی (دانه‌های روغنی، گیاهان دارویی) داده است.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی تعاملات مستمری با سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی استان گلستان دارد. در این تعاملات به این نتیجه رسیده بودیم که با توجه به سیاست‌گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان، به سمت گیاهان دارویی برویم. در ابتدا سیاهدانه، نعنا فلفلی و گل محمدی انتخاب شدند که محوریت کار اصلی جهاددانشگاهی واحد استان گلستان روی توسعه کشت و ترویج سیاهدانه قرار گرفت.

موسوی تصریح کرد: در ابتدای کار، کشت سیاهدانه در استان را از ۲۰ هکتار آغاز کردیم و امسال با تهیه بذر، تحت حمایت جهاددانشگاهی، بیش از هزار هکتار زیر کشت قرار داده شد.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که فراوری گیاهان دارویی به سه بخش خشک کردن، استخراج عصاره و اسانس و استحصال مواد موثره گیاهی تقسیم می‌شود. جهاددانشگاهی واحد استان گلستان در هر سه بخش آن برنامه فعالیتی دارد. البته به منظور ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی از تهیه بذر و نهال، مشاوره کشت، خرید محصولات و تبدیل به فراورده‌های غذایی و دارویی نیز ورود پیدا کرده‌ایم و از جمله اقداماتی است که در دهکده گیاهان دارویی گسترش پیدا خواهد کرد.

قدرت الله عابدی، رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی، در این وبینار افزود: در حوزه گیاهان دارویی، ساخت دهکده گیاهان دارویی استان گلستان در سال ۱۳۹۶ در دستور کار قرار گرفت و اعتباراتی نیز برای آن در نظر گرفته شد.

وی بیان کرد: تمام مجوزهای لازم برای راه‌اندازی دهکده گیاهان دارویی به جهاددانشگاهی واحد استان گلستان داده شده است تا بتواند در این حوزه فعالیت کند. در حال حاضر در این بخش بین کشاورز و حوزه بازار ارتباطاتی برقرار شده است.

عابدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان خاطرنشان کرد: با نگاه و شناخت علمی و با تحلیل مزیت‌ها و توانمندی‌هایی که در روستاها منظور شده است، می‌توانیم رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار را در روستاها مدنظر قرار دهیم.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی واحد گلستان


نظر شما :