معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی مطرح کرد:

ایجاد مراکز فرآوری با اجرای پروژه عصاره‌گیری گل‌محمدی توسط جهاددانشگاهی استان فارس

۲۱ آذر ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۶ کد : ۲۵۵۵۲ عمومی
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی به طرح عصاره‌گیری گل‌های محمدی به عنوان یکی از پروژه‌های شاخص جهاددانشگاهی فارس اشاره و اضافه کرد: گل محمدی در فارس سطح زیرکشت خوبی دارد و با اجرای آن شاهد جلوگیری از خام‌فروشی خواهیم شد. این طرح می‌تواند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، باعث توسعه‌ی شبکه‌ی کشت و ایجاد مراکز فراوری در منطقه شود.
ایجاد مراکز فرآوری با اجرای پروژه عصاره‌گیری گل‌محمدی توسط جهاددانشگاهی استان فارس

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، دکتر مهدی باصولی شامگاه چهارشنبه ۱۹ آذر در جریان سفر به شیراز و در دیدار با نمایندگان مردم شهرستان‌های داراب و زرین دشت و مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که جهاددانشگاهی مجموعه‌ای انقلابی، متنوع و پیش‌رو است، گفت:  در طول این سال‌ها ضمن حفظ روحیه‌ و فرهنگ جهادی این نهاد، متناسب با اقتضای زمان ماموریت‌های جهاددانشگاهی بازتعریف شده و این نهاد همواره سعی کرده تا بتواند خدمات شایسته‌ای را برای این مرز و بوم ارائه دهد.

وی همچنین با بیان اینکه جهاددانشگاهی در هر حوزه مراکز متنوعی دارد و متناسب با ظرفیت استان‌ها توسعه پیدا کرده است، عنوان کرد: اکنون جهاددانشگاهی در حوزه آموزش‌های کوتاه مدت دارای ۱۷۰ مرکز در سطح کشور است که ۱۳ مورد آن در فارس مستقر شده است.

 معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی ادامه داد: در حوزه آموزش بلند مدت نیز جهاددانشگاهی دارای ۲ دانشگاه، ۷ موسسه آموزش عالی و ۴۰ مرکز علمی کاربردی است که یکی از مراکز علمی کاربردی در شهر شیراز مستقر است.

دکتر باصولی خاطرنشان کرد: در بخش پژوهشی نیز علاوه بر فعالیت ۱۴۵ گروه پژوهشی، جهاددانشگاهی سه پژوهشگاه رویان، این سینا و علوم انسانی را در زیرمجموعه خود دارد که در حوزه‌های مختلف در حال فعالیت هستند. که در استان فارس نیز دو گروه پژوهشی فعال در حال کار هستند. 

وی با اشاره به وجود ساختارهایی که برای ارائه خدمات در جهاددانشگاهی تعریف شده‌اند، گفت: از آنجا که تنها ۲۰ درصد از منابع مالی جهاددانشگاهی از سوی دولت و مابقی از درآمد اختصاصی این نهاد تامین می‌شود به همین منظور و به دلیل ارایه خدمات به اقشار مختلف جامعه و جبران منابع مالی مراکز خدمات تخصصی درآمدزا ایجاد شده است. هم‌اینک ۱۲۵ مرکز خدمات تخصصی در سطح کشور داریم که ۴ مرکز در فارس ارائه خدمت می‌کنند.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی همچنین وجود سه خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سیناپرس و مراکز افکار سنجی ایسپا، امام و انقلاب، گردشگری، انتشارات و سازمان دانشجویان را از دستاوردهای مطلوب جهاددانشگاهی در حوزه‌ی فرهنگی ذکر کرد.

دکتر باصولی در تشریح حوزه‌های مختلف جهاددانشگاهی به چگونگی فعالیت سازمان تجاری سازی در قالب پارک‌ها پرداخت و گفت: در حال حاضر ۳ پارک، ۲۳ مرکز رشد و ۳۰ مرکز نوآوری و شکوفایی و تعدادی شرکت دانش بنیان در قالب این سازمان مستقر شده و فعالیت می‌کنند که در استان فارس یک مرکز نوآوری ایجاد شده است و به زودی پردیس پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در شهر شیراز افتتاح می‌شود. 

معاون جهاددانشگاهی اضافه کرد: طی این سالها مهمترین حامی جهاددانشگاهی رهبرمعظم انقلاب بوده‌اند و از این جهت برای این نهاد انقلایی مایه افتخار است.

وی یادآور شد: سال گذشته در قانون بودجه مقرر شد با موافقت رهبری اعتباری از صندوق توسعه ارزی برای طرح‌های نوآورانه جهاددانشگاهی اختصاص داده شود که ۱۵ میلیون یورو برای این طرح‌ها تصویب شد و هم اکنون این طرح‌ها  پیشرفت بسیار مطلوبی داشته‌اند. این طرح‌ها در زمینه‌های مختلف فنی مهندسی، پزشکی، کشاورزی و علوم پایه با هدف دستیابی به دانش فنی به‌روز و بومی‌سازی آن تعریف و اجرا شده‌اند. اجرای این طرح‌ها تاثیر بسزایی در کاهش خروج ارز، کاهش وابستگی به خارج و توسعه‌ی علمی کشور خواهد داشت. 

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی، ابراز امیدواری کرد که با کمک نمایندگان مجلس، بودجه‌ی اختصاصی به این طرح‌ها در سال جاری افزایش یابد تا جهاددانشگاهی بتواند علاوه بر تعریف طرح‌های جدید، بستری برای عملیاتی نمودن و تجاری‌سازی طرح‌های جدید را ایجاد کند. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: در سال‌های اخیر تاکید بر این بوده است که در هر استان فعالیت شاخص و فن‌آورانه‌ای متناسب با ظرفیت و مزیت استان تعریف شود و مراحل دستیابی به دانش توسط جهاددانشگاهی و مراحل اجرایی شدن با حمایت استان صورت پذیرد. 

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: تلاش می‌کنیم با همراهی و همفکری مسئولین و نمایندگان استان، یکسری برنامه‌های شاخص برای جهاددانشگاهی فارس در نظر بگیریم.

دکتر باصولی پیشنهاد کرد که ایجاد مراکز خدمات اصلاح نژاد دام سبک و سنگین در فارس با توجه به ظرفیت‌های موجود در دستور کار و بررسی قرار گیرد.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات انجام شده در موضوع فرزندآوری یکی از برنامه‌های آتی این نهاد توسعه مراکز درمان ناباروری در سطح کشور است که جهاددانشگاهی فارس در شیراز زیرساخت اولیه را تدارک دیده است و در حال اخذ مجوزهای لازم است که با همکاری استان و نمایندگان در آینده‌ای نزدیک این مرکز فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. 

دکتر باصولی یادآورشد: براساس  آمار اعلامی، حدود  ۲۰ هزار مورد از ۶۰ هزار سیکل موفق انجام شده در درمان ناباروری در سال گذشته مربوط به مراکز ناباروری جهاددانشگاهی بوده است. این در حالی است که از ۱۱۰ مرکز ناباروری در سطح کشور، ۹ مرکز در مجموعه‌ی جهاددانشگاهی مستقر است.

ورود جهاددانشگاهی به تولیدات ارگانیک در فارس
 
محمدجواد عسکری نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به فراهم بودن بستر تولیدات ارگانیک در فارس از جمله محصولاتی چون؛ انجیر، انار، پرتقال و گل محمدی، از جهاددانشگاهی فارس خواست تا در این موضوع ورود کند.

عسکری بیان کرد: دستاوردها و اقدامات فعلی جهاددانشگاهی بر روی طرح‌های کاربردی بسیار امیدوارکننده است اما متاسفانه کمتر به ظرفیت‌های این نهاد توجه شده است.

وی با بیان اینکه امروز دنیا در حوزه‌های مختلف علمی به سرعت پیش رفته است و اگر ما خوب کار کرده بودیم، تحریم‌ها اثری نداشت، افزود: اعتقادمان بر این است که هنوز هم دیر نشده و می‌توانیم بسیاری از ظرفیت‌ها را پای کار بیاوریم.

نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه امروز دشمن بر امنیت غذایی ما تمرکز کرده است، تصریح کرد: باید در تولید و عدم ورود بسیاری از محصولاتی که خود کشور توان تولید آنها را دارد، خودکفا شویم.

عسکری خواستار ورود جدی جهاددانشگاهی در موضوع تامین گوشت با توسعه طرح‌های اصلاح نژاد دام و داروهای دامی شد و گفت: البته این ظرفیت در جهاددانشگاهی وجود دارد که روی موضوع بذرهای اصلاح شده و هیبریدی هم کار کند.

وی تصریح کرد: در صورت ورود جهاددانشگاهی به ویژه در سطح فارس به موضوعات فوق، با تمام توان از آنها حمایت خواهیم کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی به توسعه مراکز ناباروری هم اشاره و عنوان کرد: مجلس در این باره باید به جهاددانشگاهی کمک کند چون این نهاد و چنین مراکزی مورد تاکید رهبری است.

عسکری با بیان اینکه ظرفیت‌های جهاددانشگاهی باید بیش از گذشته معرفی و مورد توجه قرار گیرد، گفت: امروز نیاز جدی ما تحقیقاتی است که خروجی داشته باشد و گرهی از مشکلات باز کند.

وی همچنین از پیگیری و رایزنی برای در اختیار گذاشتن فضای کافی و مناسب در شهرستان داراب برای اجرای طرح عصاره گیری گل های محمدی خبر داد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: با عملیاتی شدن این طرح علاوه بر اینکه از خام فروشی جلوگیری می‌شود، ارز آوری ایجاد خواهد شد و همچنین امیدی هم برای بخش کشاورزی ایجاد می‌کند.


 

کلید واژه ها: جهاددانشگاهی واحد فارس