معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران اظهار کرد:
۱۶ آذر؛ سرآغازی برای حرکتهای بیشتر در عرصه های سیاسی و اجتماعی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، جمال رحیمیان معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران به همراه شماری از دانشجویان دانشگاه تهران بر مزار شهدای ۱۶ آذر حاضر شدند و با نثار شاخه های گل و قرائت فاتحه، به مقام شامخ آن شهیدان ادای احترام کردند.
جمال رحیمیان در این مراسم با تبریک روز دانشجو، با بیان اینکه پس از کودتای آمریکایی انگلیسی ۲۸ مرداد ۳۲ فضای امنیتی سختی در فضای جامعه حاکم شد، اظهار کرد: پس از کودتا دانشجویان در کلاسهای درس مهرماه حاضر شدند اما همچنان از کودتا علیه دولت مردمی مرحوم دکتر مصدق خشمگین بودند.
وی ادامه داد: صدور بیانیه تجدید روابط انگلیس و ایران توسط انگلیس در ۱۴ آذر ماه جرقه ای برای اعتراض دانشجویان در سطح دانشگاه تهران شد.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران افزود: در این اثنا خبر حضور ریچارد نیکسون معاون رییس جمهور آمریکا در ایران منتشر شد که خشم دانشجویان را دوچندان کرد.
رحیمیان با اشاره به مهمان آمریکایی دربار گفت: دربار به گارد و نیروهای امنیتی دستور داد در ۱۶ آذر زهر چشمی از دانشجویان دانشگاه تهران بگیرند تا خاطر مهمان آمریکایی دربار در ۱۷ آذر مکدر نشود، نیروهای مسلح و امنیتی در روز ۱۶ آذر وارد دانشگاه تهران شدند و وقتی دانشجویان دیدند نیروهای نظامی دستور آتش دارند به دانشکده ها و کلاسها پناه بردند.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران ادامه داد: شماری از دانشجویان در دانشکده فنی دانشگاه تهران به کلاسها می روند و به دنبال آنها نیروهای نظامی مسلح و آماده شلیک وارد کلاسها می شوند درگیری باعث می شود در صحن دانشکده فنی دانشگاه تهران تیراندازی شود و در آنجا ۳ دانشجو شهید و شماری مجروح می شوند.
وی این اتفاقات را سرآغازی برای حرکتهای بیشتر در عرصه های سیاسی اجتماعی برشمرد و افزود: اتفاقاتی چون تسخیر لانه جاسوسی، وقایع پیروزی انقلاب و حتی دفاع مقدس از آن جمله هستند؛ در دفاع مقدس هم بخش قابل توجهی از فرماندهان یا دانشجو بودند یا دانش آموخته دانشگاه.
در ادامه این مراسم، سلطانی یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در سخنانی با بیان اینکه همواره در طول تاریخ اقدامات و مبارزات ضد استکباری دانشجویان حوادث مختلفی را رقم زده است، گفت: دانشجویان جزو گروههایی هستند که به علت آگاهی و شناخت از مسایل سیاسی اجتماعی کشور می توانند نقش پررنگ و فعالی داشته باشند.
وی با بیان اینکه دانشجویان با پیوستن به مردم می توانند هویت تاریخی و واقعی خود را حفظ کنند، افزود: دانشجویان باید همواره چشم بینای جامعه باشند.
اصلانی از دیگر دانشجویان حاضر در مزار شهدای دانشجوی ۱۶ آذر با بیان اینکه ما باید ادامه دهنده راه این شهیدان برای مقابله با نفوذ استکباری باشیم گفت: این شهدا سرآغازی برای حق خواهی و استکبارستیزی هستند.
وی شعار مرگ بر آمریکا را خط مقدم استکبارستیزی دانست و گفت: دانشجویان برای ایفای نقش در این مسیر باید در جهت علم آموزی و علم خواهی قدم بردارند در نظام جمهوری اسلامی این موقعیت فراهم شده است تا بتوانیم با خوب درس خواندن سازگاری برای اداره بهتر کشور در آینده فراهم کنیم.
علایی از دیگر دانشجویان در سخنانی، آرمان خواهی و عدالت جویی را از مهم ترین اهداف زندگی بشری برشمرد و افزود: زمانی که مردم از حضرت علی(ع) خواستند که خلافت را بپذیرند ایشان گفتند اگر عهد خداوند از دانشمندان برای مقابله با ظلم و ستیز در جامعه و عدالت خواهی نبود هیچ وقت خلافت را نمی پذیرفتم.
وی با اعتقاد به اینکه آرمان خواهی و عدالت جویی به حیات بشری معنای می بخشد، گفت: آرمان خواهی صرفاً نقد کردن وضعیت کنونی نیست بله هر انتقادی باید با ارایه راهکار مناسب همراه باشد عدالت را باید در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و قضایی جستجو کرد.
علایی گفت: دانشجو باید با تلاش خود بتواند زمینه را برای گسترش عدالت فراهم کند.
احمد قندچی، آذر شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا، سه دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۲ به دست مزدوران رژیم شاه، در اعتراض به ورود «نیکسون»(معاون رئیس جمهوری وقت آمریکا) و برقراری مجدد ارتباط دولت ایران با انگلیس پس از کودتای ۲۸ مرداد به شهادت رسیدند.
گفتنی است، مزار این شهدای دانشجو در امامزاده عبدالله شهر ری واقع است.
نظر شما :