معاون رییس جمهور در نشست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی تاکید کرد:

حمایت از استارتاپ‌های خاص دختران دانشجو/اهدا جایزه پروانه فرزانه برای اولین بار

۱۷ آذر ۱۳۹۹ | ۱۴:۱۵ کد : ۲۵۴۱۵ فرهنگی
دکتر معصومه ابتکار روز یکشنبه ۱۶ آذر در نشست «واکاوی تجربه‌ی زیسته‌ی دختران دانشجو» که به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: سعی داریم به طور گسترده‌ای از استارتاپ‌های خاص دختران دانشجو حمایت کنیم.
حمایت از استارتاپ‌های خاص دختران دانشجو/اهدا جایزه پروانه فرزانه برای اولین بار

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، دکتر معصومه ابتکار 16 آذردر نشست «واکاوی تجربه‌ی زیسته‌ی دختران دانشجو» که با موضوع نقش دختران دانشجو در عرصه مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی و به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی به صورت مجازی برگزار شد اظهار کرد: 16آذر به دلیل نقشی که در هویت تاریخی دانشجو دارد، روز مهمی است.

وی با تاکید بر اهمیت شناخت تاریخ فعالیت‌های دانشجویی گفت: آگاهی از تاریخی که به امروز ما پیوند خورده است اهمیت دارد، اتفاق ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و شهادت سه دانشجوی فعال اجتماعی و سیاسی زنگ خطری برای استقلال و آزادی بوده و کماکان از گذشته تا امروز صدای آن می‌آید چراکه شهید زنده است.

وی ادامه داد: اقدام این سه شهید در باب شرایط موجود و دخالت‌های آمریکا در ایران، نگرانی‌شان نسبت به جریان سالم اجتماعی و سیاسی دوران خود کماکان به صدا در می‌آید چراکه اقدام جریانات دانشجویی آگاه و هوشیار و حساس نسبت به شرایط زمان خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در این رابطه افزود: جریان‌های دانشجویی همیشه آگاه، هوشیار و حساس نسبت به شرایط زمان خود بوده‌اند و از این‌ جهت اقدام این سه شهید در باب نگرانی‌شان نسبت به شرایط اجتماعی و سیاسی دوران خود مبدا تاریخ جنبش دانشجویی شد.

دکتر ابتکار با بیان این‌که من خودم را دانشجو می‌دانم، اظهار کرد: انسان همیشه باید در زندگی در حال اصلاح و تغییر و بهبود شرایط باشد و درس بگیرد چرا که این ویژگی و خاصیت دانشجو و جریان دانشجویی است که پویا باشد و ایستایی نداشته باشد.

وی ادامه داد: زمانی که بحث رهبری امام خمینی(ره) مطرح شد برای دختران نسل ما بسیار مهم بود که آیا با نگاه پیشرو و اجتماعی خود می‌توانیم با دیدگاه امام خمینی(ره) پیش برویم یا خیر و آیا زنان سهمی از انقلاب خواهند داشت و یا نه که البته امام هویت مستقل و جایگاه متمایزی برای زنان در انقلاب اسلامی قائل بودند و همین امر ما را دلگرم می‌کرد. این نگاه پیشرو و دوراندیش امام بود که توانست ارتباط موثری میان ما و یک عالم دینی با توجه به اختلاف سنی که ایشان با ما داشتند را برقرار کند.

 

دستور امام برای از بین بردن دیوارکشی‌ها در دانشگاه تهران

وی یادآور شد: تفکر امام(ره) پیشرو و مترقی بود و کمال انسانی زن را در تحولات فکری و اخلاقی جامعه در نظر می‌گرفتند، همچنین به زنان دیدگاه مبارز داشتند که باعث شد آن‌ها به غیر از نقش زنانگی خود ماهیت دیگری نیز در خود ببینند و در دوران دفاع مقدس بسیار مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به تحصیل خود در رشته مهندسی شیمی و پتروشیمی در دانشگاه پلی تکنیک در سال ۵۶ و پیش از انقلاب اسلامی، گفت: با وجود این‌که عمده دانشجویان پسران بودند اما دختران هم با اعتماد به نفس بالا و تلاش و انرژی در مباحث تاریخی، سیاسی، ارزیابی و تحلیل شرایط منطقه‌ای و عدالت‌خواهی فعالیت داشتند، همچنین با تلاش بالا در جریان تئوریزه کردن مفاهیم بسیار فعال بودند و در شکل گیری انقلاب نقش موثری داشتند.

دکتر ابتکار ادامه داد: در زمان پیروزی انقلاب همه افراد انقلابی مثل امام راحل فکر نمی‌کردند و در بسیاری زمینه‌ها به مرحله عمل که رسیدند مثل تفکر خود عمل نکردند. به عنوان مثال در دانشگاه تهران بین زنان و مردان دیوار کشیدند که به محض اطلاع به امام خمینی، ایشان دستور دادندکه دیوارها را از بین ببرند.

 

اهدای جایزه پروانه فرزانه برای اولین بار

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین در خصوص راهبرد افزایش فعالیت دانشجویان دختر، گفت: باید تلاش کنیم زنان و دختران همپای مردان از فرصت‌ها و ظرفیت‌های کشور استفاده کنند، در این زمینه سال گذشته شاخص‌هایی تدوین و به استان‌ها، دانشگاهیان و صاحب نظران اعلام شد البته بخشی از این شاخص‌ها نیازمند مشارکت مردم و جوانان است.

وی در این نشست که به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی برگزار شد در مورد حضور زنان در عرصه آموزش عالی کشور تاکید کرد: وضعیت زنان از نظر کمی در آموزش عالی مناسب است، ۳۰ درصد اساتید دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و در عرصه‌های مختلف نقش آن‌ها برجسته است.

وی همچنین در مورد برگزاری جشنواره‌هایی برای بزرگداشت زنان ایرانی در عرصه علم گفت: جشنواره زن و علم با عنوان جایزه مریم میرزاخانی هر ساله برگزار می‌شود و امسال پیش‌بینی شده جایزه پروانه فرزانه در بخش زیست پزشکی همزمان با جایزه زن در علم و مریم میرزاخانی اهدا شود.

 

حمایت معاونت زنان از استارتاپ‌های خاص دختران دانشجو

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از موافقت‌نامه این معاونت با معاونت علمی فناوری رییس جمهوری برای تقویت حس مشارکت اجتماعی خبر داد و افزود: در این موافقت‌نامه سعی داریم به طور گسترده‌ای از استارتاپ‌های خاص دختران دانشجو حمایت کنیم و تلاش داریم در چند ماه باقی مانده دولت دوازدهم از ظرفیت‌های موجود در جهت هم‌افزایی استفاده کنیم.

وی همچنین اظهار کرد: بحران خانواده مساله‌ای جهانی است به ویژه در دوران همه‌گیری کرونا که اعضای خانواده لحظات بیشتری را در کنار هم سپری می‌کنند. بنابراین در طرحی تحت عنوان طرح ملی گفت‌وگوی خانواده و طرح گفت‌وگوی بین نسلی سعی شده است به لزوم استحکام روابط بین خانواده و تفاهم و احترام متقابل اعضا به یکدیگر اشاره شود تا دیگر شاهد چالش‌های درون خانواده نباشیم.

 

تمایل زیاد جوانان ایرانی برای ازدواج

وی با تاکید بر این که نیاز است در مورد مسایل جوانان به‌ویژه دختران به درک متقابل برسیم، گفت: با پیمایش‌های انجام شده در حوزه خانواده مشخص شده است جوانان ایرانی تمایل بسیاری به ازدواج دارند اما احساس می‌کنند ازدواج ممکن است برایشان محدودیت و مشکلاتی ایجاد کند از این رو ما باید تلاش کنیم این تفکر را در آن‌ها ایجاد کنیم که ازدواج محدودیت نیست بلکه عرصه‌ای برای هم‌افزایی و وسعت ویژگی‌های فردی و درک متقابل است.

به گفته معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، تحولاتی در نحوه فعالیت اجتماعی زنان در دنیا در حال اتفاق است که لزوما مغایر با فرهنگ، اصول و قوانین دینی ما نیست و ما باید با حفظ اصول و قوانین فرهنگی و دینی خود، تعادلی را میان مسوولیت‌های خانوادگی و اجتماعی زنان ایجاد کنیم، از این رو نیازمند راه حل‌های حقوقی، مشوق‌های اقتصادی و حمایت‌های خانوادگی هستیم تا جوانان احساس نکنند ورود به عرصه ازدواج برایشان مشکلات و دردسرهایی را به همراه خواهد داشت.

کلیدواژه‌ها: سازمان دانشجویان فرهنگی نشست


نظر شما :