رییس مجمع نمایندگان استان در بازدید از دستاورهای جهاددانشگاهی آذربایجان غربی اظهار کرد:
راه اندازی گلخانه هوشمند جهاددانشگاهی؛ تحولی در اقتصاد آذربایجانغربی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، حجت الاسلام حجتالله ذاکر رییس مجمع نمایندگان آذربایجانغربی 17آذرماه در بازدید از دستاوردهای مجموعه تحقیقاتی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی این نهاد را یک مرجع پژوهشی و علمی قابل استناد دانست و افزود: باتوجه به سبقه فعالیت این نهاد انقلابی و داشتن ریشه علمی و حضور فعال جهادگران در این مجموعه، موفقیتهای بیش از پیشی از این نهاد انتظار می رود چرا که ظرفیتهای جهاددانشگاهی منحصر به فرد است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشاورزان استان حاصل دست رنج خود را انگونه که باید دست نمی یابند، گفت: کشت محصولات پر آب بر و تولید ضایعات میوه جات در استان از مشکلات اساسی است که با بستر تحقیق و کار علمی می تواند تا حدود زیادی از مشکلات این بخش را رفع کند.
حجت الاسلام ذاکر با اشاره به اینکه طرح تحقیقاتی راه اندازی گلخانه مدرن و هوشمند پیشنهادی جهاددانشگاهی تحولی در اقتصاد کشاورزی منطقه است اظهار کرد: در راستای تامین اعتبار برای راه اندازی این طرح و بهره مندی از مزایای اقتصادی این طرح اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به توانمندی های جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در تولید گیاهان دارویی و صرفه جویی در مصرف اب،کشت نشایی و غیره بیان کرد: جهاد کشاورزی می تواند از پژوهش ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی استان استفاده کند.
حجت الاسلام ذاکر گفت: جهاددانشگاهی آذربایجان غربی و سایر ارگانها نیز باید تبدیل به مرکز اقتصادی کارآفرین شوند تا علاوه بر رفع نیازهای منطقه در مسیر توسعه و شکوفایی کشور نیز نقش افرین باشند.
وی باتاکید براینکه از جهاددانشگاهی آذربایجان غربی تاکنون افتخارات قابل تحسینی نمود یافته است، اظهار کرد: ضروری است رویکرد جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، توسعه ای باشد و برای هر عرصه و بخش از معضلات استان برنامه کاربردی و عملیاتی تدوین کند.
همچنین دکتر امین رستم زاده رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با تشریح توانمندیهای این واحد بیان کرد: برنامه تعمیق و توسعه فعالیتهای این نهاد در حوزه های مختلف دقیقا در راستای زیرساختهای فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و اشتغال استان منطبق با ظرفیتهای منطقه ای است.
وی با اشاره به راه اندازی فاز اول آزمایشگاه مرجع و تخصصی در حوزه صنایع غذایی، آب، خاک کشاورزی، هوا و ... اظهار کرد:این ظرفیت و ساختار تخصصی می تواند در خدمت کیفیت بخشی به محصولات کشاورزی و باغی و رفع موانع صادرات و رونق آن نه تنها در سطح استان بلکه شمالغرب کشور از مبادی مرزهای استان به اروپا باشد.
دکتر رستم زاده با اشاره به طرح های فناورانه این نهاد متناسب با چالش ها و مشکلات استان خاطرنشان کرد: گروه مدیریت کسب و کار گروه شیمی تجزیه و کشاورزی بصورت تیمی از ابعاد مختلف برای معضل فرآوری محصولات کشاورزی از جمله سیب استان پیشنهادی را آماده و از طریق استانداری و نمایندگان مجلس و اداره کل های پژوهشی دفتر مرکزی نسخه علمی را برای تبدیل این چالش به فرصت پیگیری می کند.
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی طرح گلخانه مدرن و هوشمند با انتقال تکنولوژی ساخت مدرن و هوشمند به عنوان یکی از طرح های شاخص این نهاد که موافقتنامه آن در اسفند 97 بین رییس جهاددانشگاهی و رییس سازمان برنامه وبودجه امضاء شد اما به دلیل سیل و حوادث غیرمترقبه تخصیصی صورت نگرفت را از دیگر طرح های پیشنهادی و پیگیر شده این نهاد عنوان و اظهار کرد: استاندار طی نامه ای، در اینخصوص به رییس سازمان برنامه و بودجه کشور جهت احیاء و تحقق این طرح ارزشمند فراملی که می تواند انقلابی در بحث اقتصاد کشاورزی استان و کشور به شکل علمی و عملی بوجود آورد تاکید کرده اند.
وی با اشاره به مشکلات تخصیص اعتبار به طرح ها و ساختارهای حمایتی اثرگذار در توسعه استان اظهار کرد: مسوولان با توجه به عملکرد و ظرفیتهای این واحددرصدد جذب حمایت از طرق مختلف هستند که امیدواریم با تحقق آنها حلاوت علم ارزش آفرین و ثروت آفرین بالعینه در سر سرسفره آحاد مردم استان ملموس شود.
نظر شما :