مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تشریح کرد؛
افسنطین و خواص این گیاه در رفع کم خونی و نابودی سلولهای سرطانی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محسن پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی با اشاره به نامهای دیگر گیاه با عناوین ابسنطین، کشوثای رومی، قورت اودی، خاراگوش گفت: طبیعت گیاه گرم و خیلی خشک است و خواص دانه گیاه قویتر از سایر اندامها است، دمکرده آن برای رفع اقسام کرمهای رودهای مفید است، دمکرده گیاه مسهل و در رفع انگل و قارچ اثربخش است.
درمان بیماریهای مفصلی
وی ادامه داد: مخلوط آن با روغن زیتون اگر به پوست مالیده شود مانع گزش حشرات و پشه میشود. پاشیدن گرد آن در محیط نیز دافع حشرات است، برای رفع تبهای نوبهای و درمان بیماریهای مفصلی اثربخش است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه افسنطین در نابودی سلولهای متاستازی سرطان اثرات مفیدی دارد، اظهار کرد: برای درمان حالت قطع عادت ماهیانه در زنان جوان که ناشی از ضعف رحم است، اثرات مفیدی داشته و دمکرده آن برای هضم غذا و رفع گاستریت معده مفید است.
افسنطین و دفع کمخونی
پویان افسنطین را در دفع کمخونی، تصفیه خون و رفع تصلب شرایین بسیار موثر عنوان کرد و افزود: برای درمان بیماریهای عصبی و تقویت مغز در افرادی که سکته کردهاند نیز بسیار اثر بخش است و برای رفع بیخوابی و سرگیجه نیز پیشنهاد میشود.
وی یادآور شد: افسنطین همراه با افتیمون و اسطوخودوس مسهل سوداست و برای سردرد، لقوه، سستی اعضا، خواب آلودگی و دردهای عصبی اثربخش است.
گفتنی است، برای تهیه دم کرده آن از 4 تا 10 گرم گیاه خشک در یک لیتر آب به مدت یک ساعت استفاده می شود.
نظر شما :