عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در بازدید از جهاددانشگاهی آذربایجان غربی تاکید کرد:
استفاده از ظرفیت های جهاددانشگاهی در راستای رونق اقتصادی منطقه و کشور
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، محمد علیپور 15 آذرماه در جریان بازدید ضمن تبریک به جهادگران این مجموعه بهخاطر دستاوردهای ارزنده، جهاددانشگاهی را یک برند قابل افتخار برای انقلاب و کشور عنوان کرد و افزود: جهاددانشگاهی از دوران دفاع مقدس تا به امروز در عرصه های مختلف به عنوان یک مرکز علمی با استفاده از علم دانش بنیان و باتکیه بر توان جهادگران فعال در این مجموعه در راستای رفع نیازهای و کاهش وابستگی کشور به قدرتهای بزرگ دنیا پیشگام بوده و اقدامات ارزنده ای ارایه کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهاددانشگاهی با استعانت از فرمایشات معظم له که بر استفاده از علم و پژوهشهای دانشبنیان تاکید داشتند توانسته به یافته های ارزشمندی دست یابد، گفت: تلاشها و اقدامات جهاددانشگاهی آذربایجان غربی قابل توجه و تحسین برانگیز است.
علیپور بااشاره به اینکه آذربایجان غربی، استانی است با ظرفیتهای کشاورزی و نیاز است بیشتر از فناوریهای نوین در ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی بهره گیری شود، اظهار کرد: طی بازدیدها از مجموعه جهاددانشگاهی استان، این مجموعه در عرصه های کشاورزی، اصلاح بذر، تولید و کشت گیاهان کم اب بر اقدامات قابل تحسینی انجام داده است که جای بسی خوشحالی است.
وی با اشاره به روحیه جهادی،تلاش و جدیت فعالان جهاددانشگاهی تاکید کرد: باید از ظرفیتهای علمی و پژوهشی و دستاوردهای جهاددانشگاهی آذربایجان غربی استفاده کرد تا بر رونق اقتصادی منطقه و کشور افزوده شود.
علیپور بااشاره به جایگاه پژوهش و علم دانش بنیان در دنیا، پژوهشهای جهاددانشگاهی را کاربردی و مثمرثمر دانست و تصریح کرد: باید ظرفیتها و دستاوردهای علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی تجاری سازی و معرفی شود.
نماینده مردم ماکو، شوط، چالدران و پلدشت در مجلس تاکید کرد: از جهاددانشگاهی آذربایجان غربی به عنوان یک مرکز علمی،پژوهشی کارآمد در راستای کمک به رونق بخشهای مختلف استان حمایتهای لازم را خواهم داشت.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو بزرگترین منطقه ازاد کشور و مولود پیشرفت برای منطقه بوده است، افزود: این منطقه تجاری، اقتصادی دارای ظرفیتهای فراوانی است و از زمان ایجاد تاکنون برکات فراوانی برای منطقه داشته است.
این نماینده خانه ملت با بیان اینکه فلسفه تاسیس مناطق آزاد،صرفاً صادرات و واردات نیست، تاکید کرد: محرومیت زدایی، عمران و ابادانی و توسعه منطقه از اهداف و فلسفه وجودی مناطق آزاد است که در این میان، ایجاد فرودگاه، احداث دامداری،بسترسازی برای احداث بزرگراه و بسیاری از خدمات دیگر از برکات منطقه آزاد ماکو است.
وی بااشاره به سرمایه گذاری ۱۴۰۰ میلیارد تومان دولت برای احداث سد کرم اباد پلدشت، بهره برداری از این سد را ظرفیتی بزرگ برای رونق اقتصادی و توسعه منطقه و استان عنوان کرد و گفت: بزرگترین پروژه آبیاری تحت فشار و زهکشی با ۵۰ هزار هکتار در این منطقه دارای پیشرفت ۹۵ درصدی است که با بهره برداری از این پروژه آبیاری و استفاده از علم دانش بنیان در کشت محصولات، مغان دومی شکل خواهد گرفت.
علیپور با بیان اینکه طی سالهای گذشته برای تامین زیرساختهای منطقه آزاد ماکو تلاش شده است، تصریح کرد: در خال حاضر با عزمی جدی برای جذب هر چه بیشتر سرمایه گذار در منطقه در تلاشیم.
در ابتدای این بازدید دکتر رستم زاده رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با ارایه گزارشی از عملکرد این نهاد انقلابی در استان اظهار کرد: جهاددانشگاهی با تکیه بر پتانسیل پژوهشگران در گروه های پژوهشی مختلف طرح های پژوهشی و فناورانه متناسب با نیازهای استان بصورت کاربردی تعریف و تدوین می کند که در این راستا نیازمند حمایت از سوی دستگاههای اجرایی برای اجرای این طرح ها هستیم.
وی با اشاره به منطقه آزاد ماکو بهعنوان یکی از بزرگترین مناطق آزاد جهان گفت: براساس توافقات ابتدایی که تفاهم نامه آن نیز در منطقه آزاد ماکو در حال بررسی و نهایی شدن است، پیشنهاد شده تا با حمایت منطقه آزاد ماکو مرکز مطالعاتی و خدماتی تخصصی و فوق تخصصی کشاورزی و با تاکید بر محصولات و موضوعات و ظرفیتهای استراتژیک منطقه و فرآوری آن نهایی گردد که با حمایت نمایندگان میتواند تحولی در بحث اقتصاد کشاورزی منطقه و حتی کشور ایجاد کرد.
دکتر رستم زاده با اشاره به خدمات تخصصی توسعه یافته و کیفی مرکز خدمات تخصصی آزمایشگاهی حوزه مواد غذایی آب، خاک، گیاه و محصولات متناسب با آخرین متدهای بین المللی مورد قبول کشورهای جامه هدف که اخیراً تکمیل و از استانهای شمالغرب متقاضی و مخاطب دارد اظهار کرد: با حمایت مسوولان منطقه میتوان خدمات تخصصی این نهاد را که تاثیر بسیار زیادی در توسعه صادرات محصولات کشاورزی و عدم دیپورت محصولات کشاورزی استان و منطقه دارد را توسعه و گامی ارزنده در بحث صادرات استان و کشور از طریق مرزهای منطقه داشته باشد.
نظر شما :