مساله اقلیم در نظام شهرسازی قم بررسی می شود

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۷:۱۴ کد : ۲۵۳
جلسه سیاست گذاری و برنامه ریزی نشست "مساله اقلیم در نظام شهرسازی قم" از سلسله نشست‎های عش آل محمد(ص) در سالن جلسات جهاددانشگاهی قم برگزار شد.
مساله اقلیم در نظام شهرسازی قم بررسی می شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، جلسه سیاست گزاری و برنامه ریزی نشست "مساله اقلیم در نظام شهرسازی قم" از سلسله نشست‎های عش آل محمد(ص) سوم اردبیهشت در اتاق جلسات ساختمان مرکزی این واحد برگزارشد.
در این مراسم دکتر محمد حیدری رییس جهاددانشگاهی قم، یحیی زارع مدیرکل هواشناسی استان، علی اکبر رحیمی مدیرستاد بحران شهرداری قم، سیده شبنم فاطمی دبیر سلسله نشست های عش آل محمد (ص) و کارشناسان و مسولان شهرداری، مسکن و شهرسازی و.... حضور داشتند.
وی گفت: مرکز معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی در زمینه های توسعه شهری فعالیت می کند و به همین خاطر این طرح در این مرکز کلید خورد.
دکتر حیدری افزود: در حقیقت این مرکز به دنبال توسعه بافت‌های استاندارد و طراز و همچنین متناسب سازی توسعه شهری با توجه به چالش ها و مسایل و فرایندها و ظرفیت های استان است.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم اظهارکرد: جهاددانشگاهی هیچگاه در برنامه ها و طرح ها و مشارکت های خود به دنبال رقابت نیست و هرگاه که نهادی در درون نظام ماموریت به زمین مانده را در کنار جهاد متکفل شود، جهاد نیز تمرکز خود را از آن فعالیت خارج می کند و این مساله در طول دوران درخشان فعالیت آن نمود عینی دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه شهر قم به عنوان عش آل محمد(ص) در روایات مطرح شده است قطعا ساخت این شهر یک وظیفه همگانی است که مردم و دولت و نهادهای مسئول عمومی و شهری در قبال آن مسئول هستند و جهاددانشگاهی نیز با این تفکر در این برنامه یعنی برگزار این نشست های تخصصی ورود کرده است.
دکترحیدری اظهارکرد: باید گفتمان دقیقی در این زمینه در بین مردم و مسئولان شکل بگیرد؛ قطعا همیشه نمی توان همه انتظارات را از دولت ها داشت بلکه باید ذهن حقوق شهروندی در مردم نیز تقویت شود زیرا رعایت همین اصول و حقوق شهروندی بسیاری از مشکلات شهر را حل خواهد کرد.
وی گفت: خوشبختانه مدیران استان قم نسبت به اجرای این طرح رغبت بسیار خوبی دارند و همیشه از طرح های موثر حمایت کرده اند؛ باید از این فرصت برای توسعه شهر در ابعاد مختلف بهره برد.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم یادآورشد: همیشه قانون ها حلال مشکلات نیستند بلکه اگر ضوابط و ریتم درستی در حل مشکلات دربین نهادهای مسئول شکل گیرد مشکلات بدون درگیری های بین بخشی حل خواهد شد و این جلسات به دنبال رسیدن به همین روند است.
وی گفت: باید تلاش کنیم که ذهن ها را تغییردهیم باید افکار را مجاب به توسعه و نگاه ساختاری، منظم، هدفمند، مسئولانه و متعهدانه نسبت به خود، شهرو مردم کنیم.
دکتر حیدری اظهارکرد: باید در کشور از ظرفیت هایی که داریم به خوبی استفاده کنیم؛ با نظر افرادی که برای هر اشتغال افراد فارغ التحصیل اعداد و ارقام میلیونی تعیین میکنند موافق نیستم زیرا این کشور پر از استعداد و ظرفیت های راکد و نیمه راکد است که فقط با فعال کردن آنها و یک مدیریت چند بعدی هماهنگ می توان مشکل اشتغال را در کشور از بین برد.
سیده شبنم فاطمی نیز در ابتدای این نشست عنوان کرد: سلسله نشست های عش آل محمد(ص) در شش نشست تخصصی در هر هفصل به مسایل مختلف شهرسازی با همکاری ادارات و نهادهای مسئول و بهره بردار می پردازد.
وی افزود: در این نشست ها در واقع جلسات هماهنگی با حضور دستگاه های مسوول و بهره بردار و همچنین اقماری برگزار می شود تا موضوعات مهم و سپس ریز موضوعات تخصصی برای بهبود شرایط زیست و توسعه شهری قم فراهم شود.
سرپرست مرکز خدمات تخصصی معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم گفت: این نشست ها با دیده بانی دقیق و رصد مشکلات و چالش ها و راه های ساخت آینده ای بهتر و کاملتر برای شهر قم فضایی سازنده را با همکاری نهادهای مسوول برای حل مشکلات فراهم می کند.
وی اظهارکرد: برای هر یک از چالش هایی که در شهر وجود دارد پرونده های تخصصی تعریف می شود و پیشنهادات و طرح های جامع و سازنده که با حضور کارشناسان بخش های مسئول مطرح می شود به دستگاه ها ارایه می شود.
دبیر سلسله نشست‎های عشق آل محمد(ص) یادآورشد: سه نوع پیگیری در خصوص این نشست ها انجام می شود که شامل پیگیری مردمی و گفتمان سازی، پیگری در سطح مدیران سیاستگذار و همچنین پیگری از طریق گروه های کارشناسی که در این حوزه ها به فعالیت مشغول هستند.
گفتنی است، در این نشست هر یک از مدیران دستگاه ها به بیان مباحث خود پیرامون وضعیت اقلیمی و آینده شهرسازی در قم پرداختند.


نظر شما :