سرپرست پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی مطرح کرد:
جای خالی راهنمایان آگاه گردشگری در حوزه نجوم
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکترمحمدحسین ایمانیخوشخو ۲۱ مهر در اولین سمینار تخصصی "گردشگری فضاپایه" که با حضور مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: امروزه صنعت بودن فعالیت گردشگری بر هیچ کس پوشیده نیست و گردشهای مالی میلیاردی و نیروهای فراوانی در کشورهای مختلف در این صنعت مشغول به کارند.
وی ادامه داد: میخواهیم بین صنعت گردشگری و صنعت فضایی پیوندی برقرار کنیم و از آنجایی که اساس ما در پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی تولید شغل و کسب و کارهای دانشبنیان است، یکی از اهداف ما برقراری این پیوند است و یکی از بحثهای مهم ما در پارک گردشگری است.
سرپرست پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: گردشگری یک صنعت فرابخشی است و میتواند به خیلی از بخشها مربوط باشد. منظور از فرابخشی این است که برای مثال گردشگری پزشکی هم به حوزه گردشگری و هم به حوزه پزشکی مربوط میشود اما در حال حاضر ما به این سبک و سیاق عمل میکنیم که فردی که برای درمان از خارج از کشور به داخل میآید، بعد از انجام درمان به کشور خود باز میگردد. در حالیکه در کشورهای دیگر روند درمانی این افراد در یک فضای گردشگری انجام میشود. در حوزه گردشگری مذهبی نیز وضعیت به همین شکل است.
دکترایمانی خوشخو با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها با استفاده از منابع طبیعی وارد عرصه گردشگری فضاپایه شدهاند، گفت: از ۱۲ سال پیش تاکنون گردشگری نجوم نیز وارد ادبیات گردشگری ما شده است.
وی ادامه داد: خیلی از کشورها از ظرفیتهای طبیعیشان برای توسعه گردشگری فضاپایه استفاده میکنند. برای مثال رصد و عکاسی از اجرام آسمانی در اماکن تاریخی یکی از جاذبههای این حوزه است.
سرپرست پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی یادآور شد: در کشورهای اسکاندیناوی، سوئد و نروژ برای دیدن ستاره قطبی تورهای گردشگری برگزار میکنند.
دکترایمانی خوشخو با اشاره به اینکه در ادبیات دینی ما نیز به نجوم اهمیت داده شده است، یادآور شد: منظور از استهلال که در ادبیات دینی ما وجود دارد، این است که در شب اول ماه شوال افراد به دیدن ماه در آسمان بپردازند. زیرا مستحب است.
وی افزود: همچنین در گذشته در آموزشهای مکتبی ما نیز نجوم جایگاه ویژهای داشته است.
سرپرست پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به ضرورت برقراری پیوند بین گردشگری و نجوم و فضا گفت: تا به حال در کشور ما انجمنهای نجوم این کار را نیز انجام میدادند و تورهایی را با هدف مطالعات فضایی برگزار میکردند اما اگر این کار بر بستر تورهای گردشگری تعریف شود، میتواند بسیار اثربخشتر باشد.
وی با بیان اینکه کشور ما در طول چند دهه گذشته از لحاظ تکنولوژی پیشرفتهای زیادی داشته است، گفت: یکی از دستمایههای گردشگری فضایی زیرساختهای طبیعی است. در کشورهایی که این منابع وجود ندارد، سعی میشود که آنها را به وجود آورده و مورد استفاده قرار دهند اما این منابع خدادادی موجود در کشور میتواند برای مردم ما بسیار مورد استفاده باشد.
وی با بیان اینکه آسمان کشور ما میتواند برای کشورهای اروپایی که آسمانی همیشه ابری دارند، یک جاذبه گردشگری باشد، گفت: باید از دیدگاههای موجود در کشور برای توسعه گردشگری فضایی استفاده کرد.
سرپرست پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه نبود راهنمایان آگاه گردشگری در حوزه نجوم از مشکلات کشور ماست گفت: باید این مشکل را رفع کنیم و دانشگاه علم و فرهنگ ظرفیت این را دارد که دورههای کوتاهمدت و یا حتی دورههای ارشد را در این زمینه برگزار کند.
دکترایمانی خوشخو با بیان اینکه توسعه گردشگری یکی از منابع مهم اقتصادی کشورهاست، گفت: ممکن است منابع معمولی همچون نفت پایان پذیرد یا اینکه با محدودیت مواجه شود، به همین خاطر باید به دنبال منابع جایگزین باشیم.
وی در پایان گفت: همه کشورها از گردشگری به عنوان یک صنعت استفاده میکنند، ما نیز باید این کار را انجام دهیم. امکانات زیادی برای این امر وجود دارد و میتوان این رشته را به عنوان یک رشته علمی که کسب و کارهای فراوانی را میتواند به همراه داشته باشد، راهاندازی کرد.
استفاده از ظرفیت های حوزه فضایی برای رونق گردشگری
براری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این مراسم گفت: یکی از برنامه های ما این است که بتوانیم علاوه بر رونق زیرساخت ها از فناوری نیز برای معرفی جاذبه ها و جذب گردشگرکشور نیز استفاده نماییم در همین راستا یکی از ظرفیت هایی که می تواند به اقتصاد گردشگری کمک نماید، حوزه فضا و فناوری فضایی است.
رییس سازمان فضایی ایران در اولین سمینار تخصصی گردشگری فضا پایه در دانشگاه علم و فرهنگ گفت؛ ایران از نظر منابع و زیرساخت های گردشگری جزو ۱۰ کشور اول دنیاست و هدف ما این است که از نظر اقتصادی نیز جزو ۱۰ کشوربرتر دنیا قرار گیریم.
براری افزود: یکی از برنامه های ما این است که بتوانیم علاوه بر رونق زیرساخت ها از فناوری نیز برای معرفی جاذبه ها و جذب گردشگرکشور نیز استفاده نماییم در همین راستا یکی از ظرفیت هایی که می تواند به اقتصاد گردشگری کمک نماید، حوزه فضا و فناوری فضایی است.
رییس سازمان فضایی ایران بیان کرد: امروزه گردشگری بین شهری و کشوری در تمام دنیا تجربه شده است و اکنون در کشورهای توسعه یافته و پیشرو به دنبال ایجاد گردشگری بین سیاره ای هستند.
براری همچنین عنوان کرد: امروزه پارک های موضوعی و بالاخص پارک های فضایی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و از نظر اقتصادی درآمد بالایی را به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شبیه سازی منظومه شمسی و دیگر کرات و خصوصیات فضا بر روی زمین از دیگر اولویت برنامه های توسعه گردشگری فضاپایه است .
براری بهره برداری از زیرساخت های موجود در کشور برای رونق صنعت گردشگری را یکی از اهداف سازمان فضایی ایران برشمرد و افزود: جذب و نظام بخشی سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه گردشگری فضاپایه در دستور کار جدی سازمان فضایی ایران قرار دارد.
نظر شما :