آغاز برگزاری پنجمین دوره سلسله نشست‌های چشم انداز صنعت گردشگری در ایران

۰۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۵:۴۵ کد : ۲۵۱۰۴ فرهنگی
​​​​پنجمین دوره سلسله نشست‌های چشم‌انداز صنعت گردشگری در ایران به همت مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران با همکاری واحدهای جهاددانشگاهی منتخب برگزار می‌شود.
آغاز برگزاری پنجمین دوره سلسله نشست‌های چشم انداز صنعت گردشگری در ایران

به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان  وابسته به جهادانشگاهی، رحیم یعقوب‌زاده رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران و رییس سلسله نشست‌های چشم‌انداز صنعت گردشگری در ایران گفت: گردشگری به عنوان دانشی نو با توجه به کاربست روندهای علمی و همچنین پیشرفت سریع موضوع مورد مطالعه ­اش امروزه به مثابه حوزه­‌ای ضروری در بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشورها مورد توجه است. درک مسایل مربوط به این رشته به تجمیع اطلاعات و پردازش و به اشتراک­­ گذاری آن‌ها نیاز دارد و توانایی خلق، توزیع و بهره ­برداری از استادان و صاحب‌نظران این حوزه یکی از مهم­ترین عوامل حیاتی موفقیت بخش­ های خصوصی و عمومی فعال گردشگری خواهد بود. براین اساس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران سلسله ‌نشست‌های«بررسی چشم­انداز صنعت گردشگری در کشور» را در راستای ساماندهی شبکه نخبگان حوزه تخصصی گردشگری و انتقال راهکارهای آن‌ها به تصمیم ‌سازان و تصمیم­ گیران با هدف بهره­ گیری از تخصص نخبگان این عرصه طراحی کرده است.

یعقوب زاده افزود: در اجرای این دوره از طرح تلاش خواهد شد تا از همکاری هرچه‌بهتر و اثربخش‌تر معاونت فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی متقاضی و منتخب بهره‌ گرفته شده تا طرح به شایستگی برگزار ­شود.

دبیر طرح گفت: در این سلسله­ نشست‌ها تلاش خواهد شد تا تاثیرات متغیرهای اقتصاد، فرهنگ، امنیت، سلامت و سیاست بر حوزه گردشگری به صورت موردی و مساله ­محورانه به بحث گذاشته شود و نتایج و مباحث هریک از نشست­‌ها به صورت گزارش مستقل به اطلاع مدیران، مسوولان و نیز علاقه­ مندان برسد و در نهایت کتاب مجموعه ‌مقالات نشست چاپ و منتشر شود.

در این راستا صدرا عمویی دبیر طرح با اشاره به جزئیات آن گفت: گردشگری به‌عنوانِ یک صنعت مهم، اهمیت ویژه‌ای در افزایش رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی، درآمد سرانه، بهبود اقتصادی، افزایش کیفیت زندگی، بالارفتن امکانات رفاهی، افزایش انسجام اجتماعی و انتقال و اشتراک فرهنگی و حفظ ارزش‌ها دارد و پدیده­ای چند‌ساحتی و چند­وجهی است و دانش گردشگری علمی بین­­ رشته­­ ای بوده و با دامنه گسترده‌­ ای از رشته‌ها از جمله مدیریت، اقتصاد، علوم اجتماعی، جغرافیا، مردم‌شناسی، روان­­شناسی، تاریخ، علوم سیاسی و جامعه­ شناسی است.

وی مفاهمه و حل ­مسایل محلی، ملی و بین­­­ المللی درخصوص ابعاد مختلف گردشگری را نیازمند تجمیع عالمانه و نظام‌مند داده‌ها، تئوری‌‌پردازی و ارایه راهبردها و رهیافت‌های مشخص دانست و افزود: در این راستا مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران پنجمین دوره سلسله‌نشست‌های صنعت گردشگری در ایران را در موضوعات و محورهای گردشگری و ابعاد سیاسی و اجتماعی، گردشگری، فرهنگ و آموزش، گردشگری، زنان و خانواده، گردشگری و مسایل روز، گردشگری و شعار سال، گردشگری و اقتصاد، گردشگری الکترونیک، گردشگری پزشکی و سلامت، طبیعت‌گردی و گردشگری و بافت‌های تاریخی با همکاری معاونت های فرهنگی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، اصفهان، الزهرا(س)، تربیت مدرس، شهیدبهشتی، البرز، سمنان، زنجان، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی شهید بهشتی، اردبیل، لرستان، کردستان، همدان و بوشهر برگزار می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که اگر بناست سرزمین ایران به‌عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در جهان معرفی شود، مسوولان و متولیان برنامه‌ریزی در کشور باید با برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی به مقوله چشم‌انداز گردشگری در جمهوری‌اسلامی‌ایران با ملاحظه قوانین فرادستی و اصول جهانی توسعه گردشگری بپردازند و امکان تولید و نشر داده‌های علمی و کاربردی گردشگری را که در این نشست‌ها مطرح می‌شود، در قالب‌های متفاوت فراهم کنند.

دبیر طرح در پایان گفت: این طرح از سال 1384 تاکنون طی چهار دوره در برگزار شده است و نشست‌های این دوره به علت شرایط ناشی از شیوع کرونا به‌صورتِ آنلاین با استفاده از سامانه یکپارچه امجد و مدیریت رویدادهای معاونت فرهنگی(رویتاب) برگزار می‌شود و متعاقبا فیلم آن در صفحه آپارات مرکز به آدرس aparat.com/ISTTA و اینستا به آدرس instagram.com/istta.ir پخش خواهد شد. همچنین سخنرانی‌های ایراد‌شده در قالب گزارش راهبردی(Policy Paper) چاپ و منتشر خواهد شد

کلید واژه ها: مرکز گردشگری دانشجویان نشست سلسله نشست