نشست بررسی ظرفیت تحمل مقصدهای طبیعتگردی در استان کردستان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، ارسطو گویلی در نشست «طبیعتگردی و ظرفیت تحمل طبیعتگردی» که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان با همکاری مرکز گردشگری دانشجویان ایران برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر کشور ایران جزو 20 کشور برتر جهان به لحاظ تنوع زیستی است و به تبع آن استان کردستان با دارا بودن چهار فصل با عرضهای جغرافیایی بسیار کم از هم، جاذبههای طبیعی بکری را فراهم کرده که میتوان در راستای جذب گردشگر و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال از این طبیعت بکر و خدادای بهره برد.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری و گردشگری شورای شهر سنندج با اشاره به اینکه حتی در نمایشگاههای گردشگری نیز جای استان کردستان خالی است، بیان کرد: هرچند که عدم شناخت و معرفی استان کردستان سبب دست نخوردن و بکر ماندن طبیعت استان شده و گردشگرانی که از جاهای مختلف وارد استان میشوند از منابع طبیعی بکر و کمتردست خورده و فارغ از آلودگی استقبال میکنند؛ اما کمبود مطالعات سبب عدم شناسایی میزان ظرفیت منابع گردشگری طبیعی و روستایی در استان کردستان شده است.
به گفته این مسوول، هریک از بخشهای استان کردستان اعم از روستاها، محلات، رودخانهها و ... دارای روایت و داستانی است و آگاهی به روایت شهرها و محلات استان امری اساسی و مهم است.
در ادامه مسوول کمیته طبیعت گردی و کارشناس طبیعت گردی اداره کل میراث فرهنگی و کردشگری استان گفت: آوات مکاری با اشاره به این که استان کردستان، استانی فرهنگی-طبیعی است اظهار کرد: در 10 سال اخیر طبیعتگردی استان کردستان در لیست سبد گردشگری خانوار ایرانی قرار گرفته و از دورترین نقاط کشور نیز به استان کردستان سفر کردهاند و یکی از دلایل این مساله فرهنگی است که در طبیعت استان کردستان شکل گرفته است و همین موضوع فرهنگ و انگیزههای زیادی را برای حضور و جذب گردشگران از سایر استانهای کشور بهوجود آورده است؛ از جمله انگیزه خرید برای شهرهای مریوان و بانه، انگیزه فرهنگی طبیعی و طبیعت گردی.
آوات مکاری عنوان کرد: در حوزه میراث فرهنگی به کسی گردشگر گفته میشود که از طریق تورهای گردشگری وارد استان میشود و قوانین گردشگری برای گردشگرانی تبیین شده که از طریق تور وارد استان میشوند و کسی که به صورت فردی مسافرت میکند از نظر میراث فرهنگی گردشگر نیست و یکی از دلایلی که سبب مطرح شدن ظرفیتهای تحمل طبیعت در استان شده است همین مسافرتهای خارج از تور است.
وی در خصوص انواع گردشگری در طبیعت گفت: انواع گردشگری که ما در طبیعت گردی با آن سروکار داریم اعم از غار، دامنە نوردی، رافتینگ، صخرهنوردی، گردشگری آبی و ... است که برای انواع مختلف گردشگری بحث تحمل ظرفیت مکان و طبیعت مطرح است؛ اینکه یک مقصد گردشگری در یک زمان معین پذیرای چه تعداد گردشگر خواهد بود و این ظرفیت باید به گونهای شناسایی شود که هم به محیط زیست آسیبی وارد نشود و هم رضایت مهمان و میزبان را در پی داشته باشد، زیرا عدم توجه به ظرفیت تحمل مقصد گردشگری سبب نارضایتی مردم بومی آن منطقه و گردشگران خواهد شد.
مکاری تصریح کرد: از آنجایی که استان کردستان فاقد زیرساختهای مناسب گردشگری است و طبیعتگردی نیازمند زیرساخت نیست به همین دلیل استان کردستان در بحث اکوتوریسم جزو استانهای اول در کشور محسوب میشود.
مسوول کمیته طبیعت گردی و کارشناس طبیعتگردی استان کردستان بیان کرد: استان کردستان دارای ۲۸رودخانە دائمی است که کنار بسیاری از این رودخانهها محل اصلی تفرج گردشگری است و در بسیاری از مواقع سبب معرفی استان و جذب گردشگر شده است.
وی در خصوص قایقرانی در آبهای خروشان استان عنوان کرد: در دو سال گذشتە برای اولین بار در استان بحث رافتینگ به صورت آزمایشی اجرا شد و استان کردستان جزو 3 استانی است که رافتینگ در آن اجرا میشود.
مکاری در پایان در خصوص آسیبپذیری بخش گردشگری در عصر کرونا خاطرنشان کرد: به صراحت میتوان گفت که گردشگری در استان کردستان اولویت محسوب نمیشود و زمانیکه این اتفاق رخ دهد بخش خصوصی آسیبپذیرتر خواهد شد.
نظر شما :