در نشست مشترک رییس جهاددانشگاهی مازندران با معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بابل مطرح شد؛

اولویت جهاددانشگاهی؛ انجام پژوهش‌های کاربردی در راستای توسعه استان / نقش این نهاد در تبدیل ایده به محصول

۰۴ آذر ۱۳۹۹ | ۱۷:۱۷ کد : ۲۴۹۸۹ عمومی
محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران در نشست مشترک با موسی فرهادی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی گفت: اولویت جهاددانشگاهی مازندران انجام پژوهش‌های کاربردی در راستای توسعه استان است.
اولویت جهاددانشگاهی؛ انجام پژوهش‌های کاربردی در راستای توسعه استان / نقش این نهاد در تبدیل ایده به محصول

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، محمدرضا شافعیان در نشست مشترک با موسی فرهادی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی با اشاره به این‌که این نهاد انقلابی با در اختیار داشتن ظرفیت‌های مناسب علمی و پژوهشی به دنبال نقش‌آفرینی در توسعه مازندران است، اظهار کرد: این نهاد آمادگی دارد تا با ورود به چالش‌های استان مازندران برای حل مسایل کمک‌کار دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی با بیان این‌که هنوز دانشگاه و بازار موفق به برقراری ارتباط با یکدیگر به معنای واقعی کلمه نشده‌اند، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با در اختیار داشتن منابع مختلف آموزشی و پژوهشی در هر کجا که درخواست شود حضور پیدا می‌کند و در راستای حل مسایل می‌تواند از ظرفیت علمی و پژوهشی تمامی سازمان‌های جهاد دانشگاهی کشور بهره گیرد.

رییس جهاددانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با سابقه بالا تلاش کرده است با مسایل مختلف به صورت علمی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی مواجه شود، تصریح کرد: این نهاد دارای شش مرکز آموزشی در شهرهای بهشهر، ساری، بابل، بابلسر، پردیس دانشگاه مازندران و آمل است که جهت ارایه آموزش‌های کوتاه مدت تخصصی برای ورود به بازار کار، برای متقاضیان، دوره‌های مورد نیاز را برگزار می‌کند.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی در حوزه آموزش‌های بلند مدت نیز دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی مازندران در بابل به عنوان قطب حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه های علمی کاربردی استان مشغول به فعالیت است.

رییس جهاددانشگاهی مازندران با بیان این که پژوهش یکی از ماموریت‌های مهم سازمانی در جهاددانشگاهی است، گفت: در همین راستا جهاددانشگاهی آمادگی دارد تا با تمام امکانات علمی و پژوهشی خود برای موضوع پسماند به همکاری با دانشگاه نوشیروانی بابل بسیج کند.

شافعیان اظهار کرد: این نهاد آمادگی دارد بدون درگیری بروکراسی اداری در تمامی مسائل پژوهش محور دانشگاه نوشیروانی بابل، ورود و در راستای  پیشبرد اصولی و جهادی امور گام بردارد.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که جهاددانشگاهی مازندران با دارا بودن اراضی مستعد در چپکرود جویبار، در حوزه‌های کشاورزی و شیلات در حال پژوهش‌های کاربردی در راستای توسعه استان است.

شافعیان در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت بالای استان مازندران در تمامی زمینه‌ها اشاره و افزود: اگر علم را با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در این ظرفیت‌ها به کار ببریم قطعا به نتیجه مطلوب دست خواهیم یافت.

وی ادامه داد: به عنوان مثال بسیاری از میوه‌ها و ریزمیوه‌ها مانند انار و تمشک و غیره که در این استان به وفور تولید می‌شود به دلیل نبود صنایع تبدیلی به هدر می‌رود و از آنها استفاده‌ بهینه نمی‌شود.

رییس جهاددانشگاهی مازندران در زمینه به کارگیری از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در حل مسایل توسعه‌محور این دانشگاه و  استان گفت: جهاددانشگاهی مازندران این آمادگی را دارد تا نسبت به حل علمی مسایل و مشکلات این استان با دانشگاه نوشیروانی بابل همکاری داشت باشد.

 

 

نقش جهاددانشگاهی در تبدیل ایده به محصول

در این نشست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل  نیزتاکید کرد: در بسیاری از موارد دانشگاه ایده‌های خوبی دارد اما برای تبدیل شدن این ایده به یک محصول، نقش جهاددانشگاهی حایز اهمیت است.

موسی فرهادی با اشاره به این‌که امروز نگاه مسوولان از رهبری تا رده‌های پایین‌تر مدیریتی این است که دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی باید به سمت اشتغالزایی بروند تا جهش تولید و اقتصاد مقاومتی معنا دهد، اظهار کرد: برای تحقق این مهم، لازم است تا نیروها در کنار هم قرار بگیرند تا با کمک همدیگر موجب تقویت این امر شوند.

وی با بیان این‌که مراکز متعدد آموزشی و پژوهشی داریم که دارای ماموریت‌های خاصی هستند، افزود: یکی از آن حلقه‌های واسطی که می تواند بین دانشگاه و جامعه هدف قرار بگیرد تا این اشتغالزایی را ایجاد کند، جهاددانشگاهی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: جهاددانشگاهی به واسطه جایگاهی که دارد و ماموریت‌هایی که برای آن تعریف شده است می‌تواند به توسعه استان مازندران کمک شایانی کند و اتحاد جهاددانشگاهی و دانشگاه در این استان می‌تواند ثمر مناسبی داشته باشد.

فرهادی با بیان این‌که برای توسعه مازندران باید به این سووالات پاسخ داد که آیا مازندران بودجه، نیروی انسانی و استعداد ندارد، اظهارکرد: مازندران نعمت خدادادی و نیروی انسانی کارآمد برای توسعه را دارا است اما مشکل اساسی، عدم بکارگیری هدفمند سرمایه‌ای است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: بنابراین دانشگاه از گذشته تا به امروز به دنبال آینده‌نگری و تولید فکر بوده و در این میان جهاددانشگاهی می‌تواند در عرصه تبدیل علم به ثروت، کمک بسیار زیادی بکند و صنعت نیز از بستر این شرایط بهره‌مند شود.

فرهادی تصریح کرد: در بسیاری از موارد دانشگاه ایده‌های خوبی دارد اما برای تبدیل شدن این ایده به یک محصول، نقش جهاد دانشگاهی حایز اهمیت است و کنار هم قرار گرفتن این موارد می تواند ثمر خوبی داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی مازندران نشست


نظر شما :