آلزایمر خطرناک اما قابل کنترل
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر شمسعلی رضازاده داروساز و متخصص شیمی دارویی و عضو هیات علمی این پژوهشکده اظهار کرد: آلزایمر هزینههای مالی و اجتماعی زیادی با خود به همراه دارد و شاخص اصلی این بیماری، عدم توانایی انجام وظایف روزانه، اختلال حواس و قدرت تشخیص فرد مبتلا است.
دکتر رضازاده درخصوص علائم این بیماری عنوان کرد در بیمار مبتلا به آلزایمر، غیر از موضوع فراموشی امور روزمره، تحریک پذیری غیر عادی و مشکل کم خوابی و بی خوابی هم اتفاق میافتد که در صورت عدم کنترل بیماری آلزایمر، پیشروی آن منجر به اختلال در جریان فیزیولوژیک بدن فرد مبتلا شده و نهایتا منجر به جنون و در شرایط خیلی پیشرفته موجب مرگ بیمار می شود.
وی افزود: ملیس یا بادرنجبویه گیاه دارویی است که به عنوان آرام بخش، ضد اسپاسم، ضد باکتری و ضدویروس مطرح میباشد و در درمان اختلالات گوارشی با منشا عصبی و اضطراب موثر اسـت.
دکتر رضازاده خاطرنشان کرد: در مطالعهای، عـصاره هیـدروالکلی گیاه ملیس دارای اثر آرامبخش و فعالیـت ضد درد محیطی بوده و باعث تحریک و تقویت خواب شـده اسـت.
وی دیگر اثرات درمانی گیاه ملیس را برشمرد و گفت: با تاثیر بــر روی عضلات از اسپاســم آنهــا جلوگیری نموده و به این ترتیـب بـا کـاهش درد عـضلانی میتواند در کاهش دردهای قاعدگی مفید واقع شود.
دکتر رضازاده به مطالعه بالینی انجام شده توسط تیم محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بر روی ۴۲ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط که در سنین بین ۶۵-۸۰ سال بودند و میزان فعالیت های شناختی بالاتر از ۱۲ و میزان ابتلا به آلزایمر کمتر از ۲ داشته اند، عصاره گیاه ملیس تجویز و به دسته ای دیگر دارونما داده شد، اشاره کرد و گفت: شاخص های فراموشی، فعالیت های شناختی و عوارض جانبی مورد پایش قرار گرفتند و پس از چهار ماه از انجام مطالعه نتیجه به شکل قابل توجه و معنا داری نشان داد در افرادی که از عصاره ملیس استفاده کرده اند نسبت به افرادی که دارونما مصرف نموده اند میزان آلزایمر خفیف تا متوسط به خوبی کنترل شده است و همچنین عارضه اضطراب و تحریک پذیری به شکل محسوسی نسبت به دسته دوم که دارونما مصرف نموده اند، کاهش داشته است.
نظر شما :