رییس جهاددانشگاهی مازندران:

سالانه ۶۰۰ نمونه خون بندناف در استان فریز می شود

۲۸ آبان ۱۳۹۹ | ۱۱:۰۳ کد : ۲۴۸۱۳
رییس جهاددانشگاهی مازندران از فریز سالانه حدود ۶۰۰ نمونه خون بند ناف از استان مازندران در ذخیره بانک خون کشور خبر داد.
سالانه ۶۰۰ نمونه خون بندناف در استان فریز می شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، مهندس محمدرضا شافعیان  با بیان این‌که خون بندناف غنی از سلول‌های بنیادی خون ساز است که در موقع تولد به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود اما ذخیره آن در بانک خون بندناف می‌تواند برای درمان ۸۰ نوع بیماری لاعلاج استفاده شود، اظهارکرد: این سلول‌ها برای درمان بیماری‌هایی مانند انواع سرطان‌های خون، تالاسمی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی، بیماری با منشا عصبی مثل فلج مغزی و اوتیسم، دیابت نوع یک، پارکینسون و بیماری هایی مشابه کاربرد دارد.

وی درباره روند تقاضا برای ذخیره سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف، گفت: در ماه نهم یا هفته ۳۶ بارداری، خانواده های متقاضی ذخیره‌سازی می‌توانند در صورت تمایل به جهاددانشگاهی مازندران مراجعه و از مشاوره رایگان همکاران در جهاد دانشگاهی بهره مند شوند و پس از تنظیم قرارداد، همکاران خونگیر این نمایندگی در محل اتاق زایمان حضور یافته و جمع آوری و ذخیره سازی را انجام خواهند داد.

رییس جهاددانشگاهیی مازندران با اشاره به اینکه سالانه حدود ۶۰۰ نمونه از استان مازندران فریز می شود، یادآور شد: در حال حاضر با توجه به حجم زیاد تقاضا به افرادی که امکان پرداخت مبالغ هزینه‌ها را ندارند شرایط اقساط و تسهیلات بانکی تعلق گرفته که می‌توانند پروسه ذخیره‌سازی را با شرایط تقسیطی انجام دهند.

شافعیان اظهار کرد: هر فردی که از نظر ژنتیکی با صاحب نمونه تطابق داشته باشد می‌تواند برای درمان بیماری تقاضا داده و از آن نمونه استفاده کند، طبیعتا هر چقدر نسبت خویشاوندی به صاحب نمونه نزدیک‌تر باشد احتمال استفاده بیشتر می‌شود که شانس استفاده خواهر و برادر در این مورد بیشتر است (۲۵ درصد) و با دور شدن نسبت فامیلی امکان استفاده کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه مشاوره خانواده‌ها برای دریافت مشاوره خون بند ناف نوزادشان رایگان است، گفت: مادران می‌توانند برای  دریافت راهنمایی‌های لازم به مرکز بانک خون بندناف رویان استان محل سکونت خود مختلف مراجعه کنند.

شافعیان درباره هزینه ذخیره سازی خون بند نوزاد توضیح داد: هزینه اولیه  ذخیره سه میلیون  و ۷۰۰ هزار تومان است و هزینه نگهداری سالانه ذخیره سازی سلول‌های بنیادی از سال دوم به بعد سالانه ۱۶۰ هزار تومان است .

رییس جهاددانشگاهی مازندران بیان کرد: خون بند ناف وظیفه انتقال اکسیژن و مواد غذایی از جفت به نوزاد را بر عهده دارد و از آنجایی که در دوران جنینی مقادیر بسیار زیادی سلول بنیادی خون ساز نسبت به افراد بالغ وجود دارد به همین جهت از این نمونه خون به عنوان یک ذخیره ارزشمند بیولوژیک یاد می‌کنند.

وی افزود: نمونه‌های خوب و موفق استفاده از ذخیره بندناف در کشور ۳۰۰ مورد بوده که این موارد غالباً در بیماران با منشاء خونی استفاده شده است.

کلیدواژه‌ها: ذخیره سازی خون جهاددانشگاهی مازندران


نظر شما :