سنجد تلخ و درمانهای شیرین آن
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر حورا آموزگار داروساز و مسوول فنی تولید داروهای گیاهی این پژوهشکده اظهار کرد: برگ و گل سنجد تلخ در درمان آرتریت، زخم گوارشی، نقرس و راش های پوستی ناشی از بیماری های عفونی مثل سرخک استفاده میشود.
دکتر آموزگار خواص برگ، دانه، روغن دانه و برگهای سنجد تلخ را برشمرد و عنوان کرد: چای برگ سنجد تلخ منبع آنتی اکسیدان، آمینو اسید، اسید چرب و مواد معدنی است و دانه آن جلوگیری کننده از عفونت، بهبود دید و کاهش سرعت پیری است. همچنین برگ های آن برای کاهش فشار خون و کلسترول، کنترل بیماری های قلبی و عروقی و ضد پیری استفاده شده و روغن دانه آن بعنوان اکسپکتورانت عمل کرده و در آسم، آنژین قلبی و کلسترول بالا نقش درمانی دارد.
آموزگار افزود: از دیگر خواص روغن سنجد می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی آن اشاره کرد. از دیگر خواص این روغن گیاهی کند کننده سرعت زوال عقل در پیری،کاهنده احتمال بروز سرطان و عوارض ناشی از داروهای شیمی درمانی، تقویت کننده سیستم ایمنی، درمان زخم معده ، روده و رفلاکس معده به مری بوده و مصرف خوراکی آن سبب کاهش خشکی چشم و شب کوری می شود.
وی اظهار کرد: سنجد تلخ منبع غنی از ویتامین C، A،E، بتاکاروتن، مواد معدنی، آمینواسید و اسید چرب است که به صورت موضعی در درمان زخم های پوستی، زخم بستر، آفتاب سوختگی، اگزما، خشکی پوست و آکنه و در مصارف غذایی در ساخت ژله، آب میوه و سس ها و در مصارف آرایشی در محصولات ضد پیری کاربرد دارد.
آموزگار در پایان تاکید کرد: این گیاه دارویی خاصیت ضد انعقاد دارد و با داروهای ضد انعقاد با احتیاط باید مصرف شود.
نظر شما :