توسط جهاددانشگاهی قم نشست جمع بندی سلسله نشست های تخصصی عش آل محمد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، دکتر محمد حیدری رییس جهاددانشگاهی واحد قم در این نشست بیان کرد: سلسله نشستهایی با موضوع رفع موانع و مشکلات مدیریت شهری در هماندیشیهای عش آل محمد(ص) برگزار شد و مطالب مهمی در مسائل شهری به صورت شفاف و با نگاهی تخصصی رصد و بررسی شد.
وی گفت : با یک جمع بندی در مسایل مطرح شده در نشست ها، میبینیم که با رویکردی تخصصی و کارشناسی و با هدف حل مسائل و معضلات برخی از موضوعاتی که مغفول مانده بود به خوبی پردازش شد.
حیدری با اشاره به جلسه جمع بندی نشست های عش آل محمد(ص) تصریح کرد: در این نشست فرصت مهمی در جهت جمع بندی مطالب و دیدگاهها و بررسی نقطه نظرات فراهم شده است تا بتوان تصمیمات را بر اساس دادهها، یافتهها و با نگاهی تخصصی پیگیری کرد.
وی بیان کرد: مشکلاتی که در شهر وجود دارد با نگاه تیزبینانه رصد و راهکارهای دقیق و تخصصی ارایه شد، امید است با همکاری نهادهای تاثیر گذار و تصمیم گیر شهری بتوانیم در رفع معضلات و مشکلات در حوزه مدیریت شهری موفق باشیم.
مساله محوری، نگاه به آینده و راهبردی بودن"؛ اهداف نشستهای «عش آل محمد(ص)»
سیده شبنم فاطمی در این نشست گفت: نشست های عش آل محمد(ص) شامل نشست های علمی در موضوعات مهم حوزه مدیریت شهری با حضور صاحب نظران در قم برگزار شد.
دبیر طرح سلسله نشستهای «عش آل محمد(ص)» در قم افزود: این نشست ها به موضوعات مسئله اقلیم در نظام شهرسازی، شهر هوشمند، زائر و شهرسازی، بافت های فرسوده و امنیت در بافت شهری پرداخت.
وی تصریح کرد:مساله محوری، نگاه به آینده و راهبردی بودن راهکارها در حوزه مدیریت شهری از اهداف نشستهای «عش آل محمد(ص)» است.
فاطمی بیان کرد: نشستهای «عش آل محمد(ص)» به همت مرکز خدمات تخصصی معماری شهرسازی جهاد دانشگاهی و ان جی او مردم نهاد خانه اندیشمندان شهر برگزار شد که دو نهاد عمومی و مردم نهاد مردمی هستند و می توانند مشکلات شهر را رصد و در جلساتی در کنار مدیریت شهری آن را موشکافی کنند.
وی تصریح کرد: طرح های توسعه شهری به هیچ عنوان ازنگاه اقیلیمی و توان محیط زیستی بررسی نمی شود باید سازوکاری اندیشیده شود و کارگروهی باشد تا مولفه های بررسی طرح ها را مشخص کند و اگر بحران در محیط زیست است نفوذ ادارات باید در تصمیات مدیریت شهری بیشتر شود.
سرپرست مرکز معماری و شهرسازی جهاد دانشگاهی قم با اشاره به موضوعات این نشست ها عنوان کرد: همچنین بافت فرسوده در قم و محیط زیست و اقلیم به مرز بحران در شهر رسیده است و ساکنان بافت فرسوده از امنیت اجتماعی و رفاه عمومی و امکانات شهری برخوردار نیستند.
وی مطرح کرد: بافت فرسوده استحکام ندارد و آسیب پذیر است در این راستا نشست بافت فرسوده با همکاری نوسازی و بهسازی و زیباسازی اطراف حرم و همراهی راه شهر سازی و شورای اسلامی شهر برگزار شد تا پاسخگوی این نیاز باشد.
وی درباره برگزاری نشست زیارت زیربنای آینده شهر قم اظهارکرد: این موضوع مهم نیاز به برنامه ریزی های راهبردی دارد زائر و زیارت می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات و ره آور اقتصادی مناسب باشد.
دبیر سلسله نشستهای «عش آل محمد(ص)» عنوان کرد:در مساله زیارت موسسه طلوع مهر که دبیرخانه پایتخت جهان اسلام را عهده دار است همکاری داشت؛ باید بدانیم که از آنجا که قم یک شهر زائر پذیر است باید از فرصت ها جهت توسعه و شکوفایی استان بهره برد.
وی افزود:مقوله زیارت در شهر قم کمتر مورد توجه واقع شده و این مساله در شهر قم مغفول است در حالی که قم از زوایای مختلف قابل بررسی و برنامه ریزی است.
فاطمی تصریح کرد:ما هنوز شناخت صحیح و کیفی از ظاهر شهر قم نداریم در حالی که چند نقطه اوج حضور زائر در قم وجود دارد اما بسته ای خدماتی کافی نیست و تغییر رویه ای برای حضور زائران نیاز است.
وی بیان کرد :گردشگری محوری مهم در توسعه است که مغفول مانده و باید با نگاه آینده نگری دنبال شود.
سرپرست مرکز معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم در مورد نشست شهرهوشمند اظهار کرد: برای رفع مشکلات و تسهیل معضلات باید به سمت هوشمند سازی برویم که مقوله بسیار مهم و جهانی است اما در کشور آن گونه که باید بدان پرداخته نمی شود.
وی بیان کرد:مردم ،حاکمیت و دولت و بنگاه ها و بخش خصوصی سه بازیگر اصلی شهر هوشمند هستند از دیگر ویژگی های شهر هوشمند، ابزارسازی برای مقابله با مشکلات بوده و هوشمند سازی موجب شفافیت در ارائه خدمات است.
وی اظهار کرد:«مساله امنیت در بافت شهری، شهرسازی و کاهش جرم» نیز از سلسله نشست های شهر آل محمد(ع) بود که به شناخت پهنه جرم می پرداخت.
فاطمی عنوان کرد:6 ماه در جهت برگزاری نشست ها تلاش شد که کاری دشوار و سخت بود برآنیم دبیرخانه ای در جهت پیگیری مسائل و تسهیل رفع معضلات داشته باشیم باور پذیری و امید به آینده دو عنصر مهم در تحقق اهداف است.
سید حسن رضوی در نشست جمع بندی سلسله نشستهای هم اندیشی عش آل محمد (ص) بیان کرد: این نشست ها در قالب سلسله نشست های هم اندیشی عش آل محمد (ص) مسائل و موضوعات و برخی از مشکلات در حوزه مدیریت شهری در قم را ارزیابی کرد. رویکرد جهاد دانشگاهی در برگزاری نشست های علمی همچون هم اندیشی عش آل محمد (ص)،تغییر نگرش در حل بحران هاست و نگاه ویژه ای به مشکلات و مسائل دارد.
رضوی بیان کرد: برخی از معضلات با نگاه ملی و استانی حل می شود و قم در برخی از موضوعات در زمینه زیارت و گردشگری و هوشمندسازی و بافت فرسوده می تواند پایلوت کشور باشد.
رضوی افزود: نگاه و نگرش مدیران نیز در حل مسائل جایگاه مهمی دارد در شرایط فعلی کشور که در حال تغییر ریل هستیم و وضعیت اقتصادی تا حدی با مشکل مواجه است باید از ظرفیت های بدون استفاده و امکانات بر زمین مانده استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: از این امکانات در قالب اصل 44 و تبصره 19 و ماده 27 در واگذاری پروژه های نمیه تمام می توان استفاده کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم بیان کرد: متاسفانه در مجموعه مدیران کشور و به ویژه استان قم این نگاه نسبت به استفاده از امکانات وجود ندارد در حالی که باید مدیران تغییر رویه را بپذیرند و بدانند حل مشکلات در گرو نگاه به مسائل جدید است.
وی گفت : آینده نگری اهمیت زیادی در استفاده از فرصت ها دارد و حتی می تواند تهدیدات را به فرصت مبدل کند اگر بخواهیم آینده ای مطمئن داشته باشیم باید براساس داشته ها و تکیه بر توان و استفاده به موقع از ظرفیت ها حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به خروجی نشست های علمی هم اندیشی عش آل محمد (ص) و تلاش های جهاد دانشگاهی باید این گونه نشست ها تداوم داشته باشد از این رو تشکیل دبیرخانه در جهاد دانشگاهی یا سازمان مدیریت برنامه ریزی می تواند خروجی خوبی را از سلسله نشست ها در حل بحران ها داشته باشیم.
رضوی تصریح کرد:مدیران در اجرای تصمیمات به اسناد بالادستی توجه داشته باشند متاسفانه بسیاری از طرح ها در قم شخصی محور شده است و با تغییر مدیریت، سیاست ها تغییر می کند و کاری به اسناد بالادستی ندارند.
در ادامه مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم بیان کرد: دو سوم پروندههای قضایی در قم، تصادفات فوتی و جرحی است/پروژه های شهری پیوست فرهنگی و ایمنی می خواهد
سعید کاویانی نیز در این نشست عنوان کرد: معاونت پیشگیری 9 اداره فعال دارد که به تحلیل ورودی پرونده ها می پردازد. طبق این تحلیل ها، دو سوم پرونده های قضائی در قم در مورد تصادفات فوتی و جرحی و رانندگی مربوط به افرادی است که گواهی نامه رانندگی ندارند.
کاویانی بیان کرد: برگزاری نشست های علمی عش آل محمد (ص) در واقع حساسیت ها به اجرای پروژه ها و توجه نسبت به مردم و زائران را افزایش داد.
وی تصریح کرد: پروژه های شهری پیوست فرهنگی و ایمنی می خواهد اگر این پیوست ها مورد تاکید نباشد ایمنی و امنیت در پروژه ها نادیده گرفته می شود و ورودی پرونده ها افزایش می یابد.
مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم تاکید کرد: نهادینه کردن پیوست های فرهنگی و ایمنی در شهرداری سهم مهمی در پیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی دارد.
وی اظهار کرد: در بررسی های صورت گرفته در حوزه آسیب های اجتماعی، پیشگیری انتظامی 10 درصد و سهم پیشگیری قضائی 20 درصد است در حالی که سهم سرمایه و مشارکت اجتماعی 70 درصد در کاهش جرائم است.
کاویانی بیان کرد: کاهش مشارکت مردمی مسوولیت پذیری را کاهش می دهد از طرفی محیط شهری در تغیر رفتار شهروندان اثرگذار است.
نظر شما :