نشست توسعه همکاریهای و اداره کل اموربانوان استانداری جهاددانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، پریسا علیلو مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری در این نشست فعالیتهای جهاددانشگاهی استان در حوزههای مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و اشتغال را مطلوب و پربار ارزیابی کرد و آمادگی خود را برای برگزاری برنامه های مشترک درحوزه های مختلف اعلام کرد.
وی اظهار کرد: امیدواریم با توسعه همکاریهای متقابل با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای بالای فرهنگی، پژوهشی و زیرساختهای آموزش مجازی جهاددانشگاهی بتوانیم در برگزاری طرحهای پژوهشی و آموزشی و فرهنگی مشترک در حوزه مسایل مختلف حوزه زنان در راستای آموزش و آگاه سازی و فرهنگ سازی آسیب های مختلف اجتماعی و فرزندپروری در دوران کرونا و سایر موارد گامهای ارزنده ای برداریم.
مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری اجرای طرح ملی مشاغل خانگی با مشارکت جهاددانشگاهی و اداره کار را یکی از اقدامات ارزشمند در حوزه اشتغال به ویژه در بین زنان سرپرست خانوار عنوان کرد و افزود: ایجاد هر کار خانگی به مثابه یک کارخانه است و امروزه بزرگترین مشکلات و آسیب های اجتماعی ناشی از بیکاری است که با ایجاد مشاغل خانگی با محوریت زنان علاوه بر درآمدزایی، همبستگی خانوادگی نیز به وجود می آید. مشاغل خانگی در کمک به افزایش توان اقتصادی خانوارها به ویژه اقشار کم درآمد موثر است.
مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری ادامه داد: یکی از تجلیگاههای نقش آفرینی زنان در عرصه تولیدی، در مشاغل خانگی نمود و بروز پیدا میکند که به واقع مشاغل خانگی، ظرفیت و فرصتی ویژه برای توسعه فرصتهای شغلی و کاهش ضریب بیکاری محسوب می شود و به موازات آن بخشی از تولید کشور نیز در سایه فعالیت در مشاغل خانگی محقق و تامین می شود.
در ادامه دکتر رستم زاده رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با ارایه توانمندیهای جهاددانشگاهی استان در حوزههای مختلف این نهاد انقلابی اظهار کرد: این نهاد آماده توسعه همکاریها با اداره کل بانوان و خانواده استانداری در خصوص اجرای طرحهای مشترک پژوهشی، طرح های نظرسنجی و دورههای آموزشی و مهارتی فرهنگی و بحث مهم توسعه مشاغل خانگی در قالب فرهنگ سازی و اشتغال آفرینی در حوزه بانوان و خانواده است.
وی ادامه داد: این واحد در سطح استان با بهره مندی از گروه های مختلف پژوهشی و اعضای هیات علمی پژوهش محور سعی در شناسایی نیازها و رفع خلاءهای موجود در رشد و توسعه استان از ابعاد مختلف کرده است و این قابلیت و توانمندی را دارد تا در صورت حمایت از سوی دستگاههای دولتی با رویکرد علمی و مساله محور این خلاءها و مشکلات را با راهکارها و خروجی مشخص مرتفع و نسخه ارتقاء و کیفی سازی آن را ارایه کند.
رستم زاده با تشریح طرح ملی مشاغل خانگی و وجوه تمایز این طرح افزود: امروزه طراحی نقش متناسب با ویژگی های خاص روانشناختی و ادبیات خصوصیاتی فکری بانوان از مولفه های بی بدیل تحقق و موفقیت در چشم انداز، اسناد و برنامه های توسعه یک کشور تلقی می شود.
وی ادامه داد: بنابراین کشورها با تامل علمی کیفی تر و نگاه ویژه تری در برنامه عملیاتی چشم انداز توسعه به نقش زنان و مشارکت آنان در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی می نگرند.
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به نقش محوری زنان در مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی و آموزش خلاقانه، بستر ایفای نقش اثربخش تر و توامان تحقق کیفی تر وظایف خانواده و ارزش آفرینی اقتصادی اجتماعی را مهیا می کند که در بخشی از فاز اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی بر این نکته مهم تاکید شده است.
وی با اشاره به آمار جمعیتی زنان کشور و لزوم برنامه ریزی و سمت سو دهی برای بهینه سازی پتانسیل و انرژی نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه ارزشمند برای کشور خاطرنشان کرد: در صورت عدم برنامه ریزی و سمت و سو دهی این انرژی به سمت ارزش آفرینی در بحث ها و حوزه های مختلف یک جامعه با تاکید بر پویایی و سرزندگی اهداف و چشم اندازهای این افراد در خانواده ها خصوصا زنان، شاهد تاثیرات مخرب آن در بحث تربیت فرزندان خواهیم بود.
رستم زاده با اشاره به این که همانطور که تاکید می کنیم کارآفرین زاده نمی شود بلکه تربیت می شود، اظهار کرد: هر چقدر مفاهیم ابتدایی خلاقیت، کارآفرینی، ارزش آفرینی و سایر خصوصیت های مثبت ارزشی اجتماعی و فردی در ادبیات ذهنی مادر قبل از تولد کودک نهادینه شده باشد به عنوان مثال بستر تربیت افراد اخلاق مدار خلاق و کارآفرین و ارزش آفرین و ... را در جامعه رقم زده ایم و به صورت بنیادین کشور را در مسیر تعالی قرار داده ایم چراکه پیشرفت کشور حتی قبل از مدرسه با افکار و به دستان زنان و مادران این سرزمین و چنین خانواده هایی محقق می شود پس باید از انجام مطالعات فرهنگ سازی آموزش و کارآفرینی با یک مدل علمی کاربردی مشخص در این پازل مهم توسعه و تعالی کشور غافل نشویم که جهاددانشگاهی در این فرآیند، ساختارهای متناسب با این نیازها را به شکل خلاقانه تدوین و تاسیس کرده و می تواند برای هر بخش نسخه ای اثر بخش ارایه دهد که با اهداف آن اداره کل کاملا در تطابق است.
در پایان مقرر شد ضمن احصا و امضای تفاهم نامه در بحث های تخصصی مورد نیاز برگزاری رویدادهای مشخص مشترک در حوزه کاری هر دو نهاد برای شروع همکاری در اولویت بوده و معاونتهای جهاددانشگاهی استان توانمندی های و پیشنهادات آموزشی فرهنگی پژوهشی و کارآفرینی خود خصوصا مشاغل خانگی را با توجه به وظایف ذاتی اداره کل بانوان استانداری در اولویت کاری و اجرایی قرار دهند.
نظر شما :