با همکاری پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی صورت گرفت؛
اجرای طرح انتقال جنین نژاد بز «مورسیا» در بجنورد
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی گفت: طرح انتقال جنین نژاد بز مورسیا(تعیین جنسیت شده ماده) در گله مردمی به تعداد ۳۳ رأس با همکاری پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و حمایت معاونت بهبود تولیدات دامی این سازمان در روستای ینگه قلعه شهرستان بجنورد اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل ازایسنا، احمد داوطلب درباره جزئیات این طرح گفت: هماکنون تودههای بز بومی در خراسانشمالی روزانه کمتر از یک کیلوگرم شیر تولید میکنند که به لحاظ اقتصادی برای دامدار عشایری و روستایی مقرون به صرفه نیست، در حالی که با استفاده از بزهای نژاد شیری وارداتی همانند سانن، آلپاین و مورسیا میتواند این میزان تولید شیر روزانه را تاچند برابر افزایش دهد.
وی افزود: باید پرورش صنعتی و نیمه صنعتی دام سبک را در سطح استان با هدف افزایش تولید گوشت و شیر، توسعه دهیم که در این زمینه معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی از ایجاد و توسعه واحدهای پرورش دام سبک با پرداخت تسهیلات ارزانقیمت و اجرای طرحهای اصلاح نژادی و آموزش بهرهبرداران حمایت میکند.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی درخصوص ویژگیهای نژاد بزمورسیا گرانادا ( Murcia Granada goat ) گفت: این بز بومی جنوب شرق اسپانیا بوده و دارای دو رنگ سیاه و قهوهای است و بهصورت مترکز و غیر متمرکز پرورش مییابد. این نژاد چندقلوزا بوده و دارای آمیزش غیر فصلی میباشد. تعداد 1000 رأس از این بز در سالهای گذشته (1395) به ایران وارد شده و هماکنون در شهر قلعه گنج کرمان، روستای چاه شاهی در حال تکثیر است.
گفتنی است، شیر پرچرب این بز برای تولید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما :