رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران اظهار کرد:
استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی برای حل مسایل اساسی استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، مفید غلامیراد رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران به همراه محمدرضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران از نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بندناف این واحد بازدید و خواستار اطلاعرسانی بیشتر درباره این خدمات شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران، جهاددانشگاهی را دارای پتانسیل مهم در مسایل آموزشی و پژوهشی قلمداد کرد و گفت: فارغ از تعدد و تنوع مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی در استان مازندران، جهاددانشگاهی با قابلیت محوری و الگویی خاص میتواند نقش تسهیلگر را بین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ایفا کند.
غلامی راد از ظرفیتهای متنوع مراکز دانشگاهی استان در زمینههای کشاورزی یاد کرد و افزود: جهاددامشگاهی می تواند با نقش تسهیل گری بین مراکز علمی و تحقیقاتی، پتانسیل های آنها را جهت داده و در راستای حل و فصل چالش های اساسی استان و نیز بالفعل کردن پتانسیل ها و ظرفیت های بالقوه مازندران راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی می تواند در بسیاری از مسایل و مشکلات مهم استان نظیر تغییر کاربری اراضی، افزایش بازده محصولات کشاورزی، ارتقای درآمد کشاورزان و مردم چاره جویی کرده و اثربخش باشد، تصریح کرد: از آنجا که دستگاههای دولتی استان درگیریهای اجرایی متعددی داشته و توان تفکر به چنین مسایلی را ندارند، انتظار می رود مجموعههایی نظیر جهاددانشگاهی با ظرفیتهای متعدد خود برای حل مسایل اساسی استان همت کنند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی از اعلام آمادگی در زمینه تامین منابع مالی و اعتبارات و همکاری های چندجانبه با جهاددانشگاهی در زمینه حل چالشهای اصلی استان خبر داد و اظهار کرد: در زمینه پسماند هم اکنون منابع اعتباری مناسبی تزریق شده و همچنین این آمادگی برای تامین اعتبار جهت کمک به سایت های الگویی جهاددانشگاهی نظیر چپکرود وجود دارد به شرطی که طرح های مشخصی پیشنهاد شود.
غلامی راد با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی توان تغییر نگرش در مسایل توسعهای استان را دارد، افزود: بررسی عدم استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه مازندران، چرایی کاهش بهرهوری پایین در ادارات و پرداختن به مشکل فساد اداری و همچنین موضوع مهیا کردن بستر درست استفاده از امکانات کشاورزی و گردشگری میتواند توسط واحد جهاددانشگاهی بررسی و ارزیابی شود تا برای راه حلهای پیشنهادی با همکاری دو طرف، منابع و اعتبار اختصاص پیدا کند.
در این بازدید روند اجرایی خونگیری توسط مسوول نمایندگی بانک سلول های بنیادی خون بندناف جهاد دانشگاهی مازندران شرح داده شد.
سید مرتضی ساداتی کیادهی در این بازدید گفت: خون بندناف غنی از سلول های بنیادی خون ساز است که در موقع تولد به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته میشود اما ذخیره آن در بانک خون بندناف میتواند برای درمان 80 نوع بیماری لاعلاج استفاده شود.
مسوول نمایندگی بانک سلول های بنیادی خون بندناف افزود: این سلولها برای درمان بیماریهایی مانند انواع سرطانهای خون، تالاسمی، بیماری های نقص سیستم ایمنی، بیماری با منشا عصبی مثل فلج مغزی و اوتیسم، دیابت نوع یک، پارکینسون و بیماری هایی مشابه کاربرد دارد.
ساداتی درباره روند تقاضا برای ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف، اظهار کرد: در ماه نهم یا هفته 36 بارداری، خانوادههای متقاضی ذخیرهسازی میتوانند در صورت تمایل به جهاد دانشگاهی مازندران مراجعه کنند و از مشاوره رایگان همکاران در جهاد دانشگاهی بهرهمند شده و پس از تنظیم قرارداد، همکاران خونگیر این نمایندگی در محل اتاق زایمان حضور یافته و جمع آوری و ذخیره سازی را انجام خواهند داد.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر با توجه به حجم زیاد تقاضا به افرادی که امکان پرداخت مبالغ هزینهها را ندارند شرایط اقساط و تسهیلات بانکی تعلق گرفته که میتوانند پروسه ذخیرهسازی را با شرایط تقسیطی انجام دهند.
نظر شما :