رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد:
سردردهای میگرنی عامل مهم معلولیت و از کارافتادگی/ تخصصگرایی مفرط؛ آفت نظام فعلی سلامت کشور
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا بهرامی در اولین کنفرانس ملی "درمانهای نوین سردرد" که به همت معاونت پژوهشی این واحد و با حضور دکتر پورعابدی معاون پژوهشی جهاددانشگاهی و برخی از اساتید مطرح دانشگاهی امروز 16 مهر برگزار شد، به این که ۷۰ درصد افراد در طول زندگی خود سردرد را تجربه میکنند، اشاره کرد و گفت: استفاده از نقطه نظرات مختلف و متنوع صاحب نظران و همافزایی اطلاعات علمی بهترین راهکار برای ارایه درمانهای مفید و کاربری در زمینه سردرد است.
وی با بیان اینکه مقوله سردرد حجم بالایی از شکایات بیماران سالمند را به خود اختصاص میدهد، افزود: ۱۷ درصد سالمندان به صورت متناوب از سردردهای مختلف رنج میبرند. همچنین ۵۳ درصد بانوان و ۳۷ درصد آقایان در طول یک سال گذشته سردرد را تجربه کردهاند.
رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که در همین رابطه مساله شیوع سردرد، محور برگزاری این کنفرانس قرار گرفته است، تصریح کرد: در برگزاری این کنفرانس سعی شده با پرداختن به راهحل ها و استفاده از نقطه نظرات متخصصان از جنبههای مختلف معضل سردرد بررسی شود.
دکتر بهرامی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسهای با متخصصان کشور مالزی، عنوان کرد: به گفته این متخصصان، کشور مالزی در این مقوله از مرحله توصیف مساله گذشته و در مرحله ارایه راهحل قرار دارد، چراکه مسایل و مشکلات را به دانشگاهها و متخصصان ارجاع داده و راهکارها و راهحلهای ایجاد شده را در سطح بالینی مورد استفاده قرار میدهند و بالعکس، ما متاسفانه در بسیاری از زمینه ها هنوز در مرحله توصیف و بیان مشکلات و مسائل هستیم نه راهحل محوری.
وی ابراز امیدواری کرد که در داخل کشور نیز بتوان با برگزاری این نوع از کنفرانسها و همایشها و همچنین استفاده از دیدگاههای جمعی و نقطه نظرات اساتید مختلف از مرحله توصیف مساله گذشته و راهحلهای جامع و مفیدی در این رابطه ارایه کرد.
دکتر بهرامی افزود: افراط و تفریط در هر مسالهای دو لبه قیچی است که حقیقت را نادیده میگیرد. باید بپذیریم که رویکردهای متنوع در حل مسایل و مشکلات به خصوص در نظام سلامت بسیار مفید و کارگشا خواهد بود. چرا که اساتید از منظرهای مختلف راهحلهایی را ارایه میکنند که با همافزایی اطلاعات میتوان به راهکارهای اساسی در حوزههای مختلف دست پیدا کرد.
وی حرکت به سمت دانش را مستلزم گفتو گو دانست و گفت: جهاددانشگاهی در این زمینه و جهت بکارگیری نقطه نظرات متنوع برای حل مساله تجارب موفقی داشته که در آن میتوان به رویکرد موفق پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی اشاره کرد.
رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه تخصصگرایی افراطی را یکی از آفتهای نظام فعلی سلامت کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه فکر می کنیم با تقویت تخصصگرایی افراطی میتوان مشکلات و مسایل را مرتفع کرد، در حالی که میتوان از منظرهای متفاوت و از نقطه نظرات اساتید مختلف در این رابطه بهره برد چراکه هرکدام میتوانند بخشی از زوایای حقیقت را دنبال کرده و به سرانجام برسانند.
دکتر بهرامی در پایان با بیان اینکه در برگزاری این کنفرانس از رویکرد اقتصاد مقاومتی استفاده شده است، گفت: سخنرانیهای این کنفرانس به صورت آنلاین در بیش از ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور از جمله مشهد، شیراز، اهواز، کرمان، رفسنجان، مراغه و اردبیل پخش میشود و از این طریق دانشجویان و اساتید علاقمند میتوانند بدون پرداخت هزینههای رایج برای شرکت در کنفرانسهای علمی و هزینه ایاب و ذهاب، از این مطالب و نتایج آن بهرهمند شوند.
برگزاری دومین دوره "کنفرانس ملی درمانهای نوین سردرد" در نیمه اول سال ۱۳۹۸
همچنین دکتر نیک فرجاد معاون پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در این کنفرانس از برگزاری دومین دوره "کنفرانس ملی درمانهای نوین سر درد" در نیمه اول سال ۹۸ خبر داد.
وی، ضمن ارایه توضیحاتی درباره توصیههای طب سنتی برای مبتلایان سردرد، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در این زمینه اقدامات مختلفی انجام داده که در این راستا میتوان به انتشار کتاب "آروماتراپی" اشاره کرد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: همچنین یک دارو در زمینه اختلالات خواب سالمندان در دست تهیه است که تا دهه فجر رونمایی خواهد شد.
دکتر نیک فرجاد با تاکید بر اینکه طب سنتی ایران با گیاه درمانی متفاوت است، عنوان کرد: به زودی دوره آموزشی گیاهان دارویی توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی خواهد شد که یک رویکرد جهانی است.
وی همچنین با اشاره به سخنرانیهای پنل دوم با رویکردهای هومیوپاتی، بیورزونانس و کاربرد لیزر برای درمان سردرد، عنوان کرد: تمامی دستگاهها و تجهیزات پزشکی جدید در این رابطه باید تاییدیه مربوطه را از وزارت بهداشت داشته باشد که در حال حاضر در فاز مطالعاتی قرار دارند.
دکتر نیک فرجاد در پایان با بیان اینکه در این مقوله طب رایج، رویکردهای نوین را رد نمیکند، خاطرنشان کرد: روشهای جدیدی که در زمینه درمانهای نوین سردرد مطرح شده متقاضیان زیادی دارد که در همین کنفرانس نیز مورد توجه قرار گرفته است. البته رویکردهای دیگری همچون طب سوزنی، موسیقی درمانی، ماساژ، طب سنتی هند(ایورودا) و طب سنتی چینی نیز در این راستا مطرح است که در دومین کنفرانس ملی درمانهای نوین سردرد در نیمه اول سال ۹۸ گنجانده و بررسی میشود.
چندفاکتوری بودن معضل سر درد
بر اساس این گزارش دکتر مصطفی حمدیه دبیر علمی کنفرانس با تاکید بر چندفاکتوری بودن معضل سردرد، اظهار کرد: سردرد به آسانی درمان نمیشود و روی کارکرد فرد تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه بحث سردرد از بحثهای مهم و جدی است، سردرد را معضلی بالینی و از پیامدهای مسائل پزشکی سالمندی دانست و گفت: سیمای بالینی سردرد بسیار متنوع بوده و در درمان آن باید به فاکتورهای متعددی توجه شود.
به گفته دکتر حمدیه، علل سردردهای ثانویه در سالمندان ممکن است افسردگی، مشکلات کبدی، یبوست و... باشد که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.
وی سردرد را یک معضل بالینی و بسیار شایع توصیف کرد و گفت: این موضوع با توجه به تأثیر آن بر عملکرد فرد، موضوعی جدی است که در این کنفرانس نیز، با توجه ویژه به سردرد در دوره سالمندی، به این موضوع پرداخته می شود.
همچنین، در ادامه این کنفرانس دو پانل تخصصی با حضور اساتید و متخصصان برگزار شد که در پانل اول دکتر زهرا وهابی درخصوص روشهای غیردارویی درمان سردرد در سالمندان، دکتر علیرضا پیرخائفی درخصوص تحلیلی بر تأثیر درمانهای شناختی رفتاری بر بهبود علائم سردرد و دکتر مینا موحد درخصوص توصیههای طب ایرانی برای مبتلایان به سردرد، جدیدترین دستاوردها و شیوه های درمانی را ارایه کرده و به سوالات حاضران پاسخ گفتند.
در پانل دوم نیز دکتر حمیدرضا طاهری یگانه درخصوص سردرد و ارتعاشات سلولی، دکتر کامران جلالی درخصوص راهکارهای درمان در سردرد از منظر پزشکی فرامولکولی و دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید درخصوص کاربرد لیزر کم توان بر درمان سردرد دستاوردها و مطالب خود را ارایه کردند.
گفتنی است، اولین کنفرانس ملی درمان های نوین سردرد(با نگاه ویژه به سالمندان) توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور رییس و معاونان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اساتید و علاقمندان این حوزه روز گذشته درحالی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد که امکان پخش آنلاین آن در بیش از 10 دانشگاه و مرکز علوم پزشکی کشور فراهم شده بود و بخش اعظمی از علاقمندان نیز از طریق اینستاگرام و به صورت زنده در این کنفرانس علمی شرکت داشتند.
نظر شما :