رییس مرکز ملی فرش ایران عنوان کرد:
واحدهای فناور جهاددانشگاهی زنجان؛ شتابدهنده عملکرد پایانه صادراتی فرش
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان ؛ فرحناز ارفعی ضمن بازدید از مرکز رشد جهاددانشگاهی، اظهار کرد: فرش افشار یکی از کهنترین نقشههای فرش مورد استفاده در استان زنجان است که کیفیت ممتاز و تراکم بالا، گره ترکی (متقارن) و با دست ازویژگیهای این نوع نقشه است که اغلب در ابعاد قالی، قالیچه، ذرع و نیم، ذرع و چارک، خرک، پشتی، کناره و پادری بافته میشود به جز افشار بیدگینه و قلتوق دیگر طرحهای مطرح و مختص استان زنجان است.
فرش نیز مانند سایر یادگاریهای گذشته باید راه خود را به دنیای جدید پیدا کند، فرش دیگر نباید فقط به عنوان زیرانداز و یا تابلو و پرده مورد استفاده قرار گیرد، بلکه انتقال تجربه موفق صنعت مس در نوآوری به فرش میتواند زمینه شکوفایی و صادرات بالای آن را به وجود آورد. این روزها بارقههای امید در این حوزه چشمنواز شده و قرار است خبرهای خوشی از فرش به گوش فعالان این عرصه برسد.
اولین پایانه صادراتی فرش دستباف کشور در استان زنجان با توجه به پتانسیلهایی که دارد، توسط بخش خصوصی راهاندازی شد. این پایانه سکوی جهش صادراتی این محصول است، مشروط به آنکه بتواند نیاز بازارهای داخلی و خارجی را مرتفع کرده و تحقق این امر استفاده از ظرفیت جوانان و تفکرات نوآورانه آنان است و وقتی صحبت از جوان به میان میآید، عناوینی چون جهاددانشگاهی بیشتر به چشم میخورد.
این روزها که استانها در حال اجرای فاز اول طرح ملی توسعه مشاغل خانگی هستند، جهاددانشگاهی زنجان نیز به عنوان مجری این طرح، دست به کار شده و با انعقاد تفاهمنامههای مختلف و نیز شناسایی پبشرانهای فعال در عرصههای گوناگون مشاغل خانگی، تلاش میکند تا سهم ارزنده در رفع مشکلات حوزه اشتغال با اهتمام به توسعه مشاغل خانگی داشته باشد.
با توجه به اینکه زنجان یکی از استانهایی است که از مزیتهای زیادی در حوزه فرش برخوردار است، به همین خاطر جهاددانشگاهی زنجان یکی از خوشههای خود را در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، به این موضوع اختصاص داده تا از این طریق بتواند توانمندان این عرصه را در قالب این طرح فعال کرده و ضمن ارتقای این هنر دست، به یکی از اهداف خود در توسعه مشاغل خانگی دست یابد.
در همین راستا رئیس مرکز ملی فرش ایران روز سه شنبه (۱۵ مهرماه) در حاشیه بازدید از مرکز رشد صنایع فرهنگی خلاق جهاددانشگاهی زنجان، گفت: فعال شدن پایانه صادراتی نیازمند وجود بستهبندی مناسب فرشها و تابلوفرشها، آماده شدن بخش لجستیک آن، صدور گواهی اصالت فرش و ... است.
فرحناز رافع افزود: در حال حاضر صنعت فرش و تجارت آن نیازمند سامانه جامعی است که بتواند خدمات مورد نیاز را ارائه دهد که این امر نیازمند همکاری سازمان برنامه و بودجه و تخصیص ردیف و بند بودجهای برای آن است.
وی بیان کرد: وجود واحدهای فناور با حضور جوانان میتواند در همه بخشها سبب پیشرفت و حرکت رو به جلو پایانه صادراتی شود و مراکز رشد نیز محلی برای تبدیل علم به عمل است.
نظر شما :