معجزه اسفناج در سلامتی

۱۶ مهر ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۱ کد : ۲۳۵۹۳ پژوهشی
اسفناج گیاهی است علفی و بوته ای که برگ های مثلثی شکل با دمبرگی شیار دار اطراف ساقه قرار گرفته اند. ریشه کلمه Sipnach از کلمه فارسی آسپاناخ به معنی "دست سبز خشن" گرفته شده است.
معجزه اسفناج در سلامتی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر فرزانه نباتی عضو هیات علمی این پژوهشکده، با اشاره به این که اسفناج دارای خاصیت غذایی بالایی بوده و غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان گفت: این گیاه حاوی انواع ویتامین های A,C, E,B و املاح منگنز، منیزیوم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسیدهای چرب و امگا 3 می باشد و اخیرا ترکیبات جدیدی به نام روبیس کولین در اسفناج گزارش شده است که منبع فولیک اسید یا ویتامین B9 می باشند.

دکتر نباتی اظهار کرد: انجمن کشاورزی آمریکا نشان داده است که در 180 گرم اسفناج پخته 43/6 میلی گرم آهن وجود دارد درحالی که یک همبرگر آماده حداکثر حاوی 42/4 میلی گرم آهن است. اما نکته حائز اهمیت این است که ارزش غذایی آهن به جذب آن است.

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در ادامه افزود: آهن به دو صورت وارد بدن می شود، آهن قابل جذب و آهن غیر قابل جذب و در صورتی که منابع آهن همراه ویتامین C و یا فیبر و الیاف گیاهی مصرف شوند جذب آن افزایش می یابد.

وی با اشاره به این که اسفناج حاوی مقدار زیادی اگزالات می باشد گفت: اسفناج به همراه آهن، تولید اگزالات آهن نموده و باعث جلوگیری از جذب آهن در بدن می شود و حتی در مطالعاتی نشان داده شده است که مقدار زیاد اگزالات ،آهن بدن را کاهش می دهد. همچنین میزان اگزالات زیاد می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود. این اگزالات با کلسیم موجود در اسفناج نیز تولید اگزالات کلسیم کرده باعث کاهش جذب کلسیم می شود و علیرغم بالا بودن درصد کلسیم این گیاه بدن حدود 5 درصد آن را می تواند جذب کند.

دکترنباتی تاکید کرد: اسفناج نباید به کودکان زیر چهار ماه داده شود همچنین نگهداری طولانی مدت آن چه به صورت تازه و چه به صورت پخته شده باعث تبدیل نیترات های موجود در آن به نیتریت شده که مضر می باشد.

 

کلید واژه ها: پژوهشکده گیاهان دارویی خواص اسفناج پژوهشی


نظر شما :