ذخیرهسازی سلولهای بنیادی مغز استخوان و خون محیطی در بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر مرتضی ضرابی مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان جهاددانشگاهی اظهار کرد: بسیاری از مراکز پیوند و مراکزی که بیماران سرطانی را تحت درمان قرار میدهند، برای درمانهای بعد از شیمیدرمانی و رادیوتراپی به تزریق مجدد سلولهای بنیادی خود فرد اقدام میکنند. در شرکت فناوری بن یاختههای رویان قبل از شروع شیمی درمانی یا رادیوتراپی، سلولهای بنیادی مغز استخوان یا خون محیطی از فرد بیمار گرفته و ذخیرهسازی میشود تا امکان تزریق آن بعد از انجام فرآیند درمان ایجاد شود و اصطلاحا بعد از درمان، پیوند اتولوگ برای فرد بیمار انجام میشود.
وی درخصوص نوع خدمات قابل ارائه در این مرکز تصریح کرد: جداسازی RBC، Osteoclast، Osteoblast،Adipose از مغز استخوان، فریز و نگهداری سلولهای بنیادی مغز استخوان، جداسازی RBC از خون محیطی و فریز و نگهداری سلولهای بنیادی خون محیطی مشخصا در این مرکز قابل ارائه است.
دکتر ضرابی در خصوص کاربرد این سلولها نیز گفت: پیوند اتولوگ سلولهای بنیادی خون محیطی به صورت گستردهای در درمان سرطانهایی که با دوز بالا شیمیدرمانی میشوند، استفاده میشود؛ این روش نه تنها برای انواع سرطانهای خونی استفاده میشود بلکه برای تومورهای جامد که حساس به روش شیمیدرمانی هستند از جمله سرطان سینه و سرطان سلولهای کوچک ریوی نیز کاربرد دارد. همچنین، نشان داده شده است تزریق متوالی سلولهای بنیادی خون محیطی میتواند باعث افزایش شدت و قدرت شیمی درمانی شود. علاوه بر این، از پیوند اتولوگ این سلولها برای درمان برخی از بیماریها از جمله مولتیپل میلوما، لنفوم هوچکین، لنفوم نانهوچکین، لوسمی میلوئیدی حاد، نوروبلاستوما، تومورهای زایا و انواع بیماریهای خود ایمنی استفاده میشود.
کارآزمایی بالینی فلج مغزی و اوتیسم با سلولهای مزانشیم بندناف
عضو هیاتعلمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی درباره دیگر خدمات شرکت فناوری بن یاختههای رویان بیان کرد: جداسازی سلولهای بنیادی از بافت بندناف نیز به مجموعه فعالیتهای این مرکز افزوده شده است.
دکتر ضرابی درباره کاربرد این سلولها گفت: تاکنون فقط از سلولهای بنیادی خون بندناف به عنوان سلولهای بنیادی خونساز برای ذخیرهسازی و درمان استفاده میکردیم، ولی با توجه به اینکه امکان جداسازی سلولهای بندناف تحت عنوان مزانشیم بندناف نیز فراهم شده است، برای درمان برخی بیماریها مثل بیماریهای عصبی میتوانیم این سلولها را در اختیار مراکز درمانی قرار دهیم.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در اولین اقدام از سلولهای بنیادی بافت بندناف یا مزانشیم بندناف برای کارآزمایی بالینی بیماران فلج مغزی و همچنین بیماران مبتلا به اوتیسم استفاده کردهایم، گفت: نتایج تزریقهای صورت گرفته به بیماران منتخب، بسیار قابل توجه و ارزشمند است.
پرده جنینی؛ پانسمان بیولوژیک زخمهای مزمن
دکتر ضرابی درباره پرده آمنیوتیک و محصولات مشتق از آن که اخیرا در سبد فعالیتهای این بانک قرار گرفته است، افزود: چهار نوع محصول مختلف از بافت اولیه پرده آمنیوتیک تولید کردهایم که کاربرد آن در درمان زخمهای مزمن و حاد، جراحیهای چشم، جراحی عروق و جراحیهای عمومی، ستون فقرات، ارتوپدی و پزشکی ورزشی، گوش- حلق- بینی و دندانپزشکی، زخم دیابتی، سوختگیهای درجه دو و سه، زخمهای فشاری، زخمهای ایجاد شده پس از جراحی یا پس از برخورد ضربه، زخمهای ثانویه حفرهای یا تونلی زیرپوستی ناشی از عفونت زخمهای اولیه، زخمهای پوستی ایجاد شده در بیماران (EB) Epidermolysis Bullosa و زخم بستر است.
ایجاد شعبه در کشورهای خارجی
دکتر ضرابی درباره توسعه فعالیتهای شرکت فناوری بن یاختههای رویان گفت: اقدامات خوبی برای اینکه بتوان شعبات بانک خون بند ناف را در سایر کشورها داشته باشیم، صورت گرفته که پیشبینی میکنیم به زودی در یکی کشورهای همکار، شعبهای از آن را احداث کنیم.
ارتباط با شرکت فناوری بنیاختههای رویان از طریق تلفن ۲۷۶۳۵۰۰۰، اینستاگرام royan_cbb@ و وبسایتwww.rsct.ir امکانپذیر است.
نظر شما :