«کتاب ضایعات برخی محصولات کشاورزی ایران، مفاهیم، علل، کاربرد، کاهش و مدیریت» به چاپ رسید
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، این کتاب توسط بهجت تاجالدین عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کرج در چهار بخش و 16 فصل تدوین و ویراستاری علمی شده است.
فصل اول این کتاب به ضایعات و زائدات محصولات کشاورزی، فصل دوم به عوامل پیش از برداشت موثر در بروز ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی، فصل سوم به عوامل پس از برداشت موثر در بروز ضایعات محصولات کشاورزی و فصل چهارم به ضایعات خرما و تولید فرآوردههای جانبی از آن میپردازد.
در فصل پنجم به ضایعات پس از برداشت محصول پسته، روشهای کاهش و تبدیل آن، فصل ششم، علل ایجاد ضایعات مرکبات و روشهای کاهش آن، فصل هفتم، کاهش ضایعات میوههای هلو و شلیل در مراحل برداشت و پس از برداشت و فصل هشتم به استفاده بهینه از فرآوردههای جانبی آب سیب و آب انگور اشاره شده است.
فصل نهم این کتاب به، استخراج ترکیبات موثر از زائدات(پوست) میوه انار، فصل دهم به ضایعات محصول زرشک و راههای کاهش آن، فصل یازدهم به عوامل موثر در ایجاد ضایعات زعفران و روشهای کاهش آن و در فصل دوازدهم به شناخت خواص فیزیکی دانههای روغنی، عامل مهمی در کاهش ضایعات آنها میپردازد.
در فصل سیزدهم به استفاده بهینه از زائدات و پسماندهای دانههای روغنی(آفتابگردان و کلزا)، در فصل چهاردهم به برخی از عوامل موثر در کاهش ضایعات دانه و میوه روغنی کلزا و زیتون، در فصل پانزدهم به عوامل موثر در بروز ضایعات نان و راهکارهای کاهش آن و در فصل شانزدهم به راهکارهای کلی و برنامههای اجرایی برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی اشاره شده است.
در بخش سخنی با خوانندگان این کتاب آمده است که؛ ضایعات مواد غذایی، از چالشهای جدی بیشتر کشورهای دنیا، بهویژه کشورهای درحال توسعه است. پژوهشگران، سیاستمداران و اندیشمندان مجامع علمی و پژوهشی دنیا، در بررسی موضوع مهم امنیت غذایی جامعه، درصدد یافتن راههایی برای کاهش ضایعات هستند. ازاینرو، کتاب پیشِرو که عمدتاً از فعالیتهای پژوهشی ۱۸ پژوهشگر رشته صنایع غذایی و مسائل پساز برداشت محصولات کشاورزی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی استخراج شده است، به اهمیت موضوع ضایعات و زائدات محصولات کشاورزی میپردازد. در این کتاب، علاوهبر کلیات، فقط به آن دسته از محصولات باغی و زراعی مهم ایران اشاره میشود که نویسندگان کتاب، روی آنها مطالعه داشته و با تجربهای بیش از بیست سال، کار پژوهشی اجرا کردهاند.
امید است کتاب حاضر با هدف اصلی «انتقال بیش از بیست سال تجربه پژوهشگران»، بتواند مسائل مهمی چون: شناخت عوامل ایجاد ضایعات در محصولات کشاورزی، راهکارهایی برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، استفاده بهینه از ضایعات اجباری و غیرقابل کاهش محصولات مهم کشاورزی و تبدیل زائدات برخی از محصولات مهم کشاورزی به محصولاتی با ارزش را با مخاطبان گرامی، اعم از دانشجویان، کارشناسان، پژوهشگران جوان، اندیشمندان، و سیاستمداران به اشتراک بگذارد.
علاقمندان میتوانند جهت خرید این کتاب به فروشگاههای معتبر سراسر کشور یا به درگاه اینترنتی www.jdmpress.com مراجعه و یا تلفن ۳۸۸۴۲۲۳۰ دفتر پخش انتشارات جهاددانشگاهی مشهد تماس حاصل بگیرند.
نظر شما :