رییس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بیان کرد:
برگزاری شیوه جدید مسابقات قرآن؛ لبیک به مطالبه مقام معظم رهبری از جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، دکتررحیم قربانی رییس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در مورد مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که از ششم اردیبهشتماه در مشهد مقدس آغاز شده است، گفت: در ترویج فرهنگ قرآنی و فعالیتهای قرآنی هدف اصلی، برگزاری مسابقه نیست، در واقع مسابقات برگزار میشود تا شرایطی فراهم شود و فضایی را ایجاد کند که مردم بتوانند بیشتر با قرآن انس پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه صوت و جذابیتهای صوتی یکی از عوامل جذب کودکان و نوجوان به فعالیتهای قرآنی بوده و بسیاری از قاریان فعلی به همین روش جذب فعالیتهای قرآنی شدهاند، افزود: بنابراین برگزاری مسابقات قرآن در کشور به این دلیل است تا زمینهای فراهم شود و مردم با شنیدن صداهای جذاب به سمت آن گرایش پیدا کنند و بیشتر با قرآن کریم انس پیدا کنند.
دکترقربانی در ادامه به سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران که طی روزهای گذشته در تهران برگزار شد اشاره و اظهار کرد: موضوعی که مطرح است این است که آیا این مسابقات به اهداف خود رسیده است یا خیر و آیا این مسابقات توانسته است در بین عموم مردم فرهنگ قرآن را جاری و ساری کند.
رییس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با تأکید بر اینکه اهدافی همچون اطلاع دیگر کشورها از اهتمام ایران به قرآن کریم و مواردی از این دست در جای خود مهم است، گفت: به نظر میرسد در زمینه انس عمومی با قرآن باید بیشتر کار شود و مسابقات به گونهای برگزار شود که این بُعد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در حال حاضر در بین جامعه قرآنی این احساس وجود دارد که مسابقات بیشتر جنبه رقابتی پیدا کرده است، گفت: در مسابقات قرآن کمتر اثری از رقابت سازنده و دوستانه به چشم میخورد. در حالی که در سالهای گذشته مسابقات دوستانه بود اما در حال حاضر اینگونه نیست و بیشتر رقابتی شده است.
دکترقربانی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی همیشه ابتکارات خوبی داشته است به دیدار بخشی از کارکنان و مدیران جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری طی سالهای گذشته اشاره و اظهار کرد: در آن دیدار مقام معظم رهبری بیان کردند از جهاد دانشگاهی انتظار میرود به کارهای ویژه و مبتکرانه ورود پیدا کند. احساس میشود این روند در برخی موارد دیده شده و دوستان قرآنی نیز این کار را شروع کردهاند. برگزاری ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در همین راستا بوده و کاری مبتکرانه است.
رییس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ بیان کرد: احساس میشود برگزاری این مسابقات بتواند برای جامعه قرآنی یک برنامه آموزشی و در عین حال دوستانه و رفاقتی را ایجاد کند. برگزاری این مسابقات با توجه به اینکه اولین دوره است قطعاً جای کار زیادی خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه احساس میشد اساتید قرآنی حضور پررنگی داشته باشند، گفت: جا دارد برای دورههای بعد در انتخاب قاری مردمی نیز تصمیماتی اتخاذ شود. جهاد دانشگاهی میتواند به این موضوع نیز ورود کند، زمانی که مردم در صحن مسابقات حضور داشته باشند و در انتخاب قاریان برتر سهیم باشند، احساس میکنند خودشان دخیل هستند و این انگیزه بیشتری برای حضور آنها فراهم میکند.
دکترقربانی با اشاره به اینکه یکی از کارکردهای مسابقات شناسایی نخبگان قرآنی به جامعه است، بیان کرد: اهداف مسابقات قرآن تقریباً مشخص است و زمینهسازی برای انس و الفت با قرآن کریم است. در بخش دانشجویان نیز انس دانشجویان با قرآن و نیز شناسایی استعدادها و نخبگان به عموم مردم و ارتقاء سطح قرائت و ... است.
وی در ادامه با طرح این سؤال که در جامعه ما قهرمانان قرآنی را چه کسانی میشناسد؟ گفت: در حال حاضر که فضای مسابقات بینالمللی قرآن کریم داغ است، نفر اول مسابقات بینالمللی ایران چه جایگاهی در جامعه دارد. غیر از جامعه قرآنی چه کسانی آنها را میشناسد. با توجه به اینکه هدف بر این است که این افراد الگو شوند، این جریان الگوسازی به چه صورت انجام می شود؟. شبکههای تخصصی ما به غیر از شبکه قرآن حضورشان در مسابقات به چه نحو است و رسانه چه میزان به طور جدی وارد شده است تا قهرمانان قرآنی را بهعنوان نخبه علمی و قرآنی به جامعه معرفی کند؟.
رییس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با اشاره به اینکه در مسابقات بیشتر حواسمان به نوع برگزاری مسابقات، تدارکات، دکور، سالن مسابقات، پشتیبانی و ... است، اظهار کرد: بُعدهایی که باید از مسابقات بهره ببریم و بر روی آن کار کنیم و به مردم نشان داده شود را فراموش کرده و به جایگاه اصلی نرسیده است. استفاده از مفاهیم قرآن و عمل به قرآن کریم فراموش شده مسابقات است.
وی در پایان بیان کرد: مقام معظم رهبری هر سال در دیدارهای خود با قرآنیان استراتژیهای قرآنی را مشخص میکنند، اگر هر سال در مسیر تحقق این استراتژیها حرکت نکنیم و آنها را ارتقاء ندهیم، در نوع برگزاری مسابقات باید تجدید نظر صورت بگیرد.
نظر شما :