رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد:
تحقق اقتصاد دانشبنیان با کاربردیکردن فناوری/ آمادگی جهاددانشگاهی برای حل معضل پسماند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی امروز (9 مهر) در نشستی با رییس، معاونان و روسای مراکز جهاددانشگاهی گیلان، اظهار کرد: اساس توسعه هر کشور منوط بر توسعه فرهنگی، علمی و فناورانه است.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان چیزی جز توسعه و کاربردی کردن فناوری نیست، افزود: متاسفانه کشور درگیر مسایل سیاسی شده، اما تدابیر مقام معظم رهبری چراغ راهی است که عزم و اراده ما را مصممتر میکند.
وی با بیان اینکه ما علاقهمند هستیم که کشور براساس نیاز خود به ما ماموریت دهد، گفت: توان و پتانسیل انجام کارهای بزرگ در کشور وجود دارد؛ ما تلاش میکنیم که این نقش را ایفا کنیم و در این راستا پاسخهای مثبت هم دریافت کردیم.
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای 31 پروژهی فناورانه اعتبار 31 میلیون یورویی اختصاص یافت و در تلاش هستیم این روند برای امسال و سال آینده هم ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: به دنبال این هستیم که در سال 1400 و 1401 با تعریف پروژههای فناورانه پیشرفته همین منابع را تامین کنیم تا همه واحدهای استانی هم 2 تا 3 پروژه شاخص داشته باشند.
رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: خوشبختانه این نگاه نسبت به جهاددانشگاهی وجود دارد که میتواند با تعریف زنجیرهای از فناوریهای پیوسته مشکلات کشور را در برخی از ابعاد حل کند؛ علاوه بر این در حوزه علوم انسانی و اجتماعی هم توجه ویژهای به ظرفیتهای موجود در جهاددانشگاهی وجود دارد.
دکتر طیبی تصریح کرد: باید به لحاظ فرهنگی، فناورانه و علمی ماموریت محور باشیم تا کشور بر اساس اعتقادات دینی و امکانات موجود به پیشرفت برسد؛ بنابراین اگر پروژه فناورانه خوبی تعریف شود، ظرفیت لازم برای تامین منابع وجود دارد.
وی با بیان اینکه شرایط کشور سخت است و باید خود را در مسیری قرار دهیم که تامین منابع کنیم، خاطرنشان کرد: آموزشهای تخصصی را باید به سمت مهارت محوری هدایت کنیم تا افراد بتوانند مشاغل خانگی ایجاد کنند.
رییس جهاددانشگاهی گفت: استان گیلان پتانسیل زیادی دارد، به ویژه در حوزه حل معضل پسماند میتواند بسیار نقشآفرین باشد، در این راستا بهصورت جدی حامی شما هستیم و حتی میتوانید نیروهای نخبه دانشگاهی را جذب کنید.
دکتر طیبی با تاکید بر حفظ فرهنگ جهادی، تصریح کرد: خوشبختانه جهاددانشگاهی با سابقه ای که دارد، از جایگاه ویژهای نزد مسوولان برخوردار است، بنابراین باید فرهنگ جهادی را که برگرفته از تعامل ایمان، علم، عمل و تلاش خستگیناپذیر است، حفظ کنیم و شاهد خدمات خوب در کشور باشیم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی گیلان:
جهت گیری پژوهشی جهاددانشگاهی گیلان فناورانه است
در ادامه دکتر فریبرز جمالزاد اظهار کرد: سیاستگذاری کلان سازمان جهاددانشگاهی گیلان جهت گیری پژوهش ها به سمت طرح های فناورانه است.
وی افزود: در گیلان با توجه به وجود پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی ظرفیت تحقق طرح های فناورانه وجود دارد.
رییس سازمان جهاددانشگاهی گیلان، با اشاره به اینکه صرفا سرمایه گذاری در بلندمدت پاسخگو نیست، گفت: تقویت دوره های تخصصی کوتاه مدت پنج ساله، آموزش در حوزه ورزش، پیگیری طرح های اشتغالزایی و ... از جمله برنامههای در دستور کار است.
دکتر جمالزاد، درخصوص طرح های فناورانه جهاددانشگاهی گیلان نیز، ادامه داد: طرح های فناورانه نظیر تصویربردای با امواج لیزری توسط پهبادهای عمود پرواز و همچنین تصفیه پساب صنعتی واحدهای نفتی از جمله پروژه های شاخص جهاددانشگاهی گیلان است. طرح فناورانه تصفیه پساب صنعتی واحدهای نفتی در مرحله عقد قرارداد بوده و در این پروژه تصفیه پساب برای ۳ هزار بشکه در روز انجام می گیرد که خروجی آن برای محیط پذیرنده مناسب است.
وی با اشاره به سفر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور به استان گیلان، خاطرنشان کرد: به موجب این سفر ۱۰ میلیارد تومان بودجه برای جهاددانشگاهی جهت اجرای طرح های فناورانه در نظر گرفته شد که تاکنون حدود شش طرح فراهم شده و سه طرح در مقیاس بزرگ است.
نظر شما :