در نشست رییس جهادانشگاهی استان و رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران عنوان شد:
راه اندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته حفاری در اردبیل
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، مهران اوچی اردبیلی یکشنبه 6 مهر در نشست با رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران که برای ارزیابی زیرساختهای مهیا شده برای راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی نشاسته پلیمری به استان اردبیل سفر کرده بود، با بیان این مطلب افزود: این طرح یکی از طرحهای کلان ملی و فناورانه جهاددانشگاهی و استان است که با نظارت فنی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران فعالیت خواهد کرد.
مهران اوچی اردبیلی از تخصیص بیست میلیارد ریال از استان برای ایجاد زیرساخت لازم برای راهاندازی این خط تولید خبر داد و گفت: نشاسته حفاری یک محصول استراتژیک مورد نیاز کشور و صددرصد وارداتی است که راهاندازی این واحد میتواند نیاز کشور به این محصول را در صنعت نفت تامین و به اقتصاد کشور و استان کمک کند.
وی با بیان اینکه راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته صنعتی ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی برای 54 نفر را در فاز اول به دنبال خواهد داشت، اظهار کرد: در استان اردبیل 750 هزار تن سیبزمینی تولید میشود که 250 هزار تن آن درجه سه و چهار محسوب میشود که میتوان از آن برای تولید نشاسته حفاری نفت استفاده کرد.
در این بازدید رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، فضاهای مکان یابی شده توسط واحد اردبیل برای راه اندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته را مناسب ارزیابی کرد و گفت: انجام تحقیقات کاربردی و مورد نیاز کشور از وظایف جهاددانشگاهی می باشد که این امر مهم جهاددانشگاهی را از سایر مراکز تحقیقاتی متمایز کرده است .
مسعود کمبرانی با اشاره به ظرفیتهای استان اردبیل در تولید سیبزمینی، تبدیل نشاسته این محصول به نشاسته صنعتی را کاری ارزشمند عنوان و تصریح کرد: با توجه به اینکه اهمیت صنعت نفت در کشور، ایجاد و توسعه صنعت تولید نشاسته مورد نیاز در حفاری میتواند بخشی از نیازهای این صنعت را برطرف و به اقتصاد کشور کمک کند.
وی اظهار کرد: با راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته حفاری علاوه بر بهرهمندی از ظرفیت این محصول و جلوگیری از دور ریز آن میتوان با تحقیقات و دانش فنی این پژوهشکده، صنایع تبدیلی و فرآوردههای دیگری را نیز تولید و این امر را توسعه بخشید.
رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی تصریح کرد: تجهیزات تخصصی این واحد صنعتی در پژوهشکده صنایع شیمیایی ایران در حال ساخت است و با تأمین فضای فیزیکی مناسب و استاندارد به اردبیل منتقل خواهد شد.
گفتنی است، رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی در این سفر علاوه بر بازدید از فضاهای مکانیابی شده برای راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته حفاری، از مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی، آزمایشگاههای کشت بافت، ژنتیک و سلولی ملکولی جهاددانشگاهی استان اردبیل بازدید و در جریان فعالیتهای آن قرار گرفت.
نظر شما :