چای سبز و تاثیر آن بر بیماری‌های قلبی و عروقی

۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۴:۴۹ کد : ۲۲۷۶۴
​​​​​​​مطالعات نشان داده ممکن است بیماری‌ها و مرگ و میر ناشی از کاردیومیوپاتی دیابتی و سایر عوارض دیابت را کاهش دهد و بنابراین چای سبز نیز ممکن است برای پیشگیری و درمان عوارض مذکور مفید باشد.
چای سبز و تاثیر آن بر بیماری‌های قلبی و عروقی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر سعید کیانبخت عضو هیات علمی گروه پژوهشی فارماکولوژی و طب کابردی این پژوهشکده اظهار کرد: یکی از عوارض بیماری‌های قلبی و عروقی، کاردیومیوپاتی  (cardiomyopathy)  دیابتی نام دارد که در آن به علت نواقص و اختلالاتی که در عضله قلب بیماران دیابتی پیش می‌آید قلب قادر نیست کار خود را که به چرخش درآوردن خون در بدن است به طور مطلوب انجام دهد.

دکتر کیانبخت با اشاره به ماده‌ای که در چای سبز موجود است و یکی از وظایف آن محافظت از قلب به وسیله کاهش چربی خون می‌باشد، افزود: مطالعات نشان داده ممکن است بیماری‌ها و مرگ و میر ناشی از کاردیومیوپاتی دیابتی و سایر عوارض دیابت را کاهش دهد و بنابراین چای سبز نیز ممکن است برای پیشگیری و درمان عوارض مذکور مفید باشد.

این عضو هیات علمی گفت: شواهد نشان می‌دهد که خوردن چای سبز (green tea)، به جای سیاه (black tea)، از بیماری کرونر قلب نیز پیشگیری می کند. در بیماری کرونر قلب یک یا تعداد بیشتری از شریان های کرونر که مسوول خون رسانی به قلب هستند بر اثر رسوب چربی (کلسترل و تری گلیسرید) در دیواره آن ها مسدود می شوند، در نتیجه خونرسانی به قلب مختل می شود که ممکن است منجر به سکته قلبی شود.

کیانبخت عنوان کرد: مطالعات نشان داده که چای سبز، غلظت خونی کلسترل تام و نوعی کلسترل مضر را کاهش می دهد، ولی تاثیری بر غلظت کلسترل مفید خون و تری گلیسرید ندارد.

کیانبخت تاکید کرد: تاثیر چای سبز بر غلظت چربی های خون با افزایش مدت مصرف آن بیشتر می شود. خوردن چای سبز بی ضرر است ولی مصرف مقادیر زیاد آن بخصوص در زنان باردار ممکن است موجب کمبود آهن و فولات بدن شود.

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی پژوهشی چای سبز


نظر شما :