وبینار تخصصی معیشت سالمندان در دوره شیوع کرونا برگزار شد/ برگزاری اولین همایش ملی سالمندی در بهمن‌ماه

۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۰:۵۵ کد : ۲۲۷۰۵
وبینار تخصصی «معیشت سالمندان در دوره شیوع کرونا» توسط معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور اساتید متخصص برگزار شد.
وبینار تخصصی معیشت سالمندان در دوره شیوع کرونا برگزار شد/ برگزاری اولین همایش ملی سالمندی در بهمن‌ماه

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، فرج حسینیان معاون پژوهشی این واحد در ابتدای وبینار تخصصی «معیشت سالمندان در دوره شیوع کرونا» با اشاره به برگزاری پنجمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه سالمندی گفت: پیش از شیوع ویروس کرونا، سلسله نشست‌هایی با موضوعات تخصصی «سالمندی سالم در ایران: چالش‌ها و راهکارها»، « حمایت‌های اجتماعی و سالمندی»، «سقوط در سالمندان؛ پیامدها و راهکارها» و «ورزش و سلامت سالمندی» توسط گروه پژوهشی این واحد جهاددانشگاهی برگزار شد، اما برگزاری حضوری این سلسله نشست‌ها موقتا متوقف شده و این سلسله نشست‌ها به صورت وبیناری ادامه خواهد داشت.

وی همچنین از برگزاری اولین همایش ملی سالمندی به‌صورت وبیناری در بهمن ماه خبر داد و گفت: این همایش ملی با موضوع نگاشت نهادی در حوزه سالمندی است، یعنی وظایف و مسوولیت‌های هرکدام از نهادها و سازمان‌ها با هدف هم‌افزایی در این حوزه مورد بررسی قرارمی‌گیرد.

در ادامه دکتر سید حسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان این که هرچه افراد قبل از بحران آمادگی، مهارت و حمایت بیش‌تری داشته باشند در بحران آسیب‌پذیری کم‌تری خواهند داشت، گفت: یکی از مهم‌ترین نکات در بحث مددکاری اجتماعی همین مساله است.

وی با بیان این که در بحث سالمندی در بحران کرونا باید سه ضلع مثلث یعنی سالمند، خانواده و محیط اجتماعی را در نظر داشته باشیم، اظهار کرد:‌ داشتن یک بانک اطلاعات از توزیع و پراکندگی سالمندان با توجه به ویژگی‌های خاص آنها؛‌ به عنوان نمونه تنها بودن، داشتن بیماری زمینه‌ای، دارا بودن چترهای حمایتی دیگر و غیره به برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و نوع مداخلات مددکاری اجتماعی و معیشتی کمک زیادی می‌کند که متاسفانه ما این بانک اطلاعاتی را نداریم. 

در ادامه دکتر سید محمد موسوی خطاط کارشناس بیمه‌های اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی عنوان کرد:‌ بحث سالمندی در اصول 21 و 29  قانون اساسی مشاهده می‌شود که اصل 21 به بحث زنان و ایجاد بیمه خاص زنان سالخورده و اصل 29 به ویژگی‌های نظام تامین اجتماعی در این خصوص اشاره دارد.

وی با بیان این که بند 13 سند چشم انداز نیز به نظام جامع تامین اجتماعی پرداخته و بر آن تاکید می‌کند، گفت:‌ بند 7 نیز به فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان، نگهداری آن‌ها در خانواده و همچنین سازوکار برای بهره‌مندی از تجارب آن‌ها در قالب سیاست‌های کلی اشاره کرده است.

این کارشناس رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به موضوع بازنشستگی در قوانین برنامه توسعه 5 ساله کشور، گفت: در قانون برنامه دوم در سالهای 74 و 78 که به شکل یک ماده واحده ارایه شده به موارد مختلف بازنشستگی اشاره شده و تبصره 63، صندوق ذخیره فرهنگیان را توضیح می‌دهد. همچنین برنامه سوم توسعه به بحث ساماندهی بیماران روانی مزمن و همچنین مساله سالمندان پرداخته که در برنامه چهارم تکرار شده و در برنامه پنجم (90 تا 94) نیز به مقوله بازنشستگی اشاره شده، همچنین در برنامه ششم توسعه مجددا موضوع ساماندهی توان‌بخشی سالمندان با پوشش حداقل 25 درصد مشاهده می‌شود.

همچنین دکتر محمد رضا اسدی نائب رییس انجمن علمی کار درمانی در این وبینار در خصوص تاثیر کرونا بر کیفیت و کمیت خدمات قابل ‌ارایه به سالمندان،  با اشاره به نقش سازمان بهزیستی در این زمینه، اظهار کرد:‌ بهزیستی در سه بخش خدمات‌دهی شبانه‌روزی، روزانه و مراقبت در منزل تقریبا به 30هزار سالمند بالای 60 سال به دو صورت مراکز سالمندان و خانه‌های سالمندان ارایه خدمت می‌‌کند.

عضو هیات مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی کشور با اشاره به ضرر اقتصادی این مراکز با شروع بحران کرونا، عنوان کرد:‌ ارایه خدمت به افراد دارای معلولیت همیشه با بحران مواجه بوده و همواره نیازمند حمایت تمام و کمال دولت است، گرچه یارانه نیز کفاف هزینه تمام ‌شده این گروه را نمی‌دهد.

دکتر میثم موسائی رییس انجمن علمی اقتصاد اسلامی ایران با تاکید بر این که بحران کرونا تنها مربوط  به‌ سلامتی نبوده و از منظر اقتصادی از جهات بسیاری با بحران‌های قبلی تفاوت دارد، اظهار کرد:‌ از 80 سال پیش به این‌طرف تمامی بحران‌ها نیازمند دخالت دولت‌ها بوده و در همه آن‌ها دولت ها وارد عمل شده اند، ولی بحران اقتصادی ناشی از کووید ۱۹ یک تفاوت اساسی دارد؛ در بحران‌های قبلی یا بحران از طرف تقاضا بوده و یا بحران در طرف عرضه؛ اما بحران فعلی بحرانی است هم در طرف عرضه و هم در طرف تقاضا. به عبارت دیگر این بحران هم کسب و کارها را به تعطیلی و رکود کشانده و هم قدرت خرید مصرف کننگان را به شدت کاهش داده، به هر حال مطالعه آثار این ویروس  یک رکود بی‌سابقه در همه ابعاد اقتصاد بوجود آورده که  نیازمند بررسی بیشتر است.

کلید واژه ها: واحد علوم پزشکی شهید بهشتی وبینار پژوهشی پیام جهاد 5


نظر شما :