در مرکز درمان ناباروری سازمان جهاددانشگاهی خوزستان صورت گرفت؛
افتتاح فاز نخست بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، دکتر امیرارسلان سراجیان با اشاره به بافت قومیتی استان و درصد بالای ازدواجهای فامیلی به میزان بالای اختلالات ژنتیکی در خوزستان اشاره و اظهار کرد: بیماریها و اختلالات ژنتیکی مانند هموفیلی بهدلیل آنکه پیش از تولد ایجاد میشوند، هیچگونه درمان قطعی ندارند و تنها میتوان این بیماریها را کنترل کرد که سالانه هزینههای هنگفتی به بیمار و حوزه سلامت تحمیل میکنند و بهطور مثال هزینه درمان یک بیمار تالاسمی سالانه بیش از 200 میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه اختلالات ژنتیکی به 2 دسته تقسیم میشوند که بخشی از آنها وابسته به جنس و بخش دیگر برای هر دو جنس یکسان است، گفت: بسیاری از بیماریهای شایع ژنتیکی مانند هموفیلی وابسته به جنس هستند که با استفاده از روش PGD (تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین پیش از لانهگزینی) میتوان انتقال ژن ناقل بیماری را پیش از مرحله لانهگزینی بررسی کرده و در صورت انتقال ژن معیوب از تولد فرد بیمار پیشگیری کرد.
رییس مرکز تحقیقات و درمان ناباروری سازمان جهاددانشگاهی خوزستان تصریح کرد: باتوجه به اینکه درصد بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنس در ازدواجهای فامیلی بالا است، امکان تشخیص این اختلالات در استان بسیار ضروری بنظر میرسد و در این راستا بخش PGD با صرف هزینهای بالغ بر 1.5 میلیارد تومان در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان راهاندازی شد.
سراجیان بیان کرد: ازدواجهای فامیلی موجب حفظ ژنهای معیوب در جمعیت و افزایش شیوع بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنس میشود که روش PGD میتواند از تولد افراد بیمار پیشگیری کند؛ در بیماریهای ژنتیکی چون علاج ندارند و تنها میتوان آنها را کنترل کرد، هزینه درمان بسیار بالاست درحالیکه با روش PGD میتوان با هزینه بسیار پایینتر از تولد بیمار جلوگیری کرد و هزینههای سلامت و درمان را کاهش داد.
وی با بیان اینکه بخش PGD دارای دو بخش آزمایشگاه ژنتیک و بخش مامایی است، تصریح کرد: در آزمایشگاه ژنتیک تعیین جنسیت و سلامت جنین و درمانهای مربوط به تلقیح و زنان در بخش مامایی مرکز درمان ناباروری انجام میشود. با افتتاح این بخش عموم افراد میتوانند خدمات موردنیاز خود را با تعرفههای بسیار پایینتر از مراکز خصوصی دریافت کنند و محدودیتی از نظر ظرفیت پذیرش افراد نیز وجود نخواهد داشت.
گفتنی است، بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین پیش از لانهگزینی (PGD) مرکز درمان ناباروری این سازمان، بعدازظهر امروز با حضور رییس جهاددانشگاهی و معاون پژوهش و فناوری این نهاد و جمعی از مسوولان استان به بهرهبرداری رسید.
نظر شما :