مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان:
جهاددانشگاهی نقطه قوت اجرای طرح داناب در زنجان است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان، اسماعیل افشاری روز سه شنبه ۱۸ شهریورماه با اشاره به اجرای موفقیتآمیز طرح ملی دانشآموزی نجات آب ( داناب)، اظهار کرد: نقطه قوت طرح داناب، اجرای آن توسط مشاور بومی و نهاد جهاددانشگاهی است که خود دغدغه آموزش و مسایل آب را دارد و تکرار مدوام آموزشها و یادآوری آن با استفاده از مسابقات آنلاین، تکنولوژیهای جدید، بازیهای کامپیوتری و حتی برگزاری استارتآپهای دانشآموزی میتواند رویکرد جدیدی برای اجرای طرح داناب در سالهای آتی باشد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت سد تالوار، افزود: سد تالوار بین سه استان زنجان، کردستان و همدان قرار دارد و برای تکمیل این پروژه مهم حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز بوده و این در حالی است که در سال ۱۳۹۲ عملیات آبگیری این سد توسط رییسجمهور وقت آغاز شد و از آن به بعد بود که برنامهریزی برای بهرهبرداری و پیادهسازی طرح آبرسانی سد تالوار کلید خورد.
این مسوول ادامه داد: در سدهای مخزنی معمولا بعد از آبگیری، عملیات بهرهبرداری شروع میشود و در سد تالوار نیز بعد از عملیات آبگیری، عملیات احداث شبکه آبرسانی آن نیز شروع شد. امسال و سال گذشته بارندگیهای استان و شمالغرب مطلوب بود ولی در سالهای آبی قبل از ۹۶ و ۹۷ خشکسالی مستمر و آزاردهندهای را شاهد بودیم که با توجه به این رویداد مهم طبیعی، آب پشت همه سدهای استان وضعیت بهتری پیدا کردند تا آنجایی که این امر منجر به تصمیم وزارت نیرو در تکمیل پروژههای ناتمام در استان برای بهرهبرداری در بخش شرب و صنعت شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان، تصریح کرد: سه استان در خصوص بهرهبردای از سد تالوار ذینفع بوده، به طوری که برای استان همدان و کردستان، بهرهبرداری از آب شرب این سد اختصاص داده شده است و برای منطقه گرماب و زرینرود شهرستان خدابنده در استان زنجان نیز از همین سد آب شرب و صنعت تخصیص دادهاند.
افشاری اهمیت سدسازی را در جمعآوری آبهای جاری حاصله از بارندگیهای سالهای اخیر مهم دانست و گفت: این موضوع میطلبید که مخازن سدهای استان را در جهت جلوگیری از وقوع سیل و بروز خطرات جانی و مالی آماده کنیم، که در همین راستا، برای تکمیل سد تالوار و تملک اراضی حاشیه آن، حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است و وزارت نیرو موافقت کرده تا امسال ۵۰ درصد این اعتبار را برای تکمیل این پروژه در اختیار شرکت آب منطقهای زنجان قرار دهد.
وی با اشاره به بارندگیهای سال گذشته آبی، عنوان کرد: از اول پاییز سال گذشته تا ۱۷ شهریور ماه امسال ۳۷۶ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به سال قبل ۹ درصد کاهش و نسبت به میانگین بلندمدت ۲۰ درصد افزایش داشته است.
این مسوول با اشاره به وابستگی آب شرب و صنعتی به آبهای زیرزمینی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد آب شرب و ۹۵ درصد نیاز آب صنعت از آبهای زیرزمینی تامین میشود که از هر منظر به این موضوع توجه شود برای آینده استان خطرناک است و با بهرهبرداری از سدهای مراش، مشمپا و بلوبین وابستگی به آبهای زیرزمینی کاهش مییابد، به طوری که وابستگی آب شرب به آب زیرزمینی ۵۰ درصد و صنعت ۶۰ درصد خواهد شد.
نظر شما :