عضو هیات علمی پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی بیان کرد:

احتمال فوت ۴۵ درصدی مبتلایان به زخم پای دیابتی

۰۸ مهر ۱۳۹۷ | ۱۰:۵۵ کد : ۲۲۵۸ تاپ خبر
عضو هیات علمی پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به عدم وجود متولی در کشور در حیطه زخم و عدم پوشش هزینه‌های درمان توسط شرکت‌های بیمه در کشور، بر ضرورت سرمایه‌گذاری خیرین در حیطه زخم و ترمیم بافت تاکید کرد.
احتمال فوت ۴۵ درصدی مبتلایان به زخم پای دیابتی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا،‌ دکتر مهدی حسینیان درباره ضرورت توجه به مساله زخم و ترمیم بافت اظهار کرد: با وجود گسترده بودن بحث زخم و عمق کاملا جدی که این مبحث در دنیای پزشکی دارد، مساله زخم جایگاه و متولی خاصی در کشور ندارد.
وی افزود: در دید عوام شاید زخم مساله جدی و مهمی نباشد و فکر کنند هر زخمی بعد از چند روز خوب می‌شود، اما داستان این نیست، مثلا در خصوص زخم پای دیابتی، نزدیک 2 میلیون نفر فرد مبتلا و در معرض ابتلا داریم که اگر فکر جدی برای درمان آن‌ها نشود، ممکن است زخم موجب قطع اندام یا مرگ آن‌ها شود.

این زخم‌ها را جدی بگیرید
عضو هیات علمی پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: اگر فردی راببینید که زخم پای دیابتی پیدا کرده، ممکن است با وجود درمان با احتمال نزدیک به 45 درصد، ظرف پنج سال آینده فوت کند. زخم پای دیابتی را اصلا نباید ساده فرض کنیم.
وی با بیان این که بحث زخم‌های دیابتی، زخم‌های مزمن، زخم‌های حاد، زخم‌های سوختگی و زخم‌های سرطانی را باید جدی گرفت، تاکید کرد: بحث زخم در کشور موضوع بسیار مهمی است.
دکتر حسینیان ادامه داد: چون مرکزی که به عنوان قطب علمی در این زمینه فعالیت کند،‌ در کشور وجود نداشته، جهاددانشگاهی طبق رسالتش یعنی پرداختن به موضوعاتی که مورد نیاز کشور است، به حوزه زخم ورود پیدا کرده و پژوهشکده زخم و ترمیم بافت را تاسیس کرده است.
وی یادآور شد: برای اینکه یک جهش بزرگ کاری را در این عرصه تجربه کنیم، فرایندهای پژوهشکده را از نظر علمی ساماندهی کردیم و در حال حاضر از نظر علمی در این حوزه چیزی از دنیا کم نداریم و هیات ‌علمی و متخصصان مجموعه در بالاترین سطح علمی ممکن در این حوزه کار می‌کنند. اما نیاز به این داشتیم که یک مرکز مجهز را برای این منظور داشته باشیم تا بتوانیم در سطح کلان ملی و منطقه‌ای ارایه خدمت کنیم.
عضو هیات علمی پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران افزود: از آنجایی که توان مالی این موضوع در ما و مجموعه جهاد به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی که از ردیف بودجه‌های غیر دولتی استفاده نمی‌کند وجود نداشت، ما روند تاسیس مجمع خیرین را در پیش گرفتیم تا بتوانیم از ظرفیت خیرین برای ارتقا و اعتلای موضوع تحقیقاتی زخم برای کشور استفاده کنیم.
دکتر حسینیان با بیان این که رویکرد دیگر مجمع خیرین به غیر از کمک به مباحث پژوهشی، یاری رساندن به بیماران کم‌بضاعت یا بی‌بضاعت است، گفت: ما در ساختاری که در مجمع خیرین تعریف کردیم، بحث مددکاری برای بیماران کم بضاعت و بی‌بضاعت را نیز تعریف کردیم.
وی با اشاره به این که هیچ بیماری در پژوهشکده زخم جهاددانشگاهی به خاطر مشکل مالی از درمان محروم نمی‌شود، یادآور شد: البته مشکلاتی هم در این بین وجود دارد مثل اینکه بیمه‌ها هنوز بحث زخم را در مباحث بیمه‌ای خود تعریف نکرده‌اند و هزینه‌هایش را تقبل نمی‌کنند که این مساله باعث تحمیل هزینه‌های بسیار سنگینی به بیماران می‌شود.

قول مساعد نماینده مجلس و معاون وزیر بهداشت
وی اضافه کرد: البته دکتر علیجانی نماینده مجلس شورای اسلامی و دکتر فراهانی معاون وزیر بهداشت با حضور در مجمع خیرین قول مساعد داده‌اند تا از طریق وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت در مجلس پیگیر این موضوع شوند تا بحث زخم در حیطه بیمه‌ها تعریف شود و همه بیماران تحت پوشش بیمه بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند.
عضو هیات علمی پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران نشست مجمع خیرین را که در "سومین کنگره بین‌المللی و پنجمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت" برگزار شد، مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم که روز به روز خیرین بیشتری را به این مجمع جذب کنیم.
وی در پایان یادآور شد: اگر کسی قصد کمک مالی به مجمع خیرین زخم و تریم بافت را دارد می‌تواند به جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران مراجعه کند.


نظر شما :