انعقاد قرارداد پژوهشی بین جهاددانشگاهی واحد گلستان و شرکت آب و فاضلاب استان

۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۴ کد : ۲۲۴۹۹
جهاددانشگاهی استان گلستان طرح تحقیقاتی به ارزش ۷۵۸ میلیون ریال به کارفرمایی شرکت آب و فاضلاب استان گلستان منعقد کرد.
انعقاد قرارداد پژوهشی بین جهاددانشگاهی واحد گلستان و شرکت آب و فاضلاب استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی گلستان، این واحد طرح تحقیقاتی به ارزش ۷۵۸ میلیون ریال به کارفرمایی شرکت آب و فاضلاب استان گلستان منعقد کرد که طرح تحقیقاتی مذکور با مسوولیت مستقیم مهندس محسن قلی‌پور عضو جهاددانشگاهی استان گلستان با عنوان استفاده از لجن تصفیه‌خانه فاضلاب شهری در تولید آجر سبک (مطالعه موردی؛ تصفیه‌خانه فاضلاب گرگان) اجرا می‌شود.

گفتنی است؛ تصفیه فاضلاب شهری در سرتاسر جهان موجب تولید مقادیر بالای لجن فاضلاب می‌شود. این لجن مازاد مشکلات فراوانی را به وجود می‌آورد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به هزینه‌های بالای دفع و حذف آن‌ها و نیز خطراتی که می‌تواند برای سلامتی انسان و محیط‌زیست داشته باشد اشاره کرد.

لجن به‌دست‌آمده از فرآیندهای تصفیه فاضلاب، خود نیز باید تصفیه و دفع شود. با توجه به محدودیت‌های زیست‌محیطی دفع نهایی لجن مازاد و هزینه‌های سنگین تصفیه و دفع لجن با روش‌های فعلی؛ طبیعی است که مراکز تحقیقاتی جهان به دنبال شناخت و توسعه روش‌های جدید برای مدیریت مناسب لجن تولیدی در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب باشند. در کشور ما متوسط سرانه تولید لجن مازاد اولیه و ثانویه فاضلاب به ازای هر نفر به ترتیب 0.7 و ۲ لیتر برآورد می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده لجن فاضلاب به‌طورمعمول شامل آب (بیش از 95درصد)، ترکیبات کربنی آلی (در حدود 60درصد از وزن خشک لجن)، آلوده‌کننده‌های آلی و معدنی شامل فلزات سنگین، ترکیبات آروماتیک حلقوی (مانند دیوکسین)، ترکیبات نیتروژن و فسفردار، ترکیبات معدنی (سیلیکا، آلومینا، کلسیم و منیزیم) و ارگانیسم‌های بیماری‌زا است.

با توجه به ترکیبات آلی و معدنی موجود در لجن تصفیه‌خانه فاضلاب شهری می‌توان از لجن خشک به‌عنوان بخشی از مواد خام صنعت آجر استفاده کرد. در تصفیه‌خانه فاضلاب شهر گرگان با ظرفیت فعلی تصفیه 15000 مترمکعب فاضلاب در شبانه‌روز، حدود 1000 تن لجن خشک تولید می‌شود. 

با توجه به روند افزایشی تعداد مشترکان و تکمیل و بهره‌برداری از فازهای بعدی این تصفیه‌خانه، میزان لجن خشک تولید شده در تصفیه‌خانه فاضلاب شهری گرگان با رسیدن به ظرفیت اسمی خود در افق 25 ساله به بیش از 6000 تن در سال افزایش می‌یابد. هدف از انجام این تحقیق تولید آجر سفالی سبک‌تر با استفاده از لجن خشک تصفیه‌خانه فاضلاب شهر گرگان به‌عنوان یک راهکار بسیار سودمند در مدیریت دفع لجن فاضلاب شهری است.

کلید واژه ها: واحد گلستان قرارداد پژوهشی پیام جهاد ۱


نظر شما :