چاپ مقاله پژوهشگران مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال همدان در فصلنامه تخصصی سرامیک ایران
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، مقاله پژوهشگران مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال همدان با عنوان «سنجش میزان سرب در لعابهای سفال و سرامیک» در فصلنامه تخصصی سرامیک ایران به چاپ رسید.
مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان ضمن اعلام این خبر گفت: امروزه استانداردسازی محصولات سفالی که برای طبخ و نگهداری مواد غذایی استفاده میشود، از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ بنابراین، اندازهگیری سرب آزادشده از لعابها بسیار حائز اهمیت است و باید موردبررسی و کنترل قرار گیرد. وی افزود، استاندارسازی محصولات سفالی میتواند کمک شایانی به کیفیت محصولات و رونق اقتصادی کارگاهها و تولیدیهای این صنعت نماید.
حسینی کیا اظهار کرد: مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان در قالب یک طرح پژوهشی خویشفرمایی اقدام به تحقیقات لازم در این زمینه نمود که منجر به چاپ این مقاله پژوهشی شد.
وی در ادامه بابیان اینکه در اغلب نقاط دنیا استفاده از لعابهای سربی دماپایین منسوخ و ممنوع شده است، یادآور شد: باید با بالا بردن دمای پخت بدنه نیاز به لعابهای سربی را کاهش داده و تلاش شود از لعابهایی که از قبل فریت شدهاند ولی حاوی سرب هستند استفاده نموده که این راهحل یکی از روشهای مناسب پایین آوردن خطرات سرب است.
مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان اظهار کرد: همچنین پیشنهاد میشود با توجه به اینکه اغلب کارگاههای تولید سفال و سرامیک به خاطر تطابق این نوع لعابها با بدنههای لعابدار ازنظر ترکخوردگی لعاب در سطح بدنه لعابدار و به جهت کیفیت پخت بهتر که لعابهای پایه سربی دارند، (به دلیل صرفه اقتصادی بالاتر) اکسید سرب لازم را از شمش سرب تهیه میکنند بهراحتی در معرض خطرات تماس و استشمام سرب قرار دارند، از فریت سربی استفاده نمایند.
حسینی کیا خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده از این تحقیق را حاکی از آن دانست که سرب آزادشده از لعابهای با رنگبندی مختلف با حد مجاز و تعیینشده توسط سازمان بینالمللی استانداردها(ISO) فاصله دارد و باید میزان آزادسازی آن در این لعابها با اصلاح فرمولاسیون لعابها کاهش پیدا کند.
مدیر مرکز خدمات تخصصی فناوری سفال جهاددانشگاهی همدان ادامه داد: با توجه به نتایج بهدستآمده ساخت لعابهای جایگزین در دستور کار این مرکز قرار گرفت و موفقیتهایی در این زمینه نیز حاصلشده است.
حسینی کیا در پایان خاطرنشان کرد: این مرکز آمادگی این را دارد که نتایج تحقیقات خود را در قالب لعابهای جایگزین در اختیار تولیدکنندگان این محصولات قرار دهد.
نظر شما :