برنامه‌ی توسعه‌ی نظام نوآوری یزد به همت دانشگاه علم و هنر جهاددانشگاهی تدوین شد

۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۰ کد : ۲۲۳۵۴ آموزش و کارآفرینی
برنامه‌ی عملیاتی توسعه‌ی نظام نوآوری استان یزد با هدف شناسایی اکوسیستم منطقه در این عرصه به همت دانشگاه علم و هنر تهیه و تدوین شد.
برنامه‌ی توسعه‌ی نظام نوآوری یزد به همت دانشگاه علم و هنر جهاددانشگاهی تدوین شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و هنر یزد وابسته به جهاددانشگاهی، دکتر فلاح استادیار گروه مدیریت دانشگاه علم و هنر یزد در این خصوص اظهار کرد: به همت این واحد دانشگاهی، برنامه‌ی عملیاتی توسعه‌ی نظام نوآوری استان با هدف شناسایی اکوسیستم منطقه در این عرصه تهیه و تدوین شد.

وی بیان کرد: در تدوین برنامه‌ی یادشده، ۱۸ چالش استان شناسایی و  سپس اقدام به شناسایی راهکارها با تاکید بر تعاملات کردیم که موارد تعامل در چهار محور مد نظر قرار داده شد.

استادیار گروه مدیریت دانشگاه علم و هنر یزد تصریح کرد: اصلی‌ترین برنامه‌هایی که استان باید به سمت آن حرکت کند، تدوین برنامه‌ی جامع فرهنگ‌سازی، ساخت سرمایه‌ی اجتماعی برای توسعه‌ی نظام نوآوری، راه‌اندازی رویداد بزرگ و مستمر فناوری و نوآوری است که دارای متولی مشخصی باشد و به شکل مستمر و دوره‌ای در استان برگزار شود.

به گفته‌ی دکتر فلاح، برنامه‌ی توسعه‌ی عملیاتی بر روی نوآوری تاثیر زیادی دارد که ابتدا بحث‌های فرهنگی و آموزشی، زیرساخت فیزیکی، نهاد قانونی و افزودن قانون بنگاه‌های سطح خرد و کلان در کشور یا بین‌المللی و همین‌طور شناسایی افراد توانمند که می‌توانند در اکوسیستم استان و ملی کمک‌رسان باشند، است.

وی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح با ۳۰ نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان که ارتباط مستقیم با فضای اکوسیستم نوآوری داشتند، از جمله خبرگان  و فعالان عرضه و تقاضای نوآوری مصاحبه و تلاش شد که بعدها با طرفین درگیر در اکوسیستم نوآوری مصاحبه شود.

دکتر فلاح افزود: این طرح شامل چهار بخش است؛ از جمله عرضه‌ی نوآوری که غالبا حوزه‌های نوآوری و دانشگاهی و در سطح خرد و کلان و بخش تقاضای نوآوری است که غالبا حوزه‌ی صنعت که شامل کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است.

وی اضافه کرد: بخش سوم هم که عناصر ارتباط‌ساز و تسهیل‌گر مانند پارک علم و فناوری، شتاب‌دهنده‌های نوآوری پژوهشکده‌ها و بخش‌هایی که ارتباط میانه خانه صنعت و معدن طرف عرضه و تقاضا را تعیین می‌کند، شامل می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و هنر یزد اظهار کرد: شناخت اکوسیستم استان، شناسایی عناصر سازنده و ویژگی‌های آن و تدوین برنامه‌ی عملیاتی است که قادر باشد تا در بازه‌ی زمانی میان‌مدت، موجب پویایی بیشتر نظام نوآری شود که به‌عنوان عامل مهمی بر آن تاکید زیاد شد.

وی یادآور شد: در برنامه‌ی یادشده ابتدا تلاش شد در فرآیند تدوین برنامه‌ی عملیاتی مدل الماس دوقلو مورد استفاده قرار گیرد که در این نمونه ابتدا چالش‌های موجود در فضای توسعه‌ی نظام نوآوری شناسایی شد؛ سپس چالش‌ها فیلتر و به تعداد محدود رسید؛ بعد از آن متناسب با چالش‌های انتخاب‌شده، اقدام به ارایه‌ی راهکارهای انبوه کردیم.

دکتر فلاح اظهار کرد: رویداد جایزه‌ی سال نوآوری در بخش صنعت، تقویت ساختار تامین سرمایه‌ی خطرپذیر و انتخاب قهرمان نوآوری، از برنامه‌های عملیاتی اصلی این برنامه است که برای ضمانت اجرای آن‌ها بر اساس مصوبه‌ی شورای برنامه‌ریزی سازوکار مناسب طراحی شد و قرار است تا با همکاری برخی نهادها، دبیرخانه‌ی فعالی برای پیگیری برنامه‌های مصوب تشکیل شود.

به گفته‌ی وی بر اساس نظر مساعد استاندار و با حمایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و با نظارت مستقیم پارک علم و فناوری استان در اوایل پاییز سال ۹۸ این طرح آغاز شد و تدوین آن چندی قبل در استان پایان یافت.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه علم و هنر نظام نوآوری آموزشی پیام جهاد 7


نظر شما :