به همت جهاددانشگاهی زنجان محقق شد؛
برگزاری آزمون ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران دستگاههای اجرایی استان زنجان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی زنجان، سیدرفیع موسوی در حاشیه برگزاری آزمون ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران دستگاههای اجرایی استان زنجان، با اشاره به اهمیت و ضرورت شایسته سالاری در سازمانها، بهویژه در دستگاههای اجرایی بخش عمومی و دولتی، افزود: با توجه به اهمیت جایگاه مدیریتی، بهنظر میرسد که سازمانها نگاه ویژهتری را به سمتهای مدیریتی داشته باشند و با وسواس بیشتری به انتخاب و پرورش مدیران آینده خود بپردازند.
وی تصریح کرد: با توجه به توسعه روش شناسیهای علمی در حوزه منابع انسانی و مطرح شدن نظریه شایستگی در ادبیات تخصصی، امروز جهتگیری اصلی سازمانهای پیشرو، طراحی همه فرآیندهای منابع انسانی بر مبنای شایستگی است، بنابراین امروز ابزارها و روششناسیهای سنجشی و پرورشی نیز با رویکرد شایستگیمحور طراحی و پیادهسازی میکردند.
این مسوول با بیان این که سرمایه انسانی هر سازمان، ارزشمندترین سرمایه آن محسوب میشود، گفت: در این بین مدیران سازمان از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و قدرت بهرهبرداری از منابع مالی و غیرمالی سازمان نیز در اختیار آنها قرار گرفته است، به نحوی که با تصمیمگیری آنها بهصورت مستقیم در بهرهوری و توسعه سازمان تغییرات رخ میدهد.
عضو کانون ارزیابی و توسعه شایستگی، با اشاره به این که در میان روشهای ارزیابی و توسعه که انحصارا برای انتخاب و پرورش مدیران به کار گرفته میشود، مراکز ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران از قابل اطمینانترین ابزارها محسوب میشود، افزود: بر اساس نتایج برخی پژوهشها اعتبار این ابزار، بالاترین میزان اعتبار را در مقایسه با سایر ابزارهای ارزیابی دارا است.
موسوی گفت: جهاددانشگاهی با توجه به پیشینه تخصصی و درخشان خود در حوزههای پژوهشی و آموزشی و داشتن بزرگترین شبکه آموزشی کوتاهمدت تخصصی کشور و نیز بهرهگیری از متخصصان مستعد و با تجربه در حوزههای روانشناسی صنعتی سازمانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک و روانسنجی و با اخذ مجوزهای لازم از سازمان اداری و استخدامی کشور، اقدام به طراحی و اجرای کانونهای ارزیابی و توسعه در سطح کشور و در دستگاههای مختلف اجرایی و صنایع مختلف تولیدی و خدماتی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: برای آرامش بیشتر ارزیابیشوندگان در این روزهای سخت کرونایی و پیشگیری از عوارض خستگی از سفر و استرس ناشی از تجربه حضور در محیطهای خارج از استان، اجرای کانون ارزیابی و توسعه مدیران را در استان محل سکونت مدیران برنامهریزی و اجرا میکنیم.
موسوی ادامه داد: یکی از اساسیترین و مهمترین چالشهای پیش روی سازمانها، افزایش نیاز به مدیران توانمندتر، مستعدتر، ماهرتر و شایستهتر، هم چنین خلاق و نوآور برای عبور از شرایط دشوار فردا است.
در ادامه، رییس جهاددانشگاهی استان زنجان نیز گفت: شایستگیها متشکل از مجموعه تواناییها و ظرفیتهایی است که شخص را قادر می کند تا در چارچوب محدودیتهای درون و برونسازمانی در ایفای نقش و وظایف کاری خود عملکرد مطلوب داشته باشند، به علاوه تضمینکننده موفقیت سازمانی نیز به شمار میرود.
کامران جعفری افزود: شایستهسالاری یکی از ارکان توسعه پایدار در کشورهای مختلف است که به همین منظور مکانیزمهای مختلف در کشورهای توسعه یافته مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: طی دهههای اخیر، تغییرات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فناوری، تاثیرات شگرفی بر سازمانها داشته است. این تغییرات، همراه با افزایش رقابت جهانی، سازمانها را به بازاندیشی در شیوههای انجام کار خود واداشته و باعث شده تا فعالیتهای خود را مجدداً سازماندهی کنند.
این مسوول ادامه داد: سرمایه انسانی در مرکز و قلب سازمانها، نقشی حیاتی و تعیینکننده را در فعالیتهای سازمانها بر عهده دارند و مهمترین مزیت رقابتی در سازمانها شمرده میشوند، از اینرو شناسایی و ارتقای مهارت، دانش، توانایی و در یک کلام، شایستگیهای کارکنان و مدیران برای موفقیت یک سازمان، امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
جعفری ادامه داد: کانون ارزیابی و توسعه شایستگی، یکی از کارآمدترین روشها برای احراز شایستگی کارکنان و مدیران است که در سالهای اخیر برای سنجش شایستگی مدیران دولتی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: از این رو کانون ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران جهاددانشگاهی کشور با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علمی، پژوهشی و روشهای پیشرفته مدیریت منابع انسانی و نیز توسعه فناوریهای نوین سازگار با نظام منابع انسانی یکی از مراکز عهدهدار ارزیابی مناسب شایستگی سرمایه انسانی سازمانها و دستگاههای اجرایی کشور است که با رعایت پروتکلهای بهداشتی مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور ارزیابان حرفهای و صاحب صلاحیت جهاددانشگاهی به ارزیابی مدیران استان در چهار روز برگزار شد.
نظر شما :