سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور تاکید کرد:
«پویش روضههای خانگی»؛ پاسخی به نیاز آنی استفاده از شبکههای اجتماعی
به گزارش روابط عمومی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، محمدحسین حسنی سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا در گفتوگو با شبکه خبر، با اشاره به اجرای پویش روضههای خانگی و احیای مجازی تلاوت شب عاشورا گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور، نیاز آنی به استفاده از شبکههای اجتماعی داشتیم، بنابر این در سازمان قرآنی دانشگاهیان جهاددانشگاهی و مجموعههای خودجوش فرهنگی دیگر سعی شد تا این نیاز آنی را پاسخ موقتی دهیم.
مدیرعامل ایکنا با اشاره به اینکه این چارچوب به صورت دائمی در شبکههای اجتماعی قابل استفاده نخواهد بود، افزود: طی سالهای گذشته اهتمام به پویش احیای قرآن در ماه محرم به ویژه شب عاشورا از سوی این سازمان و خبرگزاری ایکنا وجود داشت که امسال به دلیل شرایط کرونا توجه بیشتری به آن شد و ابعاد جدیدی به خود گرفت.
حسنی درباره احیای مجازی قرآن در شب عاشورا ادامه داد: در واقعه کربلا جایی را سراغ نداریم که امام از دشمن، خواستهای را مطالبه کنند، اما امام حسین(ع) شب عاشورا، صرفاً برای اینکه نماز بخوانند و قرآن تلاوت کنند، مهلت خواستند، موضوعی که توجه به آن طی این سالها در مجالس عاشورایی و عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) خالی بود. از سالهای گذشته کار جدی در راستای احیای سنت قرائت و تدبر در قرآن آغاز شد و جمعهای خوبی در این قالب شکل گرفت و امسال به دلیل شرایط کرونایی، این کار فرهنگی به فضای مجازی منتقل شد.
حسنی گفت: زمانی گفته میشد تکنولوژی وارداتی، فرهنگ خارجی را با خود به همراه میآورد، اما تصور من این است هنگامی که تکنولوژی وارد کشوری میشود، فرهنگ را به آن کشور تحمیل میکند.
وی با تأکید بر اینکه این خطر بزرگ به ویژه در حوزه فضای مجازی وجود دارد، بیان کرد: پلتفرمهایی که در فضای مجازی استفاده میشود، عموماً پلتفرمهایی نیست که با نیاز بومی ما آماده شده باشد و نظام معنایی که این پلتفرمها داخلش ساخته و طراحی میشود، در چارچوب استاندارهای نظام غربی است.
حسنی با اشاره به اینکه پلتفرمهای فعلی مبتنی بر نظام معنایی اقتصاد لیبرالی یا نظام اومانیسم(فردگرایی) و سکولاریسم است، افزود: معتقدم درست نیست از طریق شبکههای اجتماعی فعلی ورود داشته باشیم، اما الان نیاز آنی به دلیل شرایط کرونایی پیدا کردهایم، اما کار درستتر این است که بر روی طراحی پلتفرمهایی به ویژه برای شبکههای اجتماعی و طراحیهای رسانهای با توجه به نظام معنایی خودمان کار کنیم.
سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور اضافه کرد: کاری که امروزه، نظام سلطه در دنیا انجام میدهد، این است که با استاندارسازی کار خود را پیش میبرد و استاندارها را به وجود میآورد و روی آن تبلیغ و ترویج میکند و ما هم ناخواسته در زمین آنها بازی میکنیم. همین سند ۲۰۳۰ که رهبر معظم انقلاب درباره اجرای آن هشدار دادند از جنس همین استانداردسازیها است و الان با پول خودمان استانداردهای آنها را جلو میبریم. اغلب نمونههای شبکههای اجتماعی و پلتفرمهایی که در شبکههای اجتماعی طراحی شده است از نظر بار معنایی به آنچه که در خارج از کشور تولید میشود، نزدیک است.
حسنی اضافه کرد: دلیل اصلی آن این است که مهندسین ما در طراحی پلتفرمها، تنها هستند. در حالی که طراحی پلتفرمها در دنیا کار بینرشتهای است و دانشمندان و اندیشمندان علوم اسلامی به ویژه فلسفهدانها و فلسفهخوانها در طراحی نظام معنایی پلتفرمها حضور جدی دارند و در این زمینه نقطه ضعف جدی داریم. من هم به نوبه خودم از طراحان و برنامهنویسان کشور خواهش میکنم در کنار توجه به آخرین دستاوردهای تکنولوژی و برنامهنویسی به همکاری بینرشتهای در این حوزه اهتمام بورزند.
نظر شما :