نماینده مردم کرج در مجلس بیان کرد:
ضرورت استفاده از ظرفیت پارک علم و فناوری البرز برای تبدیل استان به قطب علم و فناوری
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی، دکتر عسگری، نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با همراهی دکتر بادکو رییس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی، دکتر صحراگرد ریس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری تهران و مدیران منطقه نوآوری جزیره کیش از پارک علم و فناروی البرز و شرکتهای دانش بنیان این مجموعه روز چهارشنبه ۵شهریور ماه بازدید کردند.
دکتر عسگری با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیتهای استان البرز در حوزه تولیدات دانش بنیان، گفت: ظرفیت استان البرز در این حوزه فراتر از زیرساختهایی است که برای آن آماده شده است و به همین دلیل با پیگیری طرحهای حمایتی مثل طرح توسعه پارکهای علم و فناوری می توان استان را دربخش اقتصادی توسعه داد.
وی توسعه مراکز حمایتی و پارکهای علم و فناوری را راه حل توسعه صنعت دانشبنیان خواند و افزود: وضعیت حال حاضر کشور اگر چه یک تهدید است اما میتوان با اتکا به پتانسیل و ظرفیتهای فکری، تولیدی و دانش بنیان موجود در کشور، این تهدید را به یک فرصت تبدیل کرد. این حرف تنها یک شعار نیست، بلکه در شرایط مختلف یک امر تجربه شده است. امروز در کشور اتفاقات بزرگی در حال رخ دادن است و محصولاتی در کشور طراحی و تولید میشود که هیچکس گمان نمیکرد روزی در داخل کشور بتوانیم به فناوری آنها دست پیدا کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای البرز در این حوزه و با در نظر گرفتن سیاست تبدیل استان البرز به قطب علم و فناوری کشور، مستلزم آغاز یک فعالیت جهادی و جدی است. استفاده از ظرفیت موجود در پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و مراکز عالی آموزش، شهرکهای صنعتی، واحدهای تولیدی دانش بنیان و جامعه جوان و توانمند دانشگاهی در این مسیر، به توسعه استان و تبدیل شدن البرز به قطب علم و فناوری کشور الزامی است.
زنجیره اتصال واحدهای دانش بنیان با مراکز صنعتی و تولیدی
نماینده مردم کرج در مجلس، حلقه مفقوده در این حوزه را ایجاد ارتباط بین مراکز دانش بنیان و واحدهای تولیدی دانست و ادامه داد: حمایت به این معنی نیست که شرکتهای جوان دانش بنیان را وارد چرخه تولید و صنعت کنیم بلکه حلقه اصلی که باید در این بخش ایجاد بکنیم این است زنجیره اتصال بین شرکتهای دانش بنیان و واحدهای تولیدی برقرار شود. باید اجازه بدهیم افرادی که استعداد تولید دانش و تکنولوژیهای نوین را دارند، در حوزه تخصصی خودشان بمانند. مشابه این زنجیره در سایر استانها ایجاد شده است و هر دو طرف به صورت برد برد، از این معامله نتیجه گرفتهاند.
مقدمات افتتاح فاز دوم پارک علم و فناوری البرز
مهندس عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز و مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی در ادامه بازدید به معرفی و تشریح فعالیتهای پارک پرداخت و گفت: استقرار بیش از۱۶ مرکز جهاددانشگاهی از جمله؛ ۴ مرکز واحد علم و صنعت ( مرکزمهندسی دکل های حفاری ، مرکز مهندسی فشار قوی ، مرکز مهندسی مبدل ها و منابع تغذیه ، مرکز مهندسی کنترل آلاینده های هوا)، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران (مرکز عصاره گیری گیاهان، مرکز آزمایشگاه های آنالیز دستگاهی ،مرکز آزمایشگاه های شیمی و مهندسی شیمی ،مرکز پایلوت های شیمیایی)، مرکز رشد زیست فناوری رویان ،فارم حیوانات پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی ابن سینا،مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، پژوهشکده گیاهان دارویی (مرکز خدمات تخصصی داروهای گیاهی، مرکز خدمات تخصصی تولید گیاهان دارویی، مرکز خدمات تخصصی آنالیز دستگاهی، مرکز کشت و توسعه گیاهان دارویی، مرکز فارماکولوژی، گروه فارماکوگنوزی و طب کاربردی)، پژوهشکده فرآوری مواد معدنی واحد تربیت مدرس ،مرکز طراحی و تولید تورهای قفس پرورش ماهی، گروه پژوهشی فرآیندهای شیمیایی سازمان جهاددانشگاهی تهران و مرکز تحقیقات و فناوری فرآوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاددانشگاهی تهران، بیش از ۷۲ واحد فناور و دانش بنیان و وجود ۲ مرکز رشد، در پارک علم و فناوری البرز باعث شده این منطقه در توسعه علمی و صنعتی استان، نقشی مهم و کلیدی داشته باشد .همچنین اقدامات اولیه جهت افتتاح فاز دوم پارک علم و فناوری البرز به مساحت بیش از ۵۰ هکتار صورت گرفته است و به زودی به فضای فعلی افزوده خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید بر جغرافیای خاص، ممتاز و ارزشمند استان البرز، افزود: طبق سند آمایش کشور و به سبب حضور ۵۵ مرکز آموزش عالی در استان، معرفی و ارائه ۱۵۰ برند ملی و مطرح کشور، همسایگی با سه استان صنعتی و نزدیکی به فرودگاه پیام که بزرگترین فرودگاه باری کشور محسوب میشود، پیشبینی شده است که استان البرز به قطب علم، دانش و فناوری در کشور تبدیل شود. در حال حاضر استان البرز با داشتن ۲۲۷ واحد، رتبه ۳ کشور در خصوص تعداد شرکتهای دانش بنیان است. سال گذشته میزان درآمد حاصل از فروش برای شرکتهای مستقر در پارک البرز، مبلغی بیش از ۶۳۰ میلیارد تومان بوده است.
تجاری سازی؛ کلید پیشرفت شرکتهای دانش بنیان
رییس پارک علم و فناوری البرز در خصوص بحث تجاری سازی شرکتهای مستقر در پارک نیز گفت: باید تلاش کنیم که اصناف و واحدهای دانش بنیان، به صورت مستقیم وارد چرخه تجاری سازی شوند. در این راستا به دنبال تاسیس اولین مرکز تبادل فناوری در البرز هستیم و پژوهشهایی در زمینه آیندهنگری و تجاری سازی انجام دادهایم که مدل اولیه آن به زودی ارایه داده میشود. همچنین برگزاری سلسله رویدادهایی تحت عنوان "چاره جو" را آغاز کردهایم که گام خوبی در نیازسنجی از واحدهای صنعتی و ارائه نیاز آنها به شرکتهای دانش بنیان است.
استان البرز؛ الماس حوزه شرکتهای دانش بنیان
دکتر بهروزبادکو، معاون رییس جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به سه دهه فعالیت پارک و علم فناوری البرز، گفت: جهاد دانشگاهی سرمایهگذاریهای خوبی در این بخش انجام داده است. این منطقه یک قطعه الماس در البرز است که باید از تمام ظرفیتهای آن استفاده کرد.
وی افزود: بهترین گزینه سرمایهگذاری برروی شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری و شهرکهای صنعتی است که ثمرات زیادی برای کشور در تمام حوزهها دارد و موجب توسعه میشود.
نظر شما :