رییس جهاددانشگاهی هنر تاکید کرد:
تولید محتوای جذاب و هنری برای اثرگذاری بیشتر بر جوانان/ دو دستاورد مهم جهاددانشگاهی
/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۱۱۰)/
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی هنر، بهزاد رشیدی همزمان با چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با اشاره به خدمات گسترده این نهاد گفت: جهاددانشگاهی در طول چهل سال فعالیت خود، خدمات و فعالیتهای گستردهای در حوزههای مختلف و موردنیاز کشور ارایه کرده که هریک در جای خود افتخاری ثبتشده محسوب میشوند، اما پرورش نیرو و مدیر برای دستگاههای کشور و همچنین معرفی الگویی تازه از نحوه کار و تلاش در راستای نیازهای کشور که از آن به «فرهنگ و مدیریت جهادی» یاد میشود، مهمترین دستاورد این نهاد علمی، پژوهشی و فرهنگی است.
وی ادامه داد: بسیاری از مدیرانی که هماکنون در عرصههای گوناگون کشور در حال خدمت هستند، یکی از افتخارات خود را مربوط به زمانی میدانند که در جهاددانشگاهی حضور داشتهاند. این خدمت کمی نیست که مدیری از زمان جوانی، در کنار تحصیل، در فضایی فرهنگی و تخصصی و همسو با انقلاب تجربه و دانش بیاموزد، جسارت پیدا کند و به مدیر یا کارشناسی توانمند و خلاق تبدیل شود که یا در جهاددانشگاهی ادامه فعالیت تخصصی بدهد و یا در جای دیگری از کشور خدمت نماید.
رشیدی تصریح کرد: مجموعه مدیریتی کشور باید از دانش اندوخته موجود در جهاددانشگاهی استفاده کند. امروز با چهل سال اندوخته در حوزههای فرهنگی، پژوهش و فناوری، خدمات تخصصی و آموزش مواجه هستیم. بدون تردید در صورت غفلت از آن و عدم استفاده از این دانش، تجربه و فرهنگ ایجاد شده، یکی از بزرگترین فرصت سوزیها در کشور اتفاق افتاده است.
وی بازگشت به فرهنگ و مدیریت جهادی را نسخه حل مشکلات فعلی کشور عنوان کرد و افزود: همانگونه که در آغاز انقلاب اسلامی روزهای سختی را به لحاظ نوپا بودن انقلاب و فشار سیاسی و اقتصادی خارجی تجربه کردیم، امروز هم که دشمنان با حربههای متفاوت و لحاظ کردن تحریمهای غیرمنصفانه کشور را تحتفشار قرار دادهاند، میتوان با استفاده از ظرفیت بالای جوانان ایرانی و با استفاده از فرهنگ و تفکر جهادی که در 40 سال گذشته در این نهاد انقلابی تجربهشده، مشکلات کشور را مرتفع ساخت.
تاسیس دفتر سازمان دانشجویان در دانشگاه هنر
بهزاد رشیدی در ادامه با تشریح فعالیتهای جهاددانشگاهی هنر در حوزه فرهنگی، تصریح کرد: یکی از فعالیتهای مهم معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی هنر در سال 99 تاسیس دفتر «سازمان دانشجویان» در دانشگاه هنر است که با همکاری مدیران و دانشجویانی از این دانشگاه، دنبال میشود. برنامههایی مانند معرفی آثار هنری دانشجویان که باهدف معرفی دانشجویان به بازار کار انجام میشود، همچنین برگزاری جشنواره انجمنهای علمی دانشجویی هنر با هدف ایجاد شورونشاط بیشتر در بین دانشجویان و همچنین برگزاری اردوهای دانشجویی از فعالیتهای این دفتر است.
تولید محتوای جذاب و هنری برای اثرگذاری بیشتر بر جوانان
رییس جهاددانشگاهی هنر افزود: تولید محتوای هنری برای اثرگذاری بر جوانان و دانشجویان ایرانی بسیار تعیینکننده و فراگیرتر از قالبهایی همچون همایش و سخنرانی و... است؛ لذا باید در سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای فعالیتهای فرهنگی جهاد، از برخی قالبهای کلیشهای و کم اثر پرهیز کرد و به سراغ استفاده بیشتر و بهتر از هنر و قابلیتهای آن رفت.
رشیدی گفت: امروزه باتوجه به اینکه جوانان و دانشجویان بهعنوان بخشی از مخاطبان اصلی این نهاد، زمان زیادی را در فضای مجازی میگذرانند، ساماندهی گروههایی برای تولید محتوای هدفمند با محوریت سبک زندگی دانشجویی، از دیگر برنامههای فرهنگی جهاددانشگاهی واحد هنر در سال جاری است.
وی با اشاره به بحران کرونا و عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، گفت: در کشور بسیاری از فعالیتهای فرهنگی تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است، اما کاری که ما این روزها در پیشگرفتهایم طراحی و اجرای فعالیتهای جهاددانشگاهی واحد هنر، با استفاده از فضای مجازی و روشهای غیرحضوری است که بهویژه در حوزه فرهنگی و دانشجویی این واحد پی گیری میشود که تولید محتوای جذاب و هنری متناسب با اهداف این مجموعه و انتشار آن به روشهای گوناگون مهمترین آنها است.
انفعال دانشجویان نگران کننده است
رییس جهاددانشگاهی هنر در ادامه بیان کرد: انفعال و بیتفاوتی دانشجویان، یکی از مسایلی است که امروزه متاسفانه بهوضوح در میان این قشر دانشگاهی دیده میشود. جوانان و دانشجویان همواره فعال، خلاق و مطالبهگر بوده و هستند و قطعا میتوانند در حل بسیاری از مشکلات کشور نقش جدی داشته باشند و آینده را تضمین کنند. مدیران دانشگاهها و متولیان اداره کشور باید برای استفاده از این ظرفیت بالا برنامهریزی کنند و برای جلوگیری از تداوم این انفعال و بیتفاوتی، چارهاندیشی کنند.
رابطه جهاددانشگاهی واحد هنر و دانشگاه هنر در سطح مطلوبی است
رییس جهاددانشگاهی هنر افزود: خوشبختانه دیدگاه مدیران فعلی دانشگاه هنر به اهداف و برنامههای جهاددانشگاهی همسو است و تعاملات فکری و هماهنگی خوبی بین جهاد و دانشگاه وجود دارد. رویکرد ما در جهاددانشگاهی هنر، استفاده از دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه هنر در فعالیتهای جهاد بوده و هست و خوشبختانه با تلاش همین جوانان برنامههای فرهنگی، آموزشی و تخصصی مختلفی در حال اجرا است.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است که نمایندهای شایسته برای فرهنگ و مدیریت جهادی در عرصه هنر و در دانشگاه هنر باشیم.
برقراری ارتباط بین هنرمندان و مراکز صنعتی
بهزاد رشیدی با بیان این مطلب که مراکز خدمات تخصصی و اغلب فعالیتهای فرهنگی در این واحد اساساً با رویکرد ارتباط بین هنر و صنعت ایجادشده است، اعلام کرد: از جمله برنامههای جدی امسال توسعه و تخصصی شدن فعالیتهای حوزهی مد و لباس در این واحد است.
وی ادامه داد: جشنواره ملی نقش تنپوش، با محوریت طراحی بروروی لباس و با تلاش برای الگوسازی و ترویج نقشهای ایرانی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه و ترغیب هنرمندان جوان به خلق تصاویر زیبا بر روی تنپوش که تاکنون هفت دورهی آن در سطح ملی و با مشارکت هنرمندان و دانشجویان علاقهمند به این حوزه برگزارشده از جمله برنامههایی است که قرار است هشتمین دورهی آن با استفاده از نظرات و همراهی پیشکسوتان و متخصصان حوزهی مد و لباس، در سال جاری با هدف برقراری ارتباط بین دانشجو و مراکز صنعتی و با تغییراتی مهم بر اساس نیاز کنونی جامعه برگزار شود.
رییس جهاددانشگاهی هنر همچنین در مورد جشنواره ملی مد و لباس دیبا گفت: در این جشنواره آثار ارسالی طراحان جوان کشور که با توجه به نیاز بازار روز پوشاک تهیه میشوند، توسط تولیدکنندگان مطرح پوشاک ایران مورد ارزیابی و داوری قرارگرفته و پس از انتخاب طرحهای منتخب، طراحان به واحدهای صنعتی تولید پوشاک دعوتشده و برای تولید آثار خود در کلیهی مراحل در واحدهای تولیدی حضور مییابند و عملا در صنعت پوشاک جذب میشوند.
جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا» حلقه پیوند صنعت با هنر
بهزاد رشیدی گفت: جهاددانشگاهی واحد هنر با برگزاری جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا» در تلاش برای معرفی هر چه بیشتر و مؤثر تولیدات و دستاوردهای صنعتی و فناوری بهویژه به شکل بومی و ایرانی است و بهموازات این اقدام سعی دارد تا صنعتگران و هنرمندان را بیشازپیش به یکدیگر بهمنظور ایجاد تعامل سازنده و کمک به معرفی هر چهبهتر و بیشتر حوزه صنعت و فناوری از طریق سینما و عکس، نزدیک کند که این امر با تولید آثاری به شکل مستند و یا ثبت عکسهای صنعتی، تبلیغاتی و هنری از روند تولیدات صنعتی و تجارب مدیریتی در حوزه صنعت و فناوری در حال انجام است و تا به امروز آثار تولیدشده بهویژه در حوزه فیلم که به این جشنواره ارایه شدهاند، مُعرف خوبی از توان صنعتی و فناوری موجود در کشور هستند.
وی در ادامه افزود: در تدارک ششمین دوره جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا» هستیم اما اتفاق تازهی این دوره از جشنواره راهاندازی سامانهای الکترونیکی در فضای مجازی و اینترنت متناسب با اهداف کلان جشنواره است که بهزودی از این سامانه رونمایی خواهیم کرد.
توسعه فعالیتهای «مرکز مستندسازی دانش فناوری»
رییس جهاددانشگاهی واحد هنر در ادامه با تشریح فعالیتها و خدمات «مرکز مستندسازی دانش فناوری» جهاددانشگاهی واحد هنر در زمینه فیلمسازی و عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، گفت: این مرکز مجموعه فعالیتهای علمی، فناورانه و صنعتی مراکز مختلف را مستند نگاری و مستندسازی میکند. این تولیدات که شامل فعالیت و تجارب مدیران، دستاوردها و فعالیتهای مراکز علمی، دانشگاه و صنعتی است، در آینده به اسنادی معتبر برای آیندگان تبدیل میشود.
وی گفت: در سال جاری با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستادهای زیرمجموعهی آن مستندی با موضوع موفقیت و شکست استارتآپها که به مسائل استارتآپها میپردازد و همچنین فیلمهای معرفی ستادهای علم و فناوری ساخته میشود.
رشیدی ساخت مستندهای دانشگاهی را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته توسط مرکز مستندسازی جهاددانشگاهی هنر خواند و گفت: در سال جاری یک مجموعهی 10 قسمتی با عنوان فرهنگ جهادی با همکاری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و همچنین مستند دیگری با موضوع سیر تاریخی تفکر پیشرفت در ایران در حال انجام است و ان شاالله مستندسازی تصویری 31 طرح فناورانهی جهاددانشگاهی در نقاط مختلف کشور نیز در این مرکز انجام میشود.
ساخت 40 عنوان فیلم مستند معرفی دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی
رییس جهاددانشگاهی هنر با اشاره به اهمیت مستندسازی تصویری دستاوردهای علمی و فناورانه و پژوهشی جهاددانشگاهی، اعلام کرد: یکی دیگر از فعالیتهای شاخص مرکز مستندسازی دانش فناوری جهاددانشگاهی هنر در سال 99 که مصادف با چهلمین سال تشکیل جهاددانشگاهی در حال انجام است، ساخت 40 عنوان فیلم مستند کوتاه معرفی دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی است که تا کنون 30 عنوان آن ساخته و منتشر شده است. این فیلمها که با همکاری اداره کل روابط عمومی جهاددانشگاهی تولید شده، از آنجا که هریک بخشی دانش بومی و دستاوردهای 40 ساله جهاددانشگاهی را بهطور خیلی خلاصه به تصویر میکشند، در ایجاد خودباوری ملی و معرفی دستاوردهای این نهاد انقلابی در بین آحاد جامعه موثر بوده و برای اعضای این مرکز که سازنده این مستندها میباشند، باعث غرور و افتخار مضاعف شده است.
مرکز آموزشهای تخصصی کاربردی متناسب با نیازهای آموزشی کشور فعالیت میکند
بهزاد رشیدی در ادامه این گفتوگو به فعالیتهای آموزشی جهاددانشگاهی هنر پرداخت و گفت: در مرکز آموزشهای تخصصی کاربردی جهاددانشگاهی هنر نیز با توجه به نیازها و ضرورتهای کشور در خلال دورههای آموزشی که برگزار میکنیم، سعی بر این است که ماهیت این دورهها، کاربردی و رویکرد اغلب آنها با چشمانداز کارآفرینی باشد که منجر به ایجاد شغل و در نهایت کسب درآمد برای افراد شود.
وی در پایان گفت: در هرسال حدود 4000 هنرجو در کلاسها و دورههای تخصصی و کاربردی جهاددانشگاهی هنر شرکت میکنند، خوشبختانه این مرکز در سال 98 رشدی 100 درصدی نسبت به سال قبل داشته و بااینکه شیوع کرونا باعث توقف موقت فعالیتهای آن شد، اما از ابتدای تابستان 99 با تلاش اعضای این مرکز، بعد از یکترم وقفه، با رعایت مسئل بهداشتی، فعالیتهای این مرکز در همان سطح قبلی از سر گرفته شده است.
نظر شما :