نماینده مردم قزوین در مجلس:
جهاددانشگاهی میتواند بازوی دستگاههای اجرایی باشد/ لزوم حمایتهای بیشتر از این نهاد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، فاطمه محمدبیگی اظهار کرد: مردم جهاددانشگاهی را با رویان و درمان ناباروری و روشهای جدید در درمان آن میشناسند، «رویانا» هم اولین گوسفند شبیهسازی شده خاورمیانه از دستاوردهای جهاددانشگاهی است.
وی ادامه داد: با شنیدن نام جهاددانشگاهی در استان قزوین، دستاوردهایی همچون مرکز تله مدیسین درمان ناباروری، نوآوریهای جهاددانشگاهی در رشتههای تحصیلی و مهارتی به ذهن خطور میکند، معمولا مردم جهاددانشگاهی را با دورههای کوتاهمدت مانند طراحی دوخت، تکنسین داروخانه، داروشناسی، طب سنتی و دورههای متعددی از این قبیل میشناسند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی یک نمونه از نهادهای پیشبرنده گام دوم انقلاب است، گفت: جهاددانشگاهی تبلور یک مجموعه انقلابی و گام دومی است.
جهاددانشگاهی خلأ حوزهی علم و فناوری را پر کند
این نماینده خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی یک ارگان جهادی و انقلابی است که میتواند خلأهای حوزه علم و فناوری را با دیدگاه تحقیق و توسعه و جذب توان علمی نخبگان پر کند و یک ارگان پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ در کشور متناسب با اهداف جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی عنوان کرد: جهاددانشگاهی بهواسطه وجود نیروی جهادی خلاق، نوآور، مبتکر و جوان میتواند نقاط خلأ را بهخوبی شناسایی کند و در حوزههای دارای خلأ مانند نظام آموزشی، پژوهشی، پرورشی، علم و فرهنگ ورود پیدا کرده است و وجود چنین نهادهایی ضرورت دارد.
محمدبیگی گفت: فکر میکنم تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی با رهیافت زیبایی شناسانه و ابزار هنری بهخوبی میتواند در جهاد تبلور پیدا کند، در جهاد میتوانیم پرورش خلاقیتها، استعدادهای جدید، ارایه طرحها و ایدههای نو را مشاهده کنیم، جهاددانشگاهی باید به عرصههای بینالمللی نیز فکر کند البته این امر در خصوص ناباروری تحقق پیدا کرده و میتواند در حوزههای نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی نیز محقق شود.
وی تصریح کرد: استفاده از ایدههای خلاقانه، ساختارهای نو، شاخصهای جدید و در مجموع روحیه جهادی سریع و بدون پرداختن به حواشی و بروکراسی ویژگی خاص جهادیهاست؛ معمولا جهادیها با اقدام سریع و درعینحال همراه با دقت علمی ممتاز فعالیت دارند.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس عنوان کرد: جهاددانشگاهی بهاندازهی لازم حمایت نشده است اگر جهاددانشگاهی را در بحثهای کلان حمایت میکردیم الآن شاهد شکلگیری نسل جدیدی از مدیران، دانشمندان و عالمان توانمند با جهتگیریهای بهتر بودیم و میتوانستیم در تربیت دانشمندان و نیروهای خلاق، متخصص و مبتکر که تعهد و روحیه معنوی داشته باشند موفقتر عمل کنیم.
وی یادآور شد: ظرفیت جهاددانشگاهی در جنبههای مختلف علوم پزشکی، پژوهشی و مبارزه با برخی از بیماریها مانند درمان ناباروری، درمان سرطان و غربالگریهای ویژه پزشکی ثابت شده است، به نظر من حضور جهاد در پژوهشهای دارویی برای پر کردن خلاهای نظام دارویی و تجهیزات پزشکی کشور میتواند موثر واقع شود.
جرقه تولید علم توسط جهاددانشگاهی رقم بخورد
محمدبیگی تشریح کرد: ورود جهاددانشگاهی در حوزههای نوآوری و جهش تولید و در حوزه تولید علم خصوصا علوم انسانی بسیار مفید خواهد بود زیرا جهش علوم انسانی و تغییر سبک این بخش بسیار مهم است و جرقه تولید علم در عرصههای دانش انسانی باید توسط جهاددانشگاهی رقم بخورد. البته در این میان گامهایی برداشتهشده ولی کافی نیست؛ برای مثال جهاددانشگاهی میتواند در تدوین کتب درسی در حوزهی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و ایجاد رشتههای جدید بین بخشی ورود پیدا کند.
وی اشاره کرد: به نظر میرسد کشور نیاز به تربیت نیروهای مهارتی دارد و جهاددانشگاهی در این عرصه میتواند مفید واقع شود. همچنین جهاددانشگاهی میتواند در تربیت طراحان جدید مد و لباس ایرانی- اسلامی ورود پیدا کند. نمونهای از طرحهای ایرانی- اسلامی را در جهاددانشگاهی قزوین داریم که جای تشکر و افتخار دارد.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ورود در عرصههای فناورانه میتواند به جهاد کمککننده باشد، گفت: در برخی از بخشها جهاد مطلوب عمل کرده و در برخی از بخشها موفقیت مورد انتظار پیشآمده و چند دلیل دارد، در ابتدا باید ساختار جهاد محکمتر از قبل شود و یک بازنگری در ساختار آن به وجود آید البته حمایت مسوولان اجرایی کشور بسیار مهم است گاهی میبینیم جهاددانشگاهی درگیر کنش و واکنشهای سیاسی شده است و این شایسته جهاد نیست که نیروهای پرتوان و با استعداد و مدیران خلاق گاهی به خاطر برخوردهای سلیقهای کنار گذاشته شوند.
وی افزود: در حوزهی حل مسایل پزشکی جهاد مطلوب عمل کرده و قابل توسعه است، جهاددانشگاهی در حوزه آموزشی خصوصا آموزشهای مهارتی و برگزاری دورههای آموزش کوتاهمدت عملکرد مطلوبی داشته و فعالیتهای این نهاد قابل توسعه و گسترش است.
محمدبیگی اظهار کرد: خودم را جهادی میدانم و بهعنوان مدرس با جهاددانشگاهی همکاری داشتم و در برخی از دورهها نیز کارآموز بودم و در کلاسها شرکت کردم و همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی با آنان داشتم و تلاش کردم در حوزه زیرساختی به جهاددانشگاهی کمک کنم چون روحیه جهادی در این نهاد انقلابی قابلاحترام و قابل آموختن است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس اشاره کرد: اگر مسوولان از فرصت ارتباط با جهاددانشگاهی استفاده کنند میتوانند در پیشبرد اهداف سازمانی خود موفقتر عمل کنند و جهاد را بهعنوان یک بازوی اجرای، پژوهشی و فکری کنار خود ببینند و استفادههای لازم را از جهاددانشگاهی داشته باشند.
نظر شما :