رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد:

ایجاد نوآوری و کارآفرینی در حوزه‌ی سلامت با برگزاری دوره‌های ام.بی.ای/ نگاه جامع میان‌رشته‌ای

/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۷۹)/
۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۵۰ کد : ۲۱۳۳۲ عمومی تاپ خبر
دکتر بهرامی بیان کرد: امیدواریم دوره‌های ام.بی.ای سلامت بتواند باعث ایجاد یک نوآوری و کارآفرینی در حوزه‌ی سلامت باشد و افراد دارای نگاه میان‌رشته‌ای شوند و بتوانند مسایل و معضلات حوزه‌ی سلامت در حوزه‌ی شهری، استانی و ملی را با نگاه جدیدی که به دست آورده‌اند، حل کنند و شاهد یک مرکز جامع نوآوری و کارآفرینی در حوزه‌ی سلامت باشیم.
ایجاد نوآوری و کارآفرینی در حوزه‌ی سلامت با برگزاری دوره‌های ام.بی.ای/ نگاه جامع میان‌رشته‌ای

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا بهرامی رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه‌ی چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی در رابطه با شاخص‌ترین فعالیت جهاددانشگاهی در دهه‌ی اول تشکیل این نهاد، اظهار کرد: اگر بخواهم شاخص‌ترین فعالیت جهاددانشگاهی را در 10 سال اول تاسیس آن ذکر کنیم، درواقع جهاددانشگاهی پلی برای ارزیابی و به‌روز شدن فعالیت‌های دانشگاه‌ها در جامعه بود و به‌نوعی پلی بین جامعه‌ی انقلابی و خواستار تغییر با دانشگاهی که ساختار علمی داشت.

وی افزود: جهاددانشگاهی توانست در این دهه پلی باشد در راستای تغییر و تحولاتی که جامعه خواستار آن بود و هدفش هم‌راستا کردن دانشگاه با جامعه بود. در این مسیر جهاددانشگاهی به‌خوبی توانست کمک کند. شاید یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های جهاددانشگاهی در دهه اول، تولید محصولات علمی ـ دانشگاهی در حوزه دفاع مقدس بود؛ درواقع در دفاع مقدس بخش عمده‌ای از فعالیت‌های علمی و آکادمیک و خلاقیت‌های نوآورانه در صنعت دفاع را جهادگران جهاددانشگاهی بر عهده داشتند.

دکتر بهرامی با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های جهاددانشگاهی در دهه‌ی اول تکمیل و تدوین پروژه تحقیقاتی در حوزه دفاع مقدس بود، تصریح کرد: فعالیت‌های جهادگران در دهه‌ی اول معطوف به جنگ بود و بعد از جنگ، جهاددانشگاهی به‌نوعی به رسالت علمی و آکادمیک خود برای رفع مشکلات و مسائلی که در کشور بود، پرداخت؛ مانند جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی که از شاخص‌ترین فعالیت‌های آن در حوزه ناباروری بود.

وی افزود: نتیجه‌ی این فعالیت‌ها طی سال‌های متمادی تاسیس پژوهشگاه ابن‌سینا بود که در حوزه‌های مختلف ناباروری به‌ویژه درمان ناباروری مردان فعالیت داشت و یکی از معضلات عمده‌ی درمانی کشور که حوزه‌ی درمان ناباروری بود را به کمک پژوهشگاه رویان مرتفع نمود، به‌طوری‌که در حال حاضر ما یکی از 10 کشور اول در حوزه درمان ناباروری و سلول‌های بنیادی هستیم.

 

ضرورت توجه به نگاه بین‌رشته‌ای در دانشگاه‌ها

رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌که برخی از مشکلات در حوزه‌های مختلف نیاز به نگاه میان‌رشته‌ای دارد، اظهار کرد: متاسفانه در دانشگاه‌ها بین تخصص‌ها تفکیک کارکردی ایجاد می‌کنند که یک ضعف عمده است و تحصیلات بین‌رشته‌ای در دانشگاه‌های نسل دو کشور ما معمول نیست، درحالی‌که معضلات و مشکلات ما نیاز به نگاه بین‌رشته‌ای دارد؛ به‌طور مثال روان‌شناس از زاویه روانشناسی، پزشک از نگاه پزشکی و جامعه‌شناس از نگاه جامعه‌شناسی که تجمیع هرکدام از این‌ها باعث ایجاد رویکرد جامعه نگر می‌شود.

وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف تربیت فارغ‌التحصیلانی با یک نگاه جامع میان‌رشته‌ای برای کمک به حل مسایل سلامت با دریافت مجوزهای لازم اقدام به تاسیس مرکز توانمندسازی بین‌رشته‌ای یا میان‌رشته‌ای و راه‌اندازی دوره‌ام بی ای سلامت کرد که در حال حاضر نهمین دوره آن در حال برگزاری است.

این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت‌های این نهاد با رویکرد حل مساله گفت: جهاددانشگاهی یک رویکرد درآمدزایی و اتکا به خود دارد که این رویکرد باعث ایجاد تعاملات سازنده و سیستماتیک مدیریتی معطوف به تعامل سازنده است. از طرفی چون رویکرد حل مساله دارد بستر بسیار خوبی برای تعامل با سازمان‌های مختلف در سطح استان و کشور به وجود می‌آورد؛ البته این‌که ما چقدر بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم به توانمندی ما و شرایط کلی جهاددانشگاهی و جامعه مرتبط است، اما در کل، نوع ساختار جهاددانشگاهی به نحوی است که تعامل سازنده با سازمان‌ها جزو ضروریات شکوفایی و فعالیت در جهاددانشگاهی است.

وی با اشاره به ایجاد قطب کشوری در حوزه نوآوری و کارآفرینی سلامت اظهار کرد: امیدواریم دوره‌های ام.بی.ای سلامت بتواند باعث ایجاد یک نوآوری و کارآفرینی در حوزه سلامت باشد و افرادی که لزوما نگاه میان‌رشته‌ای نداشتند در این فضا این نگرش را پیدا کنند و بتوانند مسایل و معضلات حوزه‌ی سلامت چه در حوزه‌ی شهری، استانی و ملی را با نگاه جدیدی که به دست آورده‌اند حل کنند و شاهد یک مرکز جامع نوآوری و کارآفرینی در حوزه سلامت باشیم.

 

 سالمندی؛ یکی از ۵ ابر چالش جامعه در ۲۰ سال آینده

دکتر بهرامی با بیان این‌که سالمندی یکی دیگر از مهم‌ترین حوزه‌های فعالیت این واحد است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با جذب هیات علمی‌های توانمند، بر این حوزه تمرکز کرده و با تاسیس مرکز تخصصی پایش سلامت سالمندی و ایجاد گروه پژوهشی سالمندی حرکت به سمت یک مجموعه‌ی درمانی علمی و پژوهشی آموزشی را در حوزه سالمندی آغاز کرده است که امید است با مشارکت بیشتر همکاران دانشگاهی گسترش و تحقق بهتری پیدا کند.

وی با تاکید بر حرکت کشور به سمت افزایش جمعیت سالمندی، خاطرنشان کرد: باید نگاهمان را به سالمندی و خدمات و نیازهای سالمندان به‌روز کنیم و به‌نوعی این خدمات و نیازها را برآورده کنیم تا در این زمینه منشا اثر باشیم.

 

ارایه‌ی خدمات سلامت روان براساس نیاز جامعه

رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌که بخش عمده‌ای از مشکلات سلامت به حوزه سلامت روان بازمی‌گردد، گفت: حوزه دیگری که جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در آن فعالیت دارد حوزه سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی است. مشکلات روحی و روانی که در افراد جامعه از دوران‌های مختلف زندگی مانند کودکی و نوجوانی میان‌سالی و کهن‌سالی به وجود می‌آید منشا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است، شاید پرداختن به آن‌ها علاج واقعه و پیشگیری از بروز این آسیب‌ها بتواند کمک‌کننده باشد؛ به‌طور مثال منشا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در افراد مختلف، اختلال اضطرابی و نگرانی‌های هیجانی و وسواسی است.

وی افزود: در این راستا جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با راه‌اندازی گروه پژوهشی سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی در این حوزه فعالیت می‌کند و سعی دارد هم‌زمان با درمان و مشاوره با راه‌اندازی سامانه اطلاع‌رسانی و بسته‌های خدمتی در این حوزه نیازهای جامعه را در این زمینه برآورده کند.

 

راه‌اندازی اولین مرکز HSE در جهاددانشگاهی

دکتر بهرامی با اشاره به‌سلامت به‌عنوان مهم‌ترین بحث در حوزه صنعت خاطرنشان کرد: اگر در حوزه‌ی صنعت محور سلامت پرسنل را در نظر نگیرید باقی مسایل هم تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد که با توجه به نیاز این حوزه، اولین مرکز HSE در جهاددانشگاهی را راه‌اندازی کردیم.

وی با بیان این‌که در حال حاضر مرکز HSE جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه‌های آموزش پژوهش و پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی در حوزه صنعت فعالیت می‌کند، افزود: امیدواریم با تفاهم‌نامه و فعالیت‌هایی که در وزارت کار و قسمت‌های مختلف صنعت از جمله پتروشیمی و قسمت‌های دیگر داریم بتوانیم در این حوزه نیازهای بخش صنعت را که دانشگاه‌ها و مراکز آکادمیک به‌ویژه دانشکده بهداشت و ایمنی باید انجام دهد تامین کنیم و مکمل فعالیت‌های حوزه صنعت در زمینه سلامت پرسنلی و صنعت دوستدار محیط‌زیست باشیم.

رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که با توجه به پتانسیلی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و ارتباط خوبی که مرکز اچ.اس.ای با دانشگاهیان و اعضای هیات علمی در حوزه HSE برقرار کرده بتوانیم منشا اثر باشیم.

 

اقدامات انجام‌شده برای مقابله با کرونا

دکتر بهرامی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای مقابله با کرونا گفت: با شروع موج کرونا در کشور از اسفندماه  1398 فعالیت‌های خود در این زمینه را آغاز کردیم مانند تولید ژل ضدعفونی، شیلد و در بخش‌های مختلف این حوزه فعالیت داریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر مجموعه در قالب تولید سبدهای محصولات حوزه کرونا فعالیت می‌کند که سایتی در این زمینه راه‌اندازی شده و با اخذ مجوزهای قانونی در زمینه کرونا با تولید و توزیع مواد مورد نیاز شهروندان ارایه خدمت می‌کنیم.

رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان این‌که یکی از مهم‌ترین چالش‌های مراکز درمانی ظرفیت بستری بیماران مبتلابه کرونا است، گفت: با توجه به حجم زیاد مبتلایان، مراکز درمانی چندان ظرفیت مازاد بستری ندارند و باید افراد تحت مراقبت و قرنطینه خانگی قرار بگیرند در این زمینه برای به سامان کردن وضعیت این بیماران با راه‌اندازی سامانه 123 کرونا تمام پروتکل‌های مراقبت از بیمار را به‌صورت چک‌لیست درآوردیم که افراد بتوانند به‌راحتی در منزل خود دوران قرنطینه را طی کنند و از بار اضافه به مراکز بستری بکاهیم که متأسفانه به علت نگاه بسته و معطوف به رانت در بخشی از مدیران وزارت بهداشت این سامانه نتوانست به بهره‌برداری کامل برسد.

وی ادامه داد: کار دیگری که در این حوزه انجام‌شده این است که سعی کردیم با توجه به حجم بالا بیماران و ظرفیت کم مراکز درمانی مرکز امداد کلینیک را به‌صورت مرکز تخصصی ارایه خدمات بالینی در منزل فعال کنیم و با اعزام پرستار پزشک و گرفتن نمونه‌های آزمایشگاهی تست کرونا بتوانیم خدمت هرچند محدودی در شهر تهران داشته باشیم.

دکتر بهرامی با تاکید بر نیاز سازمان‌ها و مراکز به غربالگری و ضدعفونی گفت: در حوزه HSE بحث غربالگری و سم‌پاشی مراکز، اماکن و منازل را داشتیم که کمک می‌کند در شرایط بحرانی درواقع حداقل شرایط سلامت در بحث سازمان‌ها، مراکز و منازل را داشته باشیم.

وی با اشاره به سامانه مشاور تلفنی رایگان سلامت روان این واحد اظهار کرد: با توجه به اضطراب و استرسی که در شرایط کرونایی برای جامعه به‌ویژه کودکان به وجود می‌آید در بسیاری از مواقع افراد نیازمند اطلاعات دقیقی هستند؛ درواقع رهایی از نگرانی و اضطراب با دادن اطلاعات صحیح اتفاق می‌افتد، ما با هماهنگی شرکت مخابرات سامانه مشاوره آنلاین رایگانی راه‌اندازی کردیم که در حوزه کاهش اضطراب و نگرانی شهروندان خدمات مشاوره‌ای رایگان ارایه می‌داد.

وی با اشاره به آموزش آنلاین با آخرین استانداردهای علمی و آموزشی گفت: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های واحد با توجه به ممنوعیت تجمع و تعطیلی کلاس‌های آموزشی حضوری، راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی را با کیفیت بالا و بر اساس آخرین استانداردهای علمی و آموزشی است.

این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی از مهم‌ترین فعالیت‌های واحد در حوزه کرونا را تولید محتواهای حوزه سلامت با هدف افزایش آگاهی و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه عنوان کرد و گفت: در این راستا دفتر سلامت خبرگزاری ایسنا در جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی به‌عنوان یکی از موفق‌ترین دفاتر ایسنا، ضمن برقراری ارتباطی منسجم با ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در استان تهران و پوشش کامل اخبار این حوزه، نسبت به تولید محتواهای آموزشی، پژوهشی، کاربردی، تحلیلی و گزارشی در رابطه با کرونا اقدام کرد.

وی با تاکید بر این‌که یکی از مهم‌ترین بخش‌های جهاددانشگاهی حوزه فرهنگی است، گفت: واقعیت این‌که فعالیت‌های فرهنگی وظیفه ما و به‌نوعی رسالت ما در دانشگاه است که بتوانیم یک جو مناسب و علمی برای دانشجویان فراهم کنیم که امید و انگیزه بهتری برای ادامه فعالیت‌ها پیدا کنند چنانچه مهم‌ترین نکته و دستور مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم ایجاد امید در جامعه به‌ویژه جوانان بود.

دکتر بهرامی در پایان گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور که کلاس‌ها تعطیل است و شرایط حضور اجتماعی مقدور نیست معاونت فرهنگی با تولید برنامه‌های مجازی و آموزش‌های مجازی در این زمینه فعالیت‌های خیلی خوبی داشته و رضایت‌مندی دانشجویان از این دوره‌ها به‌صورت آموزش‌های مجازی کاملا هویدا است امیدوارم بتوانیم در ادامه با گسترش و تعمیق این فعالیت‌های فرهنگی مجازی رضایت دانشجویان عزیز را بیشتر فراهم کنیم.

 

کلیدواژه‌ها: چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی


نظر شما :